Deel je boerenverstand

Zijn er al meer melkveehouders die deze tool gebruiken??:

Handige rekentool voor rendement koe:

Melkveehouder F. Tamsma is de winnaar geworden van de wedstrijd Deel je boerenverstand, die was uitgeschreven door Accon avm en DCA. Hij bedacht het idee voor een nieuwe slimme rekentool om het financieel rendement van een melkkoe handig te berekenen. Dit idee is door DCA-ICT en Accon avm ontwikkelt in een rekentool "Koe rendement": rekentools.dca.nl/koerendement/

Tamsma ontving woensdag op de Agrotechniek Holland (ATH) in Biddinghuizen de beloning voor zijn idee: een iPad Mini uit de handen vam Marten de Jong, branchetrekker Melkveehouderij bij Accon avm, en DCA-directeur Kees Maas. Tamsma gebruikt al langer op zijn bedrijf een systeem om het koe rendement te bepalen. Wanneer kies ik ervoor om een koe droog te zetten, wanneer doormelken en wanneer afvoeren? Dat gebeurde voorheen via een simpele Excelsheet.

Deze kennis is nu voor iedereen in te calculeren via de rekentool, die door iedereen gratis is te gebruiken op zowel de computer, smartphone of tablet. Hiervoor heeft Accom avm veel data beschikbaar gesteld. 'Omdat er zoveel verschillende scenario's mogelijk zij, is de rekentool zeer complex', zegt De Jong. 'Nu zijn deze eenvoudig inzichtelijk te maken.'

Deel dit topic

Reacties

George
Ieder rekent op zijn eigen manier , soms zelfs met 2 verschillende rekenmachientjes. 😄
+1
pieta
Ik heb altijd vrij lang nodig om iets uit te rekenen. Het kost nogal rekenen om aan het passende antwoord/uitkomst te komen.
+1
jan is hobbyboer
Da's weer het voordeel van zo'n grupstal. Je hebt niet veel te doen en je kunt mooi beetje nadenken over allerlei dingen. Als ik een 'tool' nodig heb om iets uit te rekenen is het veel te ingewikkeld en doe ik het dus niet. Iets wat ingewikkeld is kun je nl. ook op veel plaatsen verkeerd inschatten waardoor de uitkomsten heel anders worden. Dan wordt het dus gewoon gokken, en daar heb ik weinig mee. Enige tool die ik gebruik is een sigarendoos.
jan w
Je moet ook niet te veel rekenen, dan reken je je misschien wel rijk!

Als je iets uit wilt rekenen zet de formule in een spreadsheet, dan maak je verder geen fouten.
Met een rekenmachine weet je op laatst niet meer wat je hebt gedaan.
+1
Coen
Rekenen is een ding, uitvoeren is veel belangrijker

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , smartphone , melken , koe , melkkoe , melkveehouders , melkveehouder , ipad , rendement , boerenverstand , accon avm , doormelken en rekentool geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0