Mestscheiding

Een tijdje terug was mest scheiding actueel, is nu nog wel maar dan vnl. in de zin van afzet/verwerking, maar wat betreft melkveehouders, mest die geschikt gemaakt werd voor boxenstrooisel, ik keek hier in eerste instantie nogal sceptisch tegenaan, gelet op uier en klauw gezondheid (ik ben nog groot geworden met het zg. boterzuur probleem)
Nu is mijn vraag hoe kijken jullie er tegen aan om dit te gebruiken? ik heb ook beweringen gehoord dat de melkfabrieken er geen voorstander van waren, maar kan dat nergens terug vinden, en is er verschil in resultaat met bv rantsoensamenstelling (gras/mais/pulp)

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Hoog aandeel maïs in rantsoen schijnt beter te scheiden, uiergezondheid verbeterd meestal, droge mest in box is al bewezen goed te zijn, heb het 25 jr geleden al in Israël gezien
Veenprut
Gaat prima! celgetal rond de 150 en kiemgetal rond 10 (robot).
Koeien liggen er zeer graag in en hebben bij nog de keuze, of op een rubbermat met zaagsel of in diepstrooisel met gescheiden mest.
Ik heb alles al geprobeerd in de diepstrooiselbox maar dit werkt verreweg het beste.
Elke maand draaien we een dagje voorraad voor in de boxen en dan kunnen we weer een maand vooruit....
vedder
Prima ja
+1
ijssel
Gewoon een goeie mat,schoonkrabben,beetje schoon zaagsel derop prachtgezicht, ipv de strontboxen.met mestscheiden enzovoorts.
+1
Greetje
Wat moet je nou met een "prachtgezicht"? Gezonde oude koeien, dát moet je hebben!

Wij gebruiken dikke fractie sinds 2011 in de boxen, tot volle tevredenheid.

Laatst bij KKM controle wou de controleur de bult met dikke fractie wel even zien, of ie warm was, want dat mag dus niet. Spul wat warm is geweest in de boxen strooien.
ijssel
Voor het imago toch veel beter,onze koeien op waterbeden ipv in hun eigen stront.
+2
christo
Ik ga voor het welzijn van de koeien, ga jij maar voor het imago.
pieter w
@ijssel hoeveel koeien heb jij met kale en of dikke hakken en hoe vaak gebruik je een voeten bad bij de koeien?
+1
pieter w
Het blijft wel erg rustig ijssel of ben je nog aan het tellen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , gezondheid , melkveehouders , boterzuur , klauw , boxenstrooisel en strooisel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
4