Voetbad

Heeft iemand ook ervaring met zout ( of soda ) in voetbad te doen.

hoorde dat laatst dat het helpt voor mortellaro

Deel dit topic

Reacties

avondrood
Werkt wel wat ontsmettend. Je kunt het altijd proberen. Is relatief onschuldig. Zout is ook een bijtend middel. Soda?? Liggen kort bij elkaar qua werking denk ik.
Alles helpt wat desinfecterend is. probleem is de freqentie van die voetbaden, voetbad 2 dagen, daarna na 3 dagen weer en nog een keer. en je mortellaro is over. Of het nu een middel is van 5 euro of 100 euro per keer, alles draait om de freqentie.
+1
mlkvhoudr
Mij is verteld dat je per voetbad niet meer als 150 passages moet hebben dat het anders een besmettingsbak wordt dus bij mij gaan de koeien er maar 1 keer door heen en dan is het daan met de pret.
Farmer_
Met kopersulfaat mag die best wat langer staan, krijgen ze groene poten. : )
+1
Farmer_
We voeren de laatste jaren zout bij, heb het idee dat dat ook helpt, elke keer als het zout op was dan na een paar dagen begonnen er enkele de poot wat op te trekken.
+2
aldert
Als de koeien hier geen 150 gr zout per dag bijkrijgen dan loopt er van alles in de soep,oa tussenklauwontsteking,celgetal.Maar ja,is logisch ook want de grond is hier kompleet zoutloos.
aldert
Ik heb een Portugese schapenboer gekend en die maakte er een hele cocktail van:zout,chloor,verlopen olie.Alles wat maar goedkoop was.Werkte prima.
+1
Frans1
Quote:
@aldert: Ik heb een Portugese schapenboer gekend

Hij leeft niet meer?
aldert
Misschien teveel cocktailgassen opgesnoven ?
MTSTAMMINGA
Ik gooi er ook altijd wat zeeppoeder bij tip van de klauwverzorger
+1
Herbert
En wij zijn na een jaar een voetbad gebruiken gestopt en nu weer 2 jaar zonder. Het was even volhouden met individuele behandelingen maar het gaat nu super. Koeien kunnen mortellaro blijkbaar zelf ook wel weren. Kwestie van weerstand opbouwen blijkbaar
Dre van Helmond
Als je die matten van vink gebruikt heb je steeds nieuw middel.
Zijn er onder de prikkers gebruikers van dat systeem, en hoe zijn de ervaringen .
+1
flyingrussian
Gewoon frequent zoals aangegeven en 100 koeien tot 150 max. Maak vaste dagen,zodat je weet dat dan moet dit. Denkt dat dat het grootste probleem is, geen schema.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mortellaro , zout en voetbad geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
12
TREFWOORDEN