Discussie over dierrechten op boerderij.nl

Op boerderij.nl een aardige discussie/reacties op het feit dat de kamer mee mag praten over invoeren/afschaffen dierrechten, dus ook de melkveehoudarij aangaande. Veel reacties van familiebedrijven die geen grondloze grootschalige melkveehouderij willen. Worden deze door LTO gehoord ?

Deel dit topic

Reacties

+1
ejb
Grondloze grootschalige melkveehouderij heeft geen toekomst in Nederland vooral ook omdat het voer/voedsel in de toekomst steeds duurder word en dat terwijl alle mest moet worden afgevoerd waarvan een groot deel in de mestverwerking en dus zullen zulke bedrijven het niet redden en lost een mogelijk probleem vanzelf wel weer op.
jg
Ben ik met je eens, echter de vraag is of de politiek dit "oplossen" aan de markt over wil laten of dat ze ingrijpen en problemen voorkomen.
Grasbaal
@jg, wat zou het toch handig zijn voor ons als je zelf een linkje plaatst van de onderwerpen die je benoemd?.
gezienus
Met dank aan google
boerderij.nl/Home/Nieuws/…
jg
Leg het nog een keer uit dan. Pb
Grasbaal
Knippen en plakken

@jgAls je met je muis op het www/ adres in het invoerscherm van de browser gaat staan. Dan klikken met je rechter muisknop tot het adres blauw wordt. Dan nogmaals klikken met rechtermuisknop en kopiëren selecteren.

Daarna naar het tekstinvoer gedeelte waar jij je bericht of opmerking plaatst en weer de rechtermuisknop en dan plakken selecteren en dan staat het complete www/ adres op de plek die jij gekozen hebt.

Op dezelfde wijze kun je ook andere teksten knippen en plakken, net zoals in een Word document (als je daarmee ervaring hebt).

Ik hoop dat het zo duidelijk is, probeer het maar eens. Het werkt eenvoudiger als denkt.
gezienus
@Grasbaal
als je bij jouw in de zoekfunktie wat zoekt kun je het niet kopieren en plakken
Grasbaal
@gezienus jawel dat kan ook, eerst de tekst blauw selecteren met je muis.
gezienus
@Grasbaal
melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/30343/
oke weet niet waarom het de vorige keren niet lukte
+1
jan 1
Waarom nog dierrechten ,iedereen moet aan een nb vergunning en uiteindelijk zal dat je stikstofquotum zijn,gaan toch niet alles dubbel doen in dit land.....
Bolscher
Inderdaad Jan, er zijn al zoveel belemmeringen. Daarom snap ik ook niet dat hier een hoop mensen geilen op dierrechten. Zelfde als quotum. Hoop geld stoppen in iets wat niet meer is als een hoop lucht. Geld wat ook in de sector gebruikt kan worden voor dierwelzijn/milieutechnisch. Wat gaan dierrechten oplossen?

Er zal nog steeds mestverwerking plaats moeten vinden.
Het is, of alleen mestverwerking, of mestverwerking/dierrechten.
spotmelker
Het gaat zo lopen dat de stapel regeltjes juist de meeste kansen gaat bieden voor de intensiefste bedrijven. Het meeste is nog steeds goedkoper als grondverwerven, een ander mag meebetalen aan je mestverwerking en je komt het beste uit met de Kringloopwijzer...
+5
Wiebren
Er wordt veel te vaak te simpel geredeneerd.
De tekst op Boerderij laat het zien. Vooral SP maakte het heel duidelijk: naar een landbouw zonder overschot. GroenLinks en Partij voor de Dieren eerder ook al.
Dat is 30-40 miljoen kg fosfaat krimpen. Zonder voerspoor was dit meer geweest.
VVD, CDA, PVV en SGP willen ze eraf.
De rest zit er tussenin. Als doorrekening sectorplan voldoende verwerking laat zien (er draait meer dan 40 miljoen per jaar gedurende al zeker 5 jaar) én zorgen dat de veehouderij niet andere milieudoelen overschrijdt (ammoniak, broeikasgassen, fijnstof, geur) duidelijk een positief beeld laten zien, dan en alleen dan kunnen we denken aan loslaten van dierrechten.
Zorgenkindje is de melkveehouderij. In plaats van inzetten op mineralenbenutting doen veel melkveehouders nu aan 'bijzetten'.
@jg geeft het in een ander topic al aan, het enige alternatief is borgen dat er in verhouding tot de grond niet meer dieren komen.

Simpel in 1 regel: nu produceren we krap 12 miljard op 1 miljoen ha grond. Willen we 14 miljard produceren in 2020 dan kan dat alleen door meer melk per hectare of meer hectares.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , lto en dierrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0