Delaval

Ik zal wel het verkeerde forum hebben, maar ik moet even wat hulp hebben, en ik hoop dat ik op dit forum wel een paar melker colega's berijken kan.
we hebben sinds 3 jaar nu een bedrijf over genomen met een alfa-laval melkstal er in. alleen vanaf het begin hebben we al veel problemen gehad met de melkstal. melkmeters die niet wilen meten, dan wel willen meten maar niet met test bekers er aan, pulsators die blijven hangen, halsbanden die niet werken, trans[ponder poort die telaat begint met lezen, ga zo maar door, en elkekeer vertelt mijn dealer dat hij er niks aan kan doen. hij heeft zelfs voor gesteld om elke maand de stel schroeven met locktite vast te lijmen. niet echt een snuggere man dus.

de meste problemen heb ik nu zelf weten op te lossen. de melk meters werken redelijk goed zelfs, ik zit nu nog met 1 probleem.

we melken in een 2x10, waneer alle 10 koeien in de rij staan kan ik ze zo aan sluiten met aleen de START knop. aleen als er maar 9 in staan, moet ik bij alle koeien de forceer knop in drukken en dan de start knop.
aan gezien ik alvast begin aan tesluiten als koe 3 binnen komt lopen. druk ik standaard al bij elke koe op de forceer knop. maar k'ben er nu wel zat van. waarom kan dit niet gewoon werken ??
komt nog bij dat vlak boven de forceer knop zit de cycle-knop, waneer je die indruk gaat de melkstal in reineging-mode en vallen dus alle melkstellen af!!!
kan die knop niet uit? volgens mijn dealer niet. , maar die zit er wel vaker naast.
wie kent dit probleem? en kan mij Helpen !?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Beste Roel ofzo,

Je kunt mischien nog naar de importeur stappen, mischien dat die het op kunnen lossen. Maar probeer dit eerst via uw dealer.

Ik heb erg slechte ervaringen met Delaval, ze hebben mij erg lang aan het lijntje gehouden toen ik problemen had met melken. Wel vanalles vernieuwen, en veranderen maar nooit de oplossing bieden.

Ik ben overgestapt op een ander merk.
Onbekend
ik ben bang dat dat nu ook met mij gebeurt.
we hebben jaren met westfalia gemolken, daar heb ik geen klachten over.
alfalaval is een goedkope melkstal maar heel duur in onderhoud. en als je 1 nieuw ringetje nodig bent kan dat aleen als je het hele ringen pakket koopt. en zo hebben ze nog een paar van die gemeene truuckjes. zo als ik al zij, we hebben het bedrijf net overgenomen en hebben nog niet helemaal de kracht om een nieuwe melkstal te kopen. maar zo dra we het financieel aan kunnen gaat laval er uit!
tot die tijd hoop ik het nog te kunnen op lossen. met hulp van het forum.
Onbekend
Oplossing: gooi alle toeters en bellen eruit, dan ben je van dat gelazer af. Ik melk zelf ook delaval zijaanzij en ben goed tevreden.
Onbekend
Als de koe herkenning niet goed werkt kan het aan de zwakte van de transponder liggen als deze meer dan 10 jaar oud is kan dit voorkomen. Bij de voercomputer doet die dan nog wel om dat deze een lange tijd van herkennen heeft dan van de koeherkenning.
Over de mcp ( de kastjes ) de oude versie( deze heeft4 puntjes op het display ) heeft dat probleem dat je alle koeien er eerst in moet hebben. De nieuwste versie, nu 2 jaar oud heeft dit niet. Wij hebben van beide de voorste 5 is nieuw en de laatste 5 oud.
Welke melkmeters hebje?. Als je de infrarood meter hebt( de ff meter ) deze moet minimaal 2 keer per week met zuur worden gereinigd. Als het met de testbeker niet werkt dan kan zijn dat deze niet vrij hangt dat bijv een slang er tegen aan drukt en dan werkt hij niet goed.
Ik ben trouwens zeer tevreden overDelaval.
het melkt goed,weinig tot geen storing, vlotte servicede voercomputer werkt goed, de tank voldoet, de mestschuif voldoet al met al geen klachten.
Een goede dealer is wel belangrijk met goede vaklui. ( Wij zitten bij delaval oost in raalte ).
Onbekend
Beste Roelof ,
Ik las over jouw probleem met een Alpro melkstal.
Graag vernemen wij jou naam en adres zodat we kunnen nakijken wat er aan de hand is.
U kan DeLaval in Steenwijk bellen. 0521/537500 en vragen naar Chris Vanwinsen of een mailtje sturen naar info@dealaval.nl
Chris.
boer Hans1
Informeer eens bij dhr B.Langens. Koop hier al mijn onderdelen voor 4 x minder dan bij de dealer!! En met garantie!! Ook voor info is geen probleem. Een eerlijke en een handelaar met verstand gelukkig. Tel: 0681565537
+4
ejb
Beste boer hans1

ik mag er toch vanuit gaan dat na 9 jaar het probleem wel een keer opgelost mag zijn en heeft het dus geen enkele zin op dan nog op dit prikbord reclame te maken voor een handelaar
+3
mlkvhoudr
Daar heb je gelijk in @ejb maar een deel van waarheid zit er wel in, ik koop ook steeds minder rechtstreeks van de melkmachinedealer.

Als ik goedkoper orginele tepelvoering via de handel kan kopen zal ik het niet laten. En dat is nu bij mij ook het geval, dan moet de dealer de prijs maar niet zo hoog maken
+1
boer Hans1
Beste ejb,

Ben het ook helemaal met je eens. Als ze naar 9 jaar zo'n probleem niet opgelost krijgen is dat naar mijn mening gewoon waardeloos!!!!! En reclame maken wil ik niet.

Merk alleen dat het mij erg veel geld scheelt. Is gewoon een tip om elkaar wat te helpen.
boer Hans1
Heb btw geen ouderhoudscontract. Hen zo goed als alle spullen op voorraad. Tel uit je winst:P
jvt
Is idd erg oud topic,maar kan met wel vinden in de problemen van deze boer. Hier nu ook delaval, maar in NL altijd gemolken met surge en later werd deze steeds groener..
Daarbij in Nl een uitstekende dealer en hier eentje die prima is om storingen ff te verhelpen, maar langer vooruitdenken niet kent, en ik ben hoe langer hoe meer klaar met Delaval. Volgende melkstal wordt nog een hele poos, maar zal wel blauw worden, maar dan boumatic blauw, hier een prima dealer van in de buurt, en westfalia is hier jammer genoeg qua service ook niet wat ik gewend ben vanuit NL..
cs-agrar
In het buitenland loopt men zowiezo minder hard voor en naar de klanten. Nederlandse dealers houden en onderhoudscontracten op na waarvoor je zelf meestal niet hoeft te bellen of ze komen. Voor groot deel natuurlijk ook werkverschaffing voor de dealers, maar wel makkelijk
de hoef
Zat je bij heesters haaren soms jvt
+1
jvt
Schoonwater rips, betere firma's zijn er eigenlijk niet!!
-4
rietgoor
Hier komt ook geen delaval meer
ejb
Ben wel erg benieuwd naar jou beweegredenen om te reageren op een topic van 10 jaar oud en de laatste reactie dateert van 7mnd geleden en wat niet jou merk is en dat had je in een andere topic ook al duidelijk gemaakt.
+1
Petro Pelgrum
Het is gewoon instellen van de hoofdcomputer, dan kun je gewoon aansluiten zonder dat de hele rij vol staat.
Als je bij de eerste lege plaats een o en pijl in drukt dan hoef je niet elke keer de forceerknop in te drukken bij het aansluiten.
Met die cycleknop heb ik nog nooit problemen gehad.
kaas
Onbekend als je problemen hebt en die wil je echt oplossen moet je hier geen topic beginnen met onbekend ga dan duidelijk je naam bekent maken ,zo heeft elk merk wel problemen en de meensten worden ook snel opgelost maar zijn altijd problemen dat de leverancier het nooit klaar krijgt maar dat heb je met elk merk hoor laatst hier nog iemand boumatix robot gekocht nu al weer ingeruild voor delaval omdat de dealer er een potje van maakt niet willen komen voor storingen ed
oldhuus
Ik denk dat "onbekend" die problemen al lang vergeten is.
Maar op marktplaats staat ook nog wel een Boumatic robot te koop, slechts 1 jaar oud, en ik ken nog een geval waar ze al weer verwijdert zijn.
+4
George
Na 10 jaar zullen de problemen toch wel opgelost zijn.
grupstalboer
+1
de hoef
Quote:
@grupstalboer: ...... ga nooit met DELAVAL inzee

als ik u zo hoor doe je het zelf waarschijnlijk volgend jaar wel weer .heb hier ook laval ze zijn zeker weleens stuk ,maar de service is zeer goed
+1
spotmelker
Overal is wel eens wat mee. Het onderhoud is niet goedkoop maar ik melk al 23 jaar vrijwel probleemloos met Delaval en m'n vader de 25 jaar ervoor ook. Het is wel een grote ergernis als je een maandagmorgenmachine treft, zeker waar je zo afhankelijk van bent.
+1
jan w
Waar ligt nu het probleem?
Zijn de spullen van Delaval niet goed.
Of kunt U niet overweg met de dealer of personen die bij de dealer werken.
Of is de oorzaak bij U zelf te zoeken. ( "Echte Hollander" ).

Maar ik moet er wel bij zeggen, als je goede voederautomaten wilt hebben moet je naar Hanskamp in Zelhem.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , melk , melken , koe , melkstal en delaval geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
42