Illustratie van: Zoete

Pensverzuring bij 1 op de 3 melkveebedrijven

Eén op de drie Nederlandse melkveehouders heeft op zijn bedrijf te maken met pensverzuring. Toch ziet slechts 14 procent van de melkveehouders pensverzuring als een probleem. Dat blijkt uit een online enquête onder ruim 300 melkveehouders, die voederadditievenfabrikant Orffa dit voorjaar liet uitvoeren.
 

Deel dit topic

Reacties

+2
cs-agrar
Heel veel melkveehouders hebben misschien niet door dat ze met pensverzuring te maken hebben en bijbehorende problemen vinden ze gewoon.
Todi
33% pensverzuring en 75% schimmel besmetting? Heeft dit met elkaar te maken?
Antbo
schimmel besmetting (mycotoxinen) ; Natuurlijke antibiotische activiteit B ; gevolg onder andere pensverzuring
oplossing
fir.nu/fir-kringloop-effect/toxine-bindend/
agriton.be/sites/default/…
agriton.be/sites/default/…
Todi
@Antbo
Is het niet andersom Anton. Eerst pensverzuring en dan de rest.
de hoef
@Antbo
is wat voor george zon agritron
+1
spotmelker
In het streven naar een hoge melkproduktie worden rantsoenen op papier perfect uitgerekend, energie en eiwit in juiste proportie aangevuld met mineralen. De verteringssnelheid en daarmee vaak op het randje zitten van pensverzuring is vaak een ondergeschoven kindje.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voorjaar , melkveehouders en pensverzuring geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1