Dally

Wie van jullie heeft ervaring met de Brown Swiss stier Dally? CRV heeft hem op de robotstierenkaart staan met 111 voor robot geschiktheid. Wij hebben er inmiddels 4 aan de melk maar ze zijn alles behalve geschikt voor de robot omdat ze zo veel trappen. We melken ook nog met een melkstal maar ook daar zijn ze onhandelbaar.

Deel dit topic

Reacties

de hoef
Tis ook nog een flut stier, geen melk en geen vet en een plusje eiwit op roodbont basis
hjs
Yep
+1
meelezer
De stier heeft in ieder geval een fokwaarde 119 voor beengebruik. Maar als ik jou reactie zo hoor gebruiken ze de benen in alle richtingen behalve de goede.
jan w
Dally, dally drrrrr uit!
oldhuus
Die 99 voor karakter is een verwachtingswaarde, reken maar dat ze bij die Mexicanen in de zij-aan-zij niet gauw op de veewagen belanden vanwege dat trappen.

Ik zou ook geen GOFAST of Gunnarstorp gebruiken als je robot heel wilt houden, eigenlijk alles onder de 100 karakter, en zeker met andere rassen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , melk , melken , melkstal , stier , crv en stierenkaart geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
5