Illustratie van: WaterDeutzer

CRV betaalt 78.000 euro voor FLV stier

Vorige week woensdag heeft CRV op de Zuidduitse fokveeveiling in Miesbach een fokstier gekocht voor een recordbedrag van 78.000 euro. Web, zoals de stier wordt genoemd, heeft een gGZW fokwaarde van 146, een MW van 131 (1020 -0.05 +0.04) en een zeer hoge fitness-fokwaarde van 132.

Deel dit topic

Reacties

+3
ricardo
3.5 euro de kilo meer zijn ze niet waard.
+1
jan w
Ze hebbeb er iets bijgegeven voor het leven.
meelezer
Als een organisatie bereid is zoveel te betalen voor 1 stier moeten ze meteen stoppen met hun eigen fokprogramma. Beleid hoort helder te zijn: je koopt goed spul (voor hoge prijzen) of je hebt een fokprogramma en dan fok je topprodukt.
Nu hebben ze de kosten van een fokprogramma en tegelijk de hoge kosten van aankoop. Is het dan vreemd dat de prijs van sperma stijgt?
storm
Ronduit belachelijk!!!! En dan gaan we in 2015 allemaal weer volop melken, wie wil dan nog fleckvieh gebruiken?
Zie het om me heen gebeuren, fleckvieh montbeliarde allemaal zuigers en goed voor zichzelf. Als CRV dan toch kruisingsrassen wil aanbieden waarom dan niet ons eigen MRIJ ras?
Daar is echt niks mis mee.
+2
ejb
Probleem bij MRIJ is dat 90% van de proefstieren gekocht worden bij 2 fokkers en als ze dat beleid niet heel snel veranderen is het einde ras want je krijgt op deze manier een extreme bloedvernauwing en zo houd je geen zuivere dieren over om ras in stand te houden

verder denken we allemaal vol gas te kunnen gaan en naar producties te kunnen van 12000 tot 13000 kg per koe per jaar maar wat de meesten vergeten is dat we steeds minder medicijnen mogen gebruiken en het land steeds verder verschraald door onderbemesting en met deze twee feiten worden de hoge producties niet gehaald en dat begint al zichtbaar te worden met het niet volmelken van quotum in 2012/2013.

dit is ook 1 van de redenen dat ik aan het inkruisen ben met BS
de hoef
Vind je die bs kalveren niet lang erg schraal of valt dat mee bij jou
ejb
@de hoef

iedereen die bij mij de kalveren ziet moet toegeven dat BS kruislingen duidelijk beter zijn dan de zuiver HF kalveren.
melk er nu 3 en alle drie een lactiewaarde van ruim boven de 100

alleen doet van drie er een beetje moeilijk over
+1
de hoef
@ejb
wij hebben er 50 van evenlund gehad de meeste gaan dood en de rest zijn scharminkels[valt hier tegen]
+1
jorisdriepinter
@de hoef
evenlund valt hier ook tegen, net als jij zegt.
De kalveren van zuivere BS echter doen het prima
de hoef
@jorisdriepinter
moet je effe melden bij ki ,ik belde hem vorige week hij had er nog niks over gehoord ,ging er wel achter aan [en het is ook een proefstier ]wij hebben de pech dat we hem masaal ingezet hebben ik kies altijd voor 1 stier houd het simpel
+1
huub
De enige manier om op een economisch verantwoorde manier op je bedrijf meer melk te produceren is koeien ouder laten worden. dan heb je minder jongvee nodig waardoor je meer voor hebt voor je melkkoeien, tevens zorgt een veestapel met een kleiner aandeel jonge koeien ook voor een hogere productie.

kijk eens naar de ontwikkeling in de melkveehouderij, melksystemen, huisvesting, voeding. Alles wordt continu verbeterd en verder door ontwikkeld, en toch nog lukt het maar niet om grote sprongen te maken in de levensproductie, dan gaat er ergens (in de fokkerij) toch iets goed mis.

Dat CRV zoveel geld neer legt voor een stier van een ras wat een aantal jaren geleden nog af werd gedaan als een 'hype die wel weer zou overwaaien' zegt volgens mij genoeg.
mlkvhoudr
Quote:
@huub: de enige manier om op een economisch verantwoorde manier op je bedrijf meer melk te produceren is koeien ouder laten worden. dan heb je minder jongvee nodig waardoor je meer voor hebt voor je melkkoeien, tevens zorgt een veestapel met een kleiner aandeel jonge koeien ook voor een hogere productie.

Mee eens maar man wat gaat dat langzaam zeg voor een ongeduldig figuur zoals mij.
MBTrac1100
@noordhollander hadden ze laatst ook al niet zon topper gekocht voor veel geld?
oldhuus
Coöperatiegeld moet toch ergens aan opgemaakt worden, er zullen ongetwijfeld wat fokkerijspecialisten van CRV regelmatig even in Beieren wezen kijken, zakenreisjes e.d. volgende week weer Brazil, en dat alles in de naam van veestapelverbetering.
gerrie-hul
Mooi prijsje Ach ja de boeren betalen wel Let op er zijn meer k.i. dan alleen crv zijn misscien nog wel beter dan crv en misschien nog wel voordeliger dan crv

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stier , crv , fokstier , veeveiling , fokveeveiling en veiling geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
6