Alfa: Voersaldo stijgt tot 32,34 euro

Het voersaldo (opbrengsten min voerkosten) stijgt over de maand november met 0,78 euro tot 32,34 euro per 100 kg melk. Dat blijkt uit de berekeningen door Alfa accountants en Adviseurs van de marge monitor melkveehouderij.

Deel dit topic

Reacties

+1
Coen
Ik blijf het maar een raar kengetal vinden omdat o.a. mutatie eigen ruwvoervoorraad niet wordt meegenomen, velen kunnen dan nog wel eens van een koude kermis thuiskomen.
ik zou mij heel goed kunnen vinden in een dergelijk kengetal mits de mutatie eigen ruwvoer tegen een marktprijs wordt meegenomen in dit kengetal 😄

Cytaat uit artikel
Daarnaast vraagt hij zich af hoe de ruwvoervoorraden zich ontwikkelen op een aantal bedrijven; meer melken betekent ook meer vraag naar ruwvoer.
"De maïskwaliteit mag dan beter zijn, maar op basis van ervaring en cijfers van klanten wordt de opbrengst gemiddeld genomen als lager ervaren."

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melk , voersaldo , marge en saldo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1