Franse Holstein topper kruist Fleckvieh(video)

Fleckvieh specialist Stef Beunk ging dit voorjaar op reportage bij verschillende Hollanders in Frankrijk die hun Holstein veestapel zijn gaan kruisen met Fleckvieh. In deze video het bedrijf van de familie Aukes uit Moreac in Bretagne (aan de westkust van Frankrijk). Ze zijn in 1993 naar Frankrijk gegaan. In 1996 hadden ze de hoogste melkproductie van Frankrijk met 11.500kg melk/koe en hadden ze excellente Holsteinkoeien.

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Reklamefilmpje met een hoog fantasiegehalte erin.
Grasbaal
Maar een mooi beeld over het boeren in Frankrijk
mlkvhoudr
Dat zeker co, maar de cijfers die genoemd worden zijn geklets uit de nek, dat mag bij reklame maar is niet serieus te nemen
jvt
Als je nog 25% drachtresultaten krijgt na 1e inseminatie, is er toch meer mis als het ras koeien. Wens de familie Aukes veel succes met hun bedrijf, en het is leuk dat Stef, samen met vriend Kolenbrander, met leuke reportages komt, maar het is en blijft reclame. Wellicht is het wel zo dat om minder intensieve bedrijven in het buitenland de kruising zonder meer eerder tot haar recht komt qua saldo.
+1
casev
Mooie reportage. Maar wanneer je je koeien 11.500 gemiddeld laat geven,moet je niet gaan lopen zeuren dat ze het niet aankunnen, en het holstein ras de schuld geven.
Ik ben het eens met jvt, dat in een extensief land als frankrijk, fleckvieh goed zal passen. zeker met de huidige vleesprijzen. Ik ben benieuwd wat Arjan en pieter p hiervan zeggen.
Grasbaal
Quote @mlkvhoudr:
de cijfers die genoemd worden zijn geklets uit de nek,

Wie vraagtekens heeft bij de genoemde cijfers mag Jacques Aukes bellen: 0033 608 639 706 hij is graag bereid om hierover een toelichting te geven.
pieta
Tja, het is de eerste kruising. Afwachten wat er daarna gebeurd.
jvt
@casev,

precies. Ik heb ook genoeg koeien die 13.000+ geven in de lactatie, en nogal wat van die dames hebben idd een langere tussenkalftijd; en deze worden dan niet eens gepushed voor deze produktie. Ga je nu pushen naar 11.500 gemiddeld, moet je niet zeuren, je creeert je eigen probleem qua vruchtbaarheid van de veestapel. @ CO, ik geloof wel dat Aukes zijn cijfers kloppen,alleen moet hij zichzelf afvragen hoe het komt dat deze cijfers tot stand kwamen!
mlkvhoudr
Quote @Grasbaal:
Wie vraagtekens heeft bij de genoemde cijfers mag Jacques Aukes bellen: 0033 608 639 706 hij is graag bereid om hierover een toelichting te geven.

Ik hoef geen toelichting op gezwets, alle koeien binnen 60 dgn na afkalveren weer drachtig is gezwets, dat lukt niemand, dus ook hem niet.

Dat is een tkt van 340 dagen. En geen een die helemaal niet drachtig meer wil worden zeker. reklame praat
jan w
Als ik me niet vergis heeft bij een bedrijfvergelijking vorig jaar gestaan dat het gemiddelde bevruchting percentage van 1200 bedrijven op gemiddeld 34 % lag na 1e inseminatie.
oldhuus
TKT ligt hier net onder de 400, en we hebben 95% Holsteins dus zie het probleem niet zo. Als een 12000 liter koe een paar jaar aan de melk is en goed blijft geven is dat ook prima.
Maar Aukes' bedrijf is ook heel wat anders als het gemiddelde NL bedrijf, en dan moei ook niet van die topkoeien hebben.
Maar hij had natuurlijk ook wel Franse stieren van montbeliarde gebruiken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frankrijk , koeien , koe , fleckvieh , melkproductie , holstein , kruisen en stef beunk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1