Krachtvoer

Ik zit met een vraag
bij ons laten de koeien volgens mij te veel krachtvoer liggen of wel ze gaan die niet halen in de krachtvoer box
ik heb 4 boxen voor 100 koeien ze krijgen nu 430 kg brok en daar van laten ze 40 a 50 kg liggen of wel word niet gehaald tijde maaltijden optimaal in gesteld
mest van koeien is goed .dit is vaak zo dat ze veel laten liggen
ik weet dat dit minder kan
voorlichter zegt dan dat dit wel mee valt
wat vinden jullie hier van is dit bij jullie ook zo

Deel dit topic

Reacties

+2
ricardo
Dan is het andere voer wat je voert wrs lekkerder
cs-agrar
Is je silo nergens lek? Een klein beetje schimmel ergens in de silo kan de smaak al zeer nadelig beinvloedden. Of valbuizen of schalen van de krachtvoerbocht niet helemaal droog.
gezienus
Zijn het altijd de zelfde koeien ??
heb je ook tijdvensters er in dat de rest mee gaat naar de volgende dag

koeien dag en nacht buiten ??
MTSTAMMINGA
Heb de boel momenteel dag en nacht buiten
52 ATTENTIE KOEIEN Van de morgen
spotmelker
Hier idem, er loopt sporadisch een koe naar de voerbox en in de melkstal wordt je vooral 's middags in de warmte amper een kilo kwijt per koe.
Petro Pelgrum
@spotmelkerHier hebben wij gelukkig geen problemen mee:)
ronnie2
Koeien dag en nacht binnen
silo is volgens mij ook water dicht
Petro Pelgrum
Heb je gemengd Voer voor her voerhek?
verbi
Misschien calibreren (nameten) of alle stations en alle voersoorten het doen. Eventueel lekstroom op de box.Is het de basisbrok of de eiwitbrok.Krachtvoerleverancier andere produkten in de brok.Bij ons dag en nacht binnen en 2tot 3% restvoer.Hoop dat je er wat mee kunt .
jan is hobbyboer
Wat een gedoe allemaal weer. Mijn paar koeien krijgen op het moment 10 kg krachtvoer per dag in 2 porties van 5 kg tijdens het melken, verder alleen weidegras en geven daar 37.5 liter melk per koe van. Ben ik heel tevreden mee. Krachtvoer is redelijk normale brok (optimaal zomer heet dat spul) van iets van 25 euro per 100 kg. Is iets van 6.5 cent per liter als ik snel reken, geen idee of jullie dat veel teveel vinden maar ze zijn prima in conditie. Als ik ze nog paar kg bij zou geven zouden ze dat volgens mij ook met plezier opeten.
ronnie2
Gemengd
jan w
Heb je vorige week met die warme dagen nog extra maatregelen genomen. Hoe was de opname van het rantsoen toen. Kan maar zo zijn dat ze nu weer meer ruwvoer opnemen en het krachtvoer laten liggen.
Zou me er nog niet direct zorgen om maken.wel is het belangrijk om met warme dagen extra maatregelen te treffen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , koeien , krachtvoer en voer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN