Franse boeren spannen proces aan tegen zuivelbedrijf Lactalis

In Frankrijk verlopen de laatste maanden van het melkquotumtijdperk stormachtig. Zo’n 500 Normandische melkveehouders zijn naar de rechter gestapt omdat ze vinden dat zuivelbedrijf Lactalis hen te weinig melkgeld heeft betaald in 2014, alleszins minder dan de zuivelmarkt zou rechtvaardigen. De rechtsprocedure voeren ze gezamenlijk via de producentenorganisatie en ze worden daarin gesteund door melkveehoudersbond FNPL. Die berekende eind vorig jaar dat een Franse melkveehouder op hetzelfde volume melk 8.000 euro minder heeft verdiend dan een Duitse collega. Precies dat bedrag willen de Franse boeren nu per bedrijf terugeisen van Lactalis, bekend van zijn kazen en één van de grootste zuivelverwerkers ter wereld. Het bedrijf reageert furieus.

Meer: vilt.be/franse-boeren-spannen-proces-aan-tegen-hun…

Deel dit topic

Reacties

pieter p
Die 8000€ is wel heel erg zwak uitgedrukt, als ik mijn eigen berekening maak kom ik al gauw op 28000€. En zo een groot qwota heb ik ook weer niet.

Groetjes een Sodiaal leverancier

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frankrijk , melk , melkveehouders , melkveehouder , zuivelmarkt , melkgeld , zuivelverwerkers , zuivelbedrijf en lactalis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0