Illustratie van: deJong

Populariteit mestscheiden neemt gestaag toe

Melkveehouders hebben lang de kat uit de boom gekeken, maar lijken nu toch overstag te gaan en mest te gaan scheiden of te hygiëniseren. Een van de redenen achter de toegenomen animo voor het scheiden van mest is het gebruik van dikke fractie als boxenstrooisel.

Een andere reden dat de interesse in het scheiden van mest toeneemt, naast het gebruik als strooisel, zit hem in de afzet. De mest kan na scheiding makkelijker worden afgezet. Het afzetten van mest is een item waar de agrarische sector steeds meer mee te maken krijg

Meer: boerenbusiness.nl/mestmarkt/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

+2
arjan Kok
Mest scheiden voor afzet heeft ook een negatieve kant nl.de achtergebleven dunne fractie moet met een hogere werking worden ingerekend in de mestboekhouding
+2
spotmelker
Als je dan kijkt wat de forfaitaire gehaltes aan fosfaat zijn in ongescheiden mest en je trekt daar de waardes van de dikke en dunne fractie apart forfaitair vanaf, gecompenseerd naar hoeveelheid dan wordt er op veel plaatsen fosfaat "geboren". En de overheid alles maar dichttimmeren??
+1
jan is hobbyboer
Ik dacht dat RFC niet zo blij was met die rotzooi in de boxen?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , mest scheiden , melkveehouders , dikke fractie , boxenstrooisel en strooisel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1