Wij , domme melkveehouders.

De stikstof- en fosfaatproduktie is afgelopen jaar over alle sectoren verminderd. Door inspanningen van de gehele veehouderij. Deze hebben kwa maatregelen meer of minder geld gekost, in sommige gevallen direct geld opgeleverd.

Door de onbezonnen groeidrang van vooral de melkveehouderij krijgen we voor deze prestatie geen waardering. Immers het aantal melkkoeien is in 2013 al fors gegroeid tov 2012. Wat was het slim geweest eerst aan te tonen dat de melkveehouderij verantwoor-delijkheid niet uit de weg gaat. De claim op succes kwa fosfaatreductie had veel goodwill op kunnen leveren.
De discussie over wel of geen melkveerechten had een geheel andere ondertoon gehad.

Deel dit topic

Reacties

JAAP AAP
En net als bij het invoeren van de quotering worden de grootste `vervuilers`, nu met dierrechten , flink beloond.
paul1
Idd, wie het hardste uitgebreid hebben, krijgen de meeste rechten...
gezienus
Vind het allemaal kort dóór de. Bocht . net Als uibrijden niks kost Is een keuze díe iedere melkveehouder zelf kan maken
Coen
De politiek is al heel dicht bij de invoering van melkveerechten 😞
casev
Dat denk ik ook coen. De lobby van natuurclubs zullen zeker hun werk gaan doen in den haag.
En een kleine media campagne erbij, en de dierenrechten zijn een feit....
De melkveestapel kan rustig meer dan verdubbelen en dan is er nog geen probleem, een probleem wat niet bestaat moet je je niet laten aanpraten, en kun je ook niet oplossen, alst niet bestaat.
+2
MTSTAMMINGA
Dierrechten moeten dan ook gelden voor honden en katten in Amsterdam
En het paard van Sinterklaas
George
Wil sinterklaas meer paarden gaan houden?
Ik dacht dat die al eeuwenlang trouw was aan zijn witte schimmel. Bovendien zullen er waarschijnlijk in Spanje geen dierrechten komen. 😄 Daar hebben ze weer andere problemen.
-1
josl
Tukker lijkt wel een struisvogel. steek lekke je kop in het zand
+1
jan is hobbyboer
Niet iedereen wil uitbreiden, als iedereen dat doet wordt ruwvoer lekker duur en wordt er aan de laatste liters nix verdiend. Kun je beter helft van je land volzetten met mais en dit verkopen. Kun je op je gemakje paar koeien melken en verdien je nog een leuke boterham ook, in ieder geval meer dan de uitbreiders. Meestal is er meer te verdienen door een beetje contrair te ondernemen dan met de massa mee te lopen, zeker in een kostprijs gestuurde business.
spotmelker
Hoezo kostprijsgestuurd? De meeste melkveehouders zijn koppentellers. Hier gaat huurgrasland op > 5km afstand al voor € 1500 over de toonbank waarbij de loonwerker al het landwerk doet.
Dan komt het kostenplaatje van eigen ruwvoer al gauw op 20 cent/kg drogestof.
jan is hobbyboer
Kostprijsgestuurd betekend dat de opbrengstprijs voor iedereen zo ongeveer gelijk is en dat het verschil gemaakt wordt door degene die tegen de laagste kostprijs z'n product kan fabriceren. Dat is bij melk toch het geval, iedereen krijgt ongeveer 4 duppies dit jaar alleen de kostprijs verschilt nogal, o.a. door de grappen die jij noemt.
Clooney
Zit daar mestafvoer bij-in?
Dan is een koopje.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , koeien , melkveehouders , goodwill , 2012 en melkveerechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0