Op de bon voor mest op koude grond

Bij wie is nu wel de vorst uit de grond?

KAMPEN - Een 36-jarige Kampenaar is woensdagmorgen op de bon geslingerd wegens 'ongeoorloofde bemesting' aan de Zwartendijk in Kampen.

Deel dit topic

Reacties

ejb
Voordat de vorst echt uit de grond is duurt nog wel een paar dagen.
overigens ga ik er altijd van uit dat als de mest in de grond kan het er ook in gaat dus als toplaag dooi is begin ik en dinsdag ging het perfect op de laagste percelen woensdag al behoorlijk minder en donderdag waren de hoogste percelen eigenlijk al te nat

overigens zijn er in salland al veel aan het bemesten maar zoals ik het ook begrepen heb kijken ze bij controle naar het resultaat op het land en als er netjes gewerkt word is het goed
Hier is de vorst ook nog niet uut de grond, er word wel bemest de laatste dagen, kdenk dat het nu al te laat is, en je moet wachten totdat de grond droger is.
hookwood
Hier gisteren ook een 90 kuub uitgereden. Meer kon met goed fatsoen niet. Het moet idd eerst opdrogen.
casev
Ik zit hier op natte veengrond, en er is geen mooiere periode om mest te rijden dan op `n harde ondergrond, met temperaturen boven! nul. Ik heb maandag en dinsdagmorgen 10ha van m`n `natste` percelen gedaan. Als je het resultaat nu ziet: keurig netjes ! Dus laat oom agent aub niet zeuren, met z`n papieren regeltjes.
anonymous_598
Eergisteren hebben we 300 cuub op de lage percelen uitgereden.
Op het gras ging het goed! Maar op de kopakker ging het op het laatst minder, toen direct gestopt. Maar we zijn blij dat we de natte percelen nu al bemest hebben.
roodbont
Morgen 20 ha sleepslangen, is wat ouder grasland. Had nog wel willen wachten maar kelder raakt vol en bemesten bij akkersbouwers nog te nat
spotmelker
Heb nog ff geduld, bende maken kan altijd nog. bovenste 10 cm is ontzettend slap, daaronder nog bevroren waardoor het water niet weg kan.
gerrie-hul
Ook bij kampen is er een boer gepakt
bron rtv oost
George
Ik blijf er voorlopig nog mooi vanaf , het is hier veel te nat om mest uit te rijden. We gaan eerst komende week carnaval vieren.
b88
Hier ook dinsdag de natste percelen bemest, zo'n 500 kuub zit in de grond. Woensdagmiddag/avond werd het te nat en zijn er helaas een paar speurtjes ingekomen. Maar blij dat we al zo veel hebben kunnen uitrijden.
De AID kwam dinsdag ook nog even kijken maar waren wel tevreden over het resultaat volgens mijn loonwerker.
oldhuus
Ook al 100 kuub weggereden, put kon niet nog een paar dagen wachten
Fly4Canada
Vandaag een 650 m3 laten sleepslangen, reed prima hier, midden nederland...
Grasbaal
Hier in de buurt zie ik weinig activiteit terwijl de kelders hier en daar toch goed vol zitten.
jan.1
Hoef er nog niet over te piekeren om met tank land in te gaan,maar heb nog opslag voldoende.
jan.1
Waar zijn de smilies Co
gait willem jan
Hier ook 100 cub woensdag een perceel ging best maar na 3 uur was het mis
paul1
Hier is het nog veel te nat om met de trekker het land op te gaan......
jan is hobbyboer
Vaste mest is vanmorgen op het land gegaan, zodebemesten zijn ze gisteren mee begonnen, maar kwam niet veel verder dan 3 ha omdat de loonwerker nog een rondje moest maken bij boeren die de put vol hadden. Volgende week maakt ie het af. Over 2 weekjes nog 1x bellen om vloeibare stikstof te prikken en het voorjaarswerk zit er alweer op.
DeBoerin
@paul1
hier in brabant momenteel te veel vocht in de kroegen om het land op te gaan
kace
En na carnaval kan er niemand recht rijden. :mrgreen:

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , grond en mestuitrijden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN