CRV: Voerefficiëntie 10 procent omhoog

Een 10 procent hogere voerefficiëntie en een 10 procent minder CO2 uitstoot per kg melk. Dit zijn twee van de doelen die fokkerijorganisatie CRV zichzelf stelt in haar nieuwe visie op duurzaamheid. Hiermee wil de organisatie aantonen dat milieu, productie en dierwelzijn heel goed samen gaan.  

Deel dit topic

Reacties

+2
Richard1
Kan CRV vertellen wat de voerefficientie nu is?
Ze weten van elke koe in NL precies wat hij aan melk produceert, en de afstamming van de laatste 30 jaar en het lukt ze nog steeds niet om ze meer melk te laten geven of ouder te laten worden. Van de voerefficientie weten ze niets en ze gaan het even 10 % verbeteren.
MTSTAMMINGA
Hoe mindere je van iets weet hoe verstandiger je er over kunt praaten @Richard

Voerefficientie is gewoon een nieuwe woord voor TKT
+2
meelezer
Berekening voerefficiëntie is marketing om duur krachtvoer te verkopen ter verdringing van goedkoop ruwvoer.

Eigenlijk kun je alleen praten over voergeldefficientie
koeboer
De plof kip heeft ook geweldige co2 en voerefficientie,alleen wil de de maatschapij het niet pruimen! Volgens mij wil CRV nu met de koe ok die kant op.Hogere produktie en en geen droogzetters word lastig verhaal.
beemster5
Ze weten nu al wat voor stieren ze in 2020 willen aanbieden (stieren waarmee je een veestapel kunt fokken waarvan de koeien gemiddeld 1 jaar ouder worden)Als je die stieren in 2020 inzet en er gaan 2 à 3 generatie-intervallen over heen voordat het echt werkt dan is het 2030. Volgens mij zijn ze met deze keuze ca. 30 jaar te laat. Toen de quotering begon hadden ze hier al volop op in moeten zetten, productieverhoging was toen minder relevant, dan hadden we nu die duurzame koeien gehad. Van de top van een fokkerij organisatie mag je toch verwachten dat ze vooruit kijken, een beetje visionair zijn zelfs. Wat ze nu doen is met een hype meekletsen en achter de wagen aanlopen.
cs-agrar
Gewoon je eigen plan trekken, er zijn bedrijven genoeg die de meest uiteenlopende stieren aanbieden.'
Je weet wat voor dieren je hebt, en je weet waar je heen wilt, klaar.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , milieu , crv , duurzaamheid , uitstoot , CO2 , voerefficiëntie en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0