Voermengwagen voor 500 koeien of meer

De Duitse machinebouwer Mayer presenteerde onlangs op de Agritechnica de zelfrijdende voermengwagen Siloking 1000+.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
23 kuub is niet zo heel groot. Nolan (geen zelflader) heeft ze al 10 kuub groter:

cs-agrar
De eerste wagen op de foto, de 32m3, heeft 4jr lang 52ton voer verstouwd, echter was volgens zijn baas te klein en ruilde de wagen in voor een 40m3 type.
De ingeruilde wagen staat nu, gereviseerd met nieuwe bodem en peddels, gewoon weer te koop
MTSTAMMINGA
Wagen maakte een solide indruk
Kennen jullie de Holaras wagen van 16m3?
Die had hetzelfde principe, paddelmenger, met paddels ipv een haspel zoals keenan. Vraagt weinig vermogen, mengt mooi, was precies zo'n wagen als op de foto, alleen deze worden dus ook in grotere maten verkocht.
Zitten ook wel nadelen aan, dat is 1 van de redenen dat dit principe niet zoveel verkocht wordt.
cs-agrar
De Nolan had als groot nadeel dat ie geen ronde balen lust, althans niet een gehele baal in een keer. Voor de rest was het een zeer degelijke wagen, weinig poespas en uitgebreide mogelijkheden voor weging. Ook waren ze volgens de fabrikant makkelijk reviseerbaar, je kocht de wagen in principe voor het leven
Farmer_
Zo'n grote bak zal wel wat pk's lusten of niet?
Quote:
@cs-agrar: De Nolan had als groot nadeel dat ie geen ronde balen lust, althans niet een gehele baal in een keer. Voor de rest was het een zeer degelijke wagen, weinig poespas en uitgebreide mogelijkheden voor weging. Ook waren ze volgens de fabrikant makkelijk reviseerbaar, je kocht de wagen in principe voor het leven

Wat te denken van de losmogelijkheden?
Wat te denken van het nooit 100% leegdraaien?
cs-agrar
@Farmer_
volgens de folder vraagt de 32- en de 40m3 160pk.
Een 18m3 wagen vraagt een 95pk
cs-agrar
@HeersinkVoedertechniek
De wagen kan maar aan een kant lossen, op grote bedrijven waar men toch rondjes rijd niet zo'n probleem, maar ik zie ook liever 2 kanten. Qua niet helemaal leegdraaien valt ook mee, de losopening zat redelijk laag, andere wagens met hetzelfde mengidee hebben hier een aparte vijzel voor of hogere losopening.
Vermogen vragen valt denk ik wel mee, ligt helemaal aan de verhouding vooraan van de tandwieltjes. minder vermogen is langzamer draaien is langer mengen is toch nog meer diesel.
Grasbaal
Hier een korte samenvatting van ons bezoek aan de Nolan voermengwagen fabriek. Op deze video een gereviseerde 30 cuubs wagen.
+1
mlkvhoudr
4 meter dat is nogal hoog dan kon de snelheid van laden wel eens tegenvallen.

Naar mijn idee ga je niet met een volle bak op 5 meter hoogte snel werken.

Maar ik heb geen ervaring met hoogwerkers dus misschien valt het mee.......
+1
cs-agrar
Die 4mtr viel ook wel mee, deze wagen was "maar" 3.40m hoog, en aan de vulzijde, zat een stuk rubber ipv staal, 3,20m. Zelf de 40m3 wagen haalt aan de vulzijde net aan de 3.20m.
Dat wordt ook al weer eens wat voor de meeste shovels en voorladers, een verreiker gaat het langer mee, maar altijd uitschuiven is vervelende en uitgeschoven rijden bevordert de levensduur ook niet
jan is hobbyboer
Lijkt me wel wat voor mij zo'n ding
+1
cs-agrar
1x/maand voer klaar maken? 😉
noordhollander
Bij mark en sytske van der ploeg en zoons in wergea worden ook meer dan 500 koeien gemolken met mooie produktiecijfers en zonder dure mengvoerwagentjes
maar wel een aantal koeien van zeer hoge kwaliteit..........
jan is hobbyboer
Dan is er veel aan die productie veranderd, die was vroeger nogal lachwekkend, m.n. vanwege het nogal rauwe management daar. Koeien waren wel OK. Karakter van de mensen, daar moet je van houden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mengwagen , voermengwagen en koeien geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
25