Zodebemester mag op kopakker niet zonder af te sluiten worden opgetild

Pas op voor mannen met verrekijkers, en geef duidelijke instructie aan de loonwerkers:

Het feit dat de loonwerker bij het bemesten de zodebemester op de kopakker optilde en daarbij niet afsloot kost een melkveehouder 3% van zijn Europese steun over 2011. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelt dat de veehouder niet heeft voldaan aan de verplichting om emissiearm mest uit te rijden. Dat de loonwerker zo handelde om de mestslang niet kapot te rijden, is voor het college geen argument. Het CBb is het eens met de beoordeling van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit dat een zodebemester bij het draaien op de kopakker altijd uit moet staan, of in de grond moeten blijven. Anders is geen sprake van emissiearm uitrijden.

Voor het CBb maakt het geen verschil dat de melkveehouder een erkend loonbedrijf inschakelde om het werk uit te voeren. De veehouder blijft als opdrachtgever aansprakelijk voor het uitgevoerde werk. Aanvankelijk kreeg de veehouder te maken met een korting van 20% op zijn bedrijfstoeslag. Dat werd na een bezwaar van de veehouder al eerder tot 3% teruggebracht.

bron: zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.aspx/…

Deel dit topic

Reacties

dorpsrandhoeve
Tja, dan de loonwerker gewoon aansprakelijk stellen als er gedonder van komt.
+10
zeppmann
Dat is de dwangbuis van de toeslagrechten,Als jij je niet keurig aan alle soms belachelijke regeltjes houd, dan word je gekort. Terwijl de toeslagrechten een compensatie zijn op te lage prijzen. Moderne slavernij!!! En als extra regel pleeg je ook nog eens een misdrijf waardoor je een strafblad krijgt en word je als boer op 1 hoop geveegd met misdadigers en zedendelinquenten.
cs-agrar
Je kan die "verrekijkerman" beter zo aanpakken dat ie niet meer kan of vergeet te praten, dat kan je wel eens minder kosten
dorpsrandhoeve
Vergeet niet dat ze je dan niet meer zullen vergeten, ofwel, misschien werkt het wel heel erg averechts.

Probeer gewoon zoveel mogelijk op of tussen de grenzen te blijven van wat mag, want als ze eenmaal de kijk op je hebt gekregen dan blijf je dat toch langer aan je kont hebben. Vergeet niet dat zij ook een functie hebben waarin ze moeten doen wat hun bazen hun opdragen. Mijn ervaring is als je correct blijft dan vallen ze niet over elk kleinigheidje. Maar ze moeten nu eenmaal controleren en sommige dingen daar ben je goed genoeg voor gewaarschuwd.
pieta
@dorpsrandhoeve
Wat een flauwekul. Ok, er moet niet overdreven geknoeid worden op de kopakkers. Gaan werken bij de AID ed is niet verplicht. Controle is goed maar ze moeten wel praktisch blijven.
+1
dorpsrandhoeve
@pieta
Ook bij mij wordt wel eens geknoeid, geen problemen gehad. Maar ik heb ook wel eens gezien dat er op plaatsen wel een hele grote zooi van wordt gemaakt. En natuurlijk ligt bij de ene de grens anders dan bij de andere.

Tuurlijk is gaan werken bij de AID niet verplicht, maar jij doet jouw ding, zij doen hun ding. bij die mensen moet de schoorsteen ook roken natuurlijk.
+1
cs-agrar
Mooi gedonder, weet ook al van een paar jaar terug zo'n geval, heren stonden bij de weg te kijken. boer zag dat wel maar dacht ik heb nette spullen, maak netjes werk, wie doet me wat. hij tilde zijn bemester op en lekte nog iets na, maar dat iets was genoeg....
+2
George
Dan heb je toch met ongelooflijk flauwe joekels van doen.
+6
dorpsrandhoeve
In zo'n geval zelf zoveel mogelijk foto's maken, wanneer ze dan vragen of u iets wilt verklaren, dan zegt u gewoon, "ik heb niets te verklaren". Laat ze er gewoon maar een zaak van maken. (ervan uitgaande dat je je ingezet hebt om het goed te doen en je spullen in orde had. Maak ook foto's van je apparatuur, als die goed is.
Ga niet in discussie, want die verlies je toch op dat moment. En je hebt zomaar iets verkeerd gezegd. Hooguit wat kleine antwoorden.
+3
spotmelker
Let wel op dat je niet een handtekening onder de door hun geschreven verklaring zet. Bij verdere rechtsgang wordt je dan geconfronteerd met je "bevestiging"van een 2e-handsverhaal.
+1
dorpsrandhoeve
@spotmelker
Dat ook inderdaad. (gelijk aan "ik heb niets te verklaren")

Onthoud dat zinnetje goed.
ballo
Gewoon aanpakken dat volk ok zoveul klappen geven dat ze niet weer terug durft te komen
milkman1
Dan krijg je helemaal een probleem want binnen een paar minuten staat de politie bij je op de stoep
+1
cs-agrar
Dan zijn je klappen niet hard genoeg geweest
-2
beemster5
Quote:
@ballo: gewoon aanpakken dat volk ok zoveul klappen geven dat ze niet weer terug durft te komen

Lucht dat nou effe lekker op, om zoiets op internet te zetten ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , bemesten , loonbedrijf , grond , melkveehouder , loonwerker , zodebemester , bedrijfstoeslag , emissiearm en voedsel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
2