Huidig mestbeleid wankelend

Nogmaals: deze wankelende situatie moet gebruikt worden om het toekomstige mestbeleid werkbaarder te maken:

De mestmaatregelen die de afgelopen jaren genomen zijn op basis van mogelijk te hoge ammoniakemissiecijfers moeten één voor één opnieuw worden beoordeeld.

Ook legt de mogelijk onbetrouwbare meting van stikstof een bom onder het stikstofbeleid (PAS). Dat zeggen de landbouworganisaties.

LTO-beleidsmedewerker Wiebren van Stralen zegt dat er snel helderheid moet komen in de ammoniakdiscussie, vooral omdat dat van belang is voor het stikstofbeleid. Als inderdaad blijkt dat de ammoniakemissies veel lager zijn dan tot nu toe is aangenomen, kan dat betekenen dat de doelstellingen die in het stikstofbeleid worden nagestreefd al zijn bereikt.

Meer: boerderij.nl/Home/Nieuws/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , mestbeleid en stikstofbeleid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0