Vliegenbestrijding in en rond de stal

Vliegenoverlast is een veel voorkomend probleem in de Agrarische sector en kan enorm veel overlast veroorzaken bij mens en dier. O.a. Melkveehouders, pluimveehouders en varkenshouders hebben vaak last van veel vliegen in en om de stallen.

Met name in de warme en vochtige nazomers is de last het grootst en is het dus belangrijk om vroegtijdig maatregelen te nemen. Niet alleen de irritatie van de insecten is soms een ware plaag, maar kunnen ook allerlei ziekten overbrengen.

Vliegenbestrijding doormiddel van de FlyBuster vliegenvanger kan de vliegenoverlast verminderd worden met 80% a 90%!

Elke agrarische ondernemer is genoodzaakt om aan vliegenbestrijding te doen. De vliegenoverlast moet worden aangepakt om het welzijn van mens en dier te verhogen. Dit zorgt ook weer voor betere prestaties van uw bedrijf en dus voor meer winst.

Oplossing vliegenoverlast? Weer vliegen uit stallen of gebied door de vliegvrije zone. FlyBuster heeft een systeem ontwikkelt waarmee er een gebied of terrein kan worden afgesloten voor vliegen; "The No Fly Zone".

De FlyBuster vliegenvangers zijn een professionele oplossing voor elk agrarisch bedrijf.

Deel dit topic

Reacties

MBTrac1100
Volgende keer een stukkie van de website kopen rechts in beeld
zeppmann
Als er vliegen zijn ben je al te laat. Doe aan made bestrijding dan hoef je ook geen vliegen te vangen.
paul1
Nog weinig vliegen gezien....
BernieX
Hoe pak jij de made bestrijding aan, zeppman?
zeppmann
Regelmatig madedood strooien/spuiten op plaatsen waar de vliegen eitjes leggen
Grensboer
Maar het lastige is dat bij gebruik van madendood je 6 weken niet mag uitrijden,anders is de werking niet goed.
Jorno
Deze vliegenval lijkt net als andere vallen te werken (de vliegen worden mbv een lokstof een trechtervormige val in gelokt). Ben het eens dat in principe het beste de bron aangepakt kan worden, maar helaas helpt dat niet de bestaande overlast te beperken. Wij maken zelf gebruik van vliegenzakken die we op bepaalde plekken ophangen. Goed opletten dat je zakken koopt met goede lokstof (bijv van rescu of blizzz - zelf tevreden met vliegenzakken en lokstoffen die ik had gehaald bij www.vliegenvangen.nl). Blijven smerige beesten en vervelend voor vee
weideboer
Tocht en hygiëne. Beste is middel ter voorkoming. En zwaluwen in de stal zijn ook goede knechten. Waar je aan de ene kant de vogels wil bestrijden heb je ze nodig als natuurlijke vijanden voor de vlieg
PIONIER
En in de wei dan? Wat zijn daar jullie meest beste ervaringen?
weideboer
@PIONIER in een bosrijk of rietachtig gebied waar je veel luwte van de wind hebt (en voedsel voor de vliegen) kan ik me voorstellen dat er meer zijn maar anders... geen zou ik zeggen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , stallen , vliegen , melkveehouders , lei , vliegenoverlast , vliegenvanger en flybuster geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
3