Zuivelbedrijf Veco Zuivel BV overtreedt milieuregels

Toch wel een bijzondere situatie voor een "groen" bedrijf dat vooral biologische melk verwerkt: Bij Vecozuivel staat niet alleen de consument centraal, maar telt voor ons ook het welzijn van dier en milieu vecozuivel.nl/

Het bedrijf Veco Zuivel BV in Zeewolde overtreedt op meerdere punten de milieuregels. Dat blijkt uit controles van de provincie Flevoland.

Daarbij is onder meer geconstateerd dat afvalwater niet voldoende wordt gezuiverd, dat er te veel gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen, dat gasflessen niet goed zijn opgeborgen en dat een stookinstallatie niet in orde is.

De provincie legt het zuivelbedrijf nu dwangsommen op die variëren van 5.000 tot 10.000 euro per overtreding.

Bron: omroepflevoland.nl/Nieuws/88975/…

Deel dit topic

Reacties

oldhuus
Ze gaan voor een betere leefomgeving,zeggen ze in hun reclamespotjes
Grasbaal
De commotie over schending van milieuregels door zuivelbedrijf Vecozuivel in Zeewolde is onterecht.Dit laat directeur Alexander van Rouwendaal weten in reactie op een bericht van omroep Flevoland.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , milieu , zuivel , biologisch , afvalwater , vecozuivel en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
8