Semex introduceert AI24

Na de introductie van het tochtdetectiesysteem Heatime introduceert fokkerijorganisatie Semex een nieuw 'non-genetic' product, AI24, een managementprogramma om de vruchtbaarheid en de levensproductie mee te monitoren. „Onze doelstelling is veehouders bewust met vruchtbaarheid bezig te laten zijn", aldus Harry Schuiling.

Deel dit topic

Reacties

ricardo
Wie werkt er met het nieuwste activiteit meting systeem van Semex met herkauw meting erbij? en hoe bevalt dit?
+1
jan is hobbyboer
Elk bedrijf wil er tegenwoordig ook advies bij verkopen. Voor de vruchtbaarheid hebben we nu al de sperma verkoper, de dierenarts en het inseminatie bedrijf. Voerleverancier wil vast ook nog wel iets over vruchtbaarheid zeggen. En allemaal bedenken ze weer nieuwe kengetallekes, garantie om horendol te worden. Gewoon koeien insemineren als ze goed tochtig zijn. Worden ze vanzelf wel een keer drachtig, anders richting slachthaak, anders heb je volgend jaar weer hetzelfde gedoe, en kans is groot dat nakomeling ook weer slecht vruchtbaar is, zo blijf je bezig.
oldhuus
En geen stieren meer inzetten onder de 101 d.vruchtbaarheid, liever die met 106 df.
ricardo
Als je te weinig tijd besteed aan waarnemen zou dit dan een goed alternatief zijn?
jan is hobbyboer
Zo moeilijk is dat toch allemaal niet, ik zal er best eens een missen maar als ik 's morgens en 's avonds de koeien ophaal, ze nog een half uurtje op stal heb staan heb ik echt bij de meeste wel door of ze tochtig zijn. Ken uw koe iets beter dan z'n halsbandnummer. En als je daar geen plezier in hebt heb je het verkeerde beroep gekozen, had je akkerbouwer moeten worden ipv koeienboer.
mlkvhoudr
Ik ken ze ook bij oornummer 😉
+1
cs-agrar
@mlkvhoudr
Als een boer z'n koeien zo goed kent heeft ie gewoon teveel problemen ermee
+2
mlkvhoudr
@cs-agrar

haha, dat zeg ik ook altijd, mijn lievelingskoe is de koe die ik nauwelijks ken 😃
ricardo
Waarom zou ik niet een hobby mogen hebben en jij wel?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's semex , levensproductie en vruchtbaarheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0