Campina haalt geen melk zonder behandelplan

FrieslandCampina maakt het dreigement waar dat de melk niet meer wordt opgehaald als er geen bedrijfsbehandelplan en bedrijfsgezondheidsplan is. Deze zomer werd in twee gevallen gedurende 15 dagen geen melk meer opgehaald bij twee bedrijven. Op een derde bedrijf is dat nog steeds het geval, meldt persvoorlichter Jan Willem ter Avest. Maar in dat betreffende geval is er meer aan de hand.

Deel dit topic

Reacties

jan w
Ze zijn er altijd heel makkelijk in, de boer moet aan de eisen voldoen. Maar ze mochten zich zelf ook wel eens achter de oren krabben. Heb op 3 febr. j.l. controle van Qlip gehad, Alles in orde, moest alleen voor 24 februari de BBP BGP nog opsturen. Extra de veearts nog gehad om aan de termijn te voldoen. Van Qlip kreeg ik 3 wkn de tijd en op dezelfde dag als de controle kreeg ik van RFC een brief met als datum 1 april.
Kreeg ik op 26 juli een brief van RFC dat de BBP en BGP verwerkt waren. Tot op heden zijn de gegevens voor het productschap nog niet verwerkt. ( o.a. Medirund).
melkveetweet
Het gaat niet om twee maar om zes bedrijven. Op een van deze bedrijven wordt nog steeds geen melk opgehaald.
+3
kaas
Met elkaar is het een zootje bij de zuivelindustrie en qlip alle bbp en bgp zijn digitaal ingevuld en ondertekend en nu moet de dierenarts praktijk alles in mappen verzamelen en moet op elk behandelplan nog een extra handtekening van de veehouder want de digitale is niet goed genoeg.
en als je medicijnen ophaalt bij de praktijk moet op elke logboek formulier de naam van de dierenarts die normaal bij je komt .
het lijkt er op dat ze bij qlip denken dat we de dikste boeven van nederland zijn
casev
Stapels formulieren, met erg belangrijk het juiste stickertje, stempeltje of handtekening. Zolang het op papier maar klopt.....

Volgens mij hadden wij altijd `n grote mond over de bureaucratie in voormalig Rusland, maar we gaan hard die kant op !

Je zou ze eigenlijk eens op moeten tellen, hoeveel ambtenaren of dure adviesbureau`s er met ``ons`` bezig zijn. Ik denk dat je nog gaat schrikken zoveel !
mlkvhoudr
Krijg binnenkort ook weer controle, je moet maar niet op de tijd letten wat het kost om alle spullen na te lopen, zodat je geen puntjes scoort.

Tot op heden altijd zonder problemen door de keuring maar wat jullie zeggen klopt wel de checklist wordt steeds maar langer
tukker twente
Ja de Duutsers waren in de oorlog ook gek op stempels, bonkaarten. enz.
De hele zooi van behandelplannen , is eenzielige vertoning, maar we spelen het spelletje gewoon mee heb je niks geen gedram aan de kop. Maar het NERGENS over, werkverschaffing, in de oorlog waren het ... juist ja, wie het weet mag het zeggen ook DE TOP mag mee raden !!!
+1
George
Wat een geluk dat ik hier geen verstand meer van heb. Dat hele KKM gebeuren was al een werkverschaffing maar het wordt steeds erger lees ik hier. Nu gaat voor al deze moeite natuurlijk wel jullie melkprijs met een dubbeltje per KG omhoog of niet? Wie bedenkt deze onzin eigenlijk?
Dre van Helmond
George, jij als akkerbouwer moet ook nogal wat papieren werk doen eerdat je van je producten af bent. Wij hebben vandaag ook weer een of andere audit gehad om graan te mogen leveren .
George
Dat valt best nog wel mee. Er zijn wat dingetjes maar toch niet zo heel veel. Dat spuiten doe ik niet zelf en dat scheelt veel. Ik heb wel een teeltplan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zomer , melk , frieslandcampina , campina , bedrijfsgezondheidsplan en bedrijfsbehandelplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1