Melkproductie

Mijn koeien geven beste gehaltes in de melk ( 4,50 vet, 3,85 eiwit, ureum 22, 203 lactatiedagen), maar de kg ben ik maar matig tevreden over, vooral de oudmelkse. Op de vergadering van FC langs collega die dezelfde opmerking had. Is dit bij meer prikkers? Hebben jullie al een oplossing? Ik heb al vanalles geprobeerd, meer mais, meer gras, meer brok, maar niets lijkt te helpen.
yeti

Reacties

mlkvhoudr
Volgens mij moet je met zulke gehaltes en dat ureum nog maar 1 ding doen en dat is genieten, en nog eens genieten.

Oudmelkte koeien meer brok geven is alleen goed voor vlees aan de botten
de hoef
Ik heb wel melk maar moeite om 3.50 eiwit te houden ,boeren staan er om bekend da ze altijd meer willen
+3
dorpsrandhoeve
Ik heb flink melk en mooie gehalten, en het loopt ook lekker. Maar nu is mijn tank weer aan de krappe kant, en heb ik geen flauw idee waar ik nu weer over moet klagen.
+5
mlkvhoudr
Schaf een tweeling aan, heb je het eerste jaar wat om over te klagen 😉
+1
cs-agrar
Maar eerst nog ff lol
dorpsrandhoeve
Nou, ik heb al 2 dochters.
+1
mlkvhoudr
@dorpsrandhoeve

Dan verklaar ik je hierbij gelukkig, het is niet anders wen er maar aan 😃
+2
dorpsrandhoeve
@mlkvhoudr
Een heel verstandig persoon zei eens "echte mannen maken dochters".
MTSTAMMINGA
De extra ophaal kosten als hij eenkeer extra wordt leeggehaald 😄 @dorpsrandhoeve
Adriaan_Du
Voer je een slecht verteerbare kuil, of misschien een kuil met een negatieve OEB/FEB? Koeien in een later lactatie stadium krijgen dan te weinig penseiwit en misschien ook te weinig snelle energie. Ze moeten lang kauwen op het voer, de doorstroming en de vertering is dan niet optimaal. Kan wel gezond zijn voor de koei maar is niet melk drijvend. Evt mengsel van soja raap tarwe en wat voeder ureum toevoegen om de basis te optimaliseren.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden gras , Mais , koeien , melk , eiwit , melkproductie en ureum geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!