Illustratie van: Thijs-4620

30 jaar Normaal, de boer is troef (foto/video verslag)

<b>Door Co Scholten,

Ook ik ben gisteren naar het <a href=normaal30jaar.nl/normaal.html/ target=0>30 jarig jubileum concert van Normaal</a> in Lochem geweest, hieronder mijn foto en videoverslag, er was zelfs een (korte) forum discussie over de DDB:</b>

<a href=grasbaal.nl/sx/download.php/… target=0>Dutch Dairy Board vraag aan Siem-Jan Schenk (videofragment 47 seconden 652 kb)
<img src=nieuwsgrazer.nl/photo/20050506141046679.jpg/ border=0></a>
</b>
<a href=grasbaal.nl/sx/download.php/… target=0>Uitleg betekenis 30 jaar Normaal voor plattelandsjongeren (videofragment 60 seconden 810 kb)</a>

<a href=grasbaal.nl/sx/download.php/… target=0>Woordje voorzitter VarkensInZicht: Bennie staat voor de varkensboeren (videofragment 47 seconden 647 kb)</a>

<a href=grasbaal.nl/sx/download.php/… target=0>Annie Schreier-Pierik: Bennie wordt de nieuwe minister van Landbouw (videofragment 19 seconden 249 kb)</a>

<a href=grasbaal.nl/sx/download.php/… target=0>De Boer is Troef (videofragment 46 seconden 650 kb)</a>

<a href=nieuwsgrazer.nl/photo.php/…;
<img src=nieuwsgrazer.nl/photo/20050506141605855.jpg/ border=0></a>

Verslag DeGelderlander:

<a href=gelderlander.nl/regioportal/GLD/… target=0>Jubileumconcert Normaal eindigt in modderballet
<i>
Door onze verslaggever</a>

LOCHEM - Met de speciale biertap - automaten in de Normaal - tent aan de Lochemse Kanaaldijk kunnen zes biertjes tegelijk worden getapt. Normaal en bier, het kan niet zonder elkaar.

Als even na tweeën de poorten voor het jubileum-concert van Normaal open gaan, ontstaat er meteen een run op de consumptiemunten.

En daar wordt maar één soort drank voor gekocht: bier. Met een kartonnen bierdrager worden ze met tien stuks tegelijk ingekocht. Net als het bier zelf scheert er regelmatig zo'n bierdrager door de tent.

Het biergooien begint al bij het eerste optreden van Bennie Jolink met de gelegenheidsband Howling at the Moon. Het hoort al bijna dertig jaar bij het fenomeen Normaal. Als Normaal speelt vliegt er bier door de feesttent.

Normaal-roady, chauffeur en 'body gard' van-het-eerste-uur, Arien Nijboer uit Borne, werkte vanaf 1977 drie jaar met Normaal.

"We gebruikten toen bouwlampen." Hij weet nog dat een Duitse zaalhouder helemaal niet blij was met dat biergooien. "Hij sloot de tap en toen zijn we stiekem in het café aan de overkant bier gaan halen", grijnst hij.

Dat optredens van Normaal in een modderballet eindigen is voor hem al evenmin nieuw. "Bij een optreden in België, stonden we ook in zo'n drek." Door de regen van de afgelopen dagen is het buitenterrein aan de Lochemse Kanaaldijk veranderd in een blubbermassa. Een dikke laag stro kan dat niet echt voorkomen.

Het heeft de organisatoren wel doen besluiten om het parkeerterrein naast de tent niet open te stellen en de Kanaaldijk af te sluiten.

De bezoekers moeten hun voertuig in de toch al drukke binnenstad van Lochem zien kwijt te raken. Het levert ze de nodige vertraging op.

De geluidssterkte in de tent is enorm en omgekeerd evenredig met de kwaliteit. Door al die decibels zijn de biertappers door de arbodienst verplicht om oordopjes te dragen.

Het programma wordt afwisselend op het binnen- en buitenpodium afgewerkt. Buiten staat bijvoorbeeld Bakkerij Manschot, de band van drummer Jan Manschot. Jan Manschot was erbij toen Normaal dertig jaar geleden optrad in het Lochemse openluchttheater, waar 2.000 plaatsen beschikbaar waren.

De 6.000 fans die er deze hemelvaartsdag 2005 zijn, hadden daar nooit allemaal in gekund.

De 'anhangers' van Normaal zijn verguld met het gastoptreden van Bennie Jolink in Howling at the Moon, waaraan ook onder anderen Pim Kops en Antonie Broek (van De Dijk) meedoen.

Bennie moet om zijn met motorcrossen gebroken voet te ontzien, blijven zitten.

Het kan later de vertolking van 'Oerend hard' een extra dimensie geven.</i>

Gerelateerd:

<a href=normaal30jaar.nl/normaal.html/ target=0>Normaal30jaar.nl</a>

<a href=normaal30jaar.nl/asp/gastenboek/… target=0>Jubileum Gastenboek</a>

<a href=varkensinzicht.nl/ target=0>Varkensinzicht.nl</a>

<a href=nmv.nu/sx/news.php/… target=0>DDB</a>

Deel dit topic

Reacties

gtotep
Kom 4 juni bij Normaal in Pesse.
D,r bint nog enkele koartn.

[www.pesse.com]

koop koartn bi`j
ryanne11@freeler.nl

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , stro , bier , ddb , boer en dairy geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
5
TREFWOORDEN