Illustratie van: JohnDeerenr1

Ervaringen met CoPulsation

In het augustusnummer van Melkvee Magazine dat zaterdag 25 augustus verschijnt vertellen gebruikers over hun ervaringen met CoPulsation, een totaal nieuwe manier van melken. Er is iets fundamenteel fout met de gangbare melkapparatuur, volgens uitvinder Bill Gehm.

Deel dit topic

Reacties

MTSTAMMINGA
@Farmer vertel hoe gaat het nu bij jou met het melken
MBTrac1100
@Farmer ik ben ook zeer benieuwd!!
Farmer_
Ik had positief gereageerd op de vragen van Melvee magazine, een week of zo later hadden we wat problemen, moet Bill vandaag ff mailen wat hij ervan denkt , misschien een probleem in de besturingskast of zo, kom daar nog een keer over terug.
ROORDA J
Was ook in Heerenveen op de bijeenkomst van copulsation als geintreseerde in melkstallen en melktechniek.Ook ik kon me wel iets voorstellen bij de pulsatie techniek maar erg overtuigt was ik noch niet.jammer is het te lezen in het artiekel in Melkvee dat bij de eerste gebruikers er altijd weer andere dingen in de melkstal bij komen of zijn veranderd waar bij de zuiverheid van een vergelijk van de pulsatie techniek mij nog niet positiever maakt.
Farmer_
Heb geen abbo. op Melkvee, wat is er dan zoal bijgekomen?, volgens mij maakt alleen al de andere langere/flexibele tepelvoering van Copulsation een verschil van dag en nacht.
DairySolutions_
@ ROORDA J als je werkelijk interesse hebt, bel dan even, krijg je referentie's waar de installatie niet/nauwelijks is aangepast. CoPulsation is geen wondermiddel, als andere zaken niet goed zijn dan pas je die toch tegelijk ook aan? Optimaliseren heet dat.
ROORDA J
Ik doel bijvoorbeeld op dingen als verhogen vacc,andere melkklauwen,geheel nieuwe melkstal,gronische mastitus als waterige melk wat door co pulsatie als genezen wordt verklaard,natte speenen als gevolg van alternatief pulsatie waar bij de melk van lings naar rechts vliegt zijn bij mij niet echt geloofwaardig.Een langere gebruikers ervaring is op zn plaats en heb voor als nog vertrouwen in mijn eigen instalatie
DairySolutions_
@ ROORDA J
Dat is prima, het is toch goed als het mooi loopt?
+1
Grasbaal
Weer een nieuwe CoPulsation ervaring:

Gebruiker Jan Philipsen uit het Limburgse Meijel gebruikt sinds september 2013 CoPulsation. “Ik molk met tegenzin, tot ik CoPulsation in gebruik nam. Nu melk ik met veel plezier”, aldus Philipsen.

Philipsen melkt ca. 150 koeien in een 2 x 12 zij aan zij opstelling. Hij had behoorlijk last van mastitis op zijn bedrijf en heeft daardoor ook veel koeien moeten ruimen. In de loop van 2012 ontstonden steeds meer problemen, aldus Philipsen, en werd het tijd om de fabrikant, de dealer en de gezondheidsdienst erbij te halen. Er werd gekeken naar de klauwen, de tepelvoeringen, maar geen enkele aangedragen opties leidden tot een structurele verbetering. Bij de 130 koeien die op dat moment gemolken werden, mat de gezondheidsdienst een serieus probleem bij 100 koeien. Dit varieerde van ernstige speenschade tot zelfs onherstelbare schade aan spenen. Uiteindelijk is Jan Philipsen via zijn voerleverancier bij het CoPulsation systeem terecht gekomen.

“CoPulsation is een totaal andere manier van denken”, stelt Philipsen vast. Hij heeft zich grondig laten informeren over het hele systeem, voordat hij tot een besluit kwam. Wat hem vooral over de streep trok, was dat CoPulsation het aandurft om op bedrijven te komen die flink in de problemen zitten.

Meer: melkveebedrijf.nl/melkveeactueel.aspx/?id=12918
Ard Eshuis
Tja, als het zo gemakkelijk is.. Ik weet nog niet wat ik er van moet denken, zeker niet met de opmerkingen van Farmer van vorig jaar in het achterhoofd.
huub
Wij melken al jaren probleemloos. Zonder copulsation, dat daar fundamentele fouten in zitten lijkt me sterk.
DvdM
Zou graag dit topic weer even naar boven halen aangezien er hier een aantal zijn met ervaring met CoPulsation, las in oud topic dat Farmer de CoPulsation eruit gegooid had, waar kwam dat precies door? en kun je CoPulsation installeren i.c.m. met de Flo-star MAX melkklauwen van Boumatic?
Farmer_
melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/50911/…

Heb het inmiddels verkocht en draait ergens in Nederland, wat het probleem nu was, geen idee.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , uitvinder , copulsation en melkapparatuur geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
4