DeltaMilk blijft zelfstandig

Zuivelcoöperatie DeltaMilk uit Bleskensgraaf gaat intensief samenwerken met kaashandelaar A-Ware. Van een overname nu of in de nabije toekomst is volgens DeltaMilk geen sprake.

De kaas van DeltaMilk haar kaasfabriek ‘De Graafstroom’ wordt per 1 juli grotendeels verkocht door de A-Ware Group. De fabriek blijft, evenals de zeggenschap, 100 procent eigendom van Deltamilk.

De verkoop en marketing van kaas onder het merk ‘De Graafstroom’ blijft onder beheer van De Graafstroom. Ook blijft De Graafstroom de retailklanten in Nederland rechtstreeks bedienen.

De nauwe samenwerking die DeltaMilk met A-Ware aangaat, is absoluut geen voorbode van een komende overname van de zuivelcoöperatie door A-Ware en Fonterra. Dat stelt DeltaMilk-voorzitter Teunis Sterk.

Fonterra en A-Ware kondigden onlangs aan samen een nieuwe fabriek voor kaas- en weiproductie in Nederland te starten. Dat doen ze waarschijnlijk deels met melk die tot 2017 uit de Dutch Milk Foundation (DMF) wordt verkregen. De DMF is opgericht na de fusie van Campina en Friesland Foods om voldoende concurrentie op de markt van zuivel te houden. De melk die DeltaMilk verwerkt komt ook merendeels van de DMF. Veel zuivelwaarnemers voorzien daarom dat DeltaMilk door Fonterra en A-Ware wordt ingelijfd.

Sterk ontkent dat dit speelt. Hij stelt dat door de goede positie die zijn zelfstandige zuivelcoöperatie in een paar jaar opbouwde, zeker niet te willen verkopen. ,,A-Ware wil met ons samenwerken omdat wij bij retail en klanten goed scoren. Zij bouwen een nieuwe fabriek voor blanke kaas en vermarkten onze kaas met toegevoegde waarde, dat biedt beide partijen voordeel.”

Volgens Sterk is de samenwerking een voorwaartse integratie. ,,Wij kunnen gebruikmaken van het grote netwerk van A-Ware dat bezig is een wereldspeler te worden. Zo krijgen wij een groter klantenbereik, daarom zetten wij deze stap.”

Verdubbeling capaciteit

De Graafstroom bouwt momenteel extra opslagcapaciteit om haar rijpingscapaciteit te verdubbelen naar 2200 ton. De A-ware Food Group neemt hier onder de naam ‘De Graafstroom Ripening’ de operationele activiteiten voor haar rekening. De leden van de Deltamilk hebben op 15 juni tijdens de algemene ledenvergadering in overgrote meerderheid met deze stap ingestemd.

Bron: Nieuwe Oogst

nieuweoogst.nu/_img/logo_no.gif/

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Quote:
De Graafstroom bouwt momenteel extra opslagcapaciteit om haar rijpingscapaciteit te verdubbelen naar 2200 ton

Helaas is er ondertussen een grote vertraging in de bouw van deze nieuwe kaasopslag gekomen:

Bleskensgraaf - Tijdens de bouw van de expeditieruimte van het nieuwe kaaspakhuis in Bleskensgraaf is vrijdagochtend een ongeluk gebeurd. Tijdens het storten van de dekvloer op de eerste verdieping heeft de onderliggende staalconstructie het begeven

Foto's: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , campina , fusie , kaas , zuivel , fonterra , deltamilk , zuivelcoöperatie , coöperatie , overname , samenwerken , a-ware food group , toekomst , toegevoegde waarde , retail en a-ware geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
4