Advies van de dierenarts meest waardevol

Veehouders vinden het advies van de dierenarts het meest waardevol. Dat blijkt uit een onderzoek van Leanne Aantjes, student van Wageningen Universiteit voor het adviseursvakblad V-focus.

Deel dit topic

Reacties

hofmiddelburg
En, had hij een voldoende voor deze opdracht?
wotan2
Het is een studente, maar met open deuren scoor je in een veeartsen blad altijd
+6
hofmiddelburg
Bij mij kwam er eens een jongeman die vertegenwoordiger was voor een ki-bedrijf.
Hij vertegenwoordigde HF-stieren.
We raakten aan de praat dat ik 100% aan het kruisen was, en dat was volgens hem zeer onverstandig.
Hij had tijdens zijn studie onderzoek gedaan naar kruisen, en zijn conclusie was, dat kruislingen meer uierontsteking, meer klauwproblemen en een lagere vruchtbaarheid hadden.

Achterin de HF-srierencatalogus stonden allemaal voedingssupplementen die geadviseerd werden voor de HF-koeien tegen melkziekte, slepende melkziekte en om ze vitaal te houden.
Ik zei;"Mooier kun je het niet hebben, een HF-catalogus met achterin de lapmiddelen om de koeien op de been te houden".
Daar had hij niet echt een antwoord op.
friese koemelker
Het lijkt wel of de pas op geleide jonge veeartsen ,als we gelukkig wenig op het erf krijgen, meer zijn opgeleid in arrogantie dan in kennis. hebben ze toch niet meer nodig want middels als antibiotica is gebeurt.
+4
MTSTAMMINGA
Mijn ervaring is wel dat er ook jonge veeartsen zijn met een boelkennis en een boeren mentaalietijdt

Een 06 nummer van een goeie [jonge]veearts is verrekte handige
Jack Rijlaarsdam
@friese koemelker

Uit diverse topics blijkt dat je met veel negativiteit zit ten opzichte van allerlei bedrijfsbezoekers. Lijkt me vooral vervelend voor jezelf.

Onze ervaringen met jonge dierendokters zijn uitstekend, misschien een kwestie van aanpassen van je verwachtingen. Ook een dierenarts kan niet in een koe kijken, wel is een frisse blik op een ziektegeval of bedrijfssituatie soms een eye-opener.
meelezer
Wat betreft de techniek is er heel veel mogelijk om in een koe te kijken. De paardenhouderij maakt toch ook veel gebruik van röntgenapperatuur.

Maar het grote verschil tussen paardenhouderij en melkveehouderij is de emotie. In de melkveehouderij telt de kostprijs. Daar wil men niet zieke dieren verplegen, maar hun vee verzorgen.
friese koemelker
We zullen wel strond eigen wijze friesen zijn maar al die weterige z,g.n. adviseurs die al of niet uitgenodigt langs komen en je ongevraagd les beginnen te geven vindt ik nu eenmaal onuitstaanbaar en boertje maar laten draven. en daar vallen heel veel figuren onder. gisteren nog zelfs een nieuwe voervertegenwoordiger. toen weterig en adviserend leeg liep hep ik gesteld ,nu weten we het wel stil houden en anders nu ruzie.
+3
hofmiddelburg
Quote:
@friese koemelker: gisteren nog zelfs een nieuwe voervertegenwoordiger. toen weterig en adviserend leeg liep hep ik gesteld ,nu weten we het wel stil houden en anders nu ruzie

Ik heb het twee keer gelezen, maar ik snap hem niet.
+1
Petro Pelgrum
Ik vind het wel mooi dat er adviseurs komen, eerst moet je hun verhaal laten doen, dan gooi ik alle technische cijfers op tafel, en dan vertel ik hoe wij het doen en kunnen ze zelf de conclusie trekken.
Bij ons komen ook niet veel verkopers en adviseurs meer.
Ruzie maken met iemand is gewoon niet de moeite waard, maar er zijn natuurlijk altid mensen die de oren kort aan de kop hebben????☺
+1
friese koemelker
Voor wie het nietbegreep:ikprobeer het zo kort mogelijk te houden en meende toch te verwoorden watik bedoelde bovendien heb ik nog nooit een schrijfmachine bediend. dit toetsen bord is het eerste gesteggel.maar ik geef even nadere uitleg.we hebben hier een wijze van melkveehuoden die echt nog eenvoudiger is dan bij jan de hobbieboer.een lijn die uitstekend voldoet en daar niet van af wijken. als dan een nieuw persoon als opvolger langs komt als vertegenwoordiger van de voer firma is hem een korte duidelijke uitleg gegeven en uitgenodigd omkan koffie mee leeg te drinken en hem goed gezegd is :als erwat is of wat veranderen zeggn we het wel ,maar je moet niet op de voorligtings toer gaan ,niet aan ons besteed. al bij deeerste slok koffie begon de weterig zelfkennis al .na een uur vlogen woorden als ionenhuishouding al over detuintafel. toen ishem duidelijk gemaakt tot hier en niet verder anders is het nu ruzie. voorbeelden van arrogate veearts hulpjes en mechaniesatie vertegenwoordigers heb ik ook genoeg.
+1
hofmiddelburg
Quote:
@friese koemelker: voor wie het nietbegreep:

Het is me volkomen duidelijk.
Ik ben het helemaal met je eens, dat als er vertegenwoordigers bij jouw op het erf komen, zij zich aan jouw moeten aanpassen, en niet andersom.
Ik betrap mezelf er weleens op, dat ik uit fatsoen de vertegenwoordiger tegen mijn zin in, zijn verhaal laat doen.
Bij vertegenwoordigers die ik gelijk afkap heb een beter gevoel, dan met tegenzin luisteren.

Proberen ze toch door te drammen, dan kan het echt geen kwaad dat ze zo aangepakt worden, dat ze nooit meer terug durven te komen.
Je heb ze immers toch niet gevraagd om te komen?

Anderzijds krijgen vertegenwoordigers die mij interesseren, alle tijd.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@friese koemelker: al .na een uur

Zoooo, jij neemt de tijd voor koffie...
Cornelis
Hij was aan het luisteren....
BernieX
De boer beslist welke adviseurs in zijn spinnenweb zitten en welke kennis hij gebruikt om beslissingen te nemen.
oldhuus
Hangt er vanaf waarover ze adviseren, hun vakgebied oké daar zijn ze voor opgeleid.
Maar over huisvesting, fokkerij en voer geven ze van die algemene adviezen daar kan ik helemaal niks mee. Neem bredere boxen, ze staan al op 1.10, nu heb ik ze met de buizen verstellen langer gemaakt, neem diepstrooisel zeggen ze dan, nu matrassen en koeien liggen prima. Of ze adviseren om een fokkerijprogramma mee te doen 😃. Structuur voeren. Maar ook commerciele dingen, iedere miljonair na de melkcontrole melkmonster laten nemen en opsturen, wat veel te lang duurt, of alles rotavac enz enz.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dierenarts geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN