Campina: extra eisen aan voer voor merkmelk

Campina: extra eisen aan voer voor merkmelk
Zaltbommel ? Mengvoerbedrijven die willen deelnemen aan het merkmelkproject van Campina zullen aan extra eisen moeten voldoen. Dat heeft de zuivelon­derneming besloten.
Onder strikte voorwaarden mo­gen mengvoerbedrijven de grond­stof leveren die melkveehouders nodig hebben om de speciale melk aan Campina te leveren. Het zui­velconcern komt volgend jaar op de markt met melk dat een even­wichtiger vetsamenstelling bevat. Om die melk te kunnen leveren dienen veehouders speciaal be­werkt lijnzaad aan het rantsoen toe te voegen.
Campina stelt dat mengvoerbe­drijven die grondstof aan de vee­houders kunnen leveren onder de voorwaarde dat het klantenbe­stand van de mengvoerbedrijven minimaal 45 Campina?veehou­ders bevat die aan het merkmelk? project deelnemen.
?Daarnaast dienen de bedrijven te beschikken over voldoende kennis en professionaliteit?, voegt een woordvoerster van het zuivel­concern toe. Tevens verlangt Campina dat de mengvoerbedrijven voldoen aan het kwaliteitssysteem dat de zuivelonderneming hanteert.
De extra eisen die Campina aan de voerproducenten oplegt zijn deels het gevolg van de grote be­langstelling die de mengvoersec­tor voor het project van Campina heeft getoond.
Aanvankelijk wilde het bedrijf slechts enkele mengvoerbedrij­ven bij het project betrekken. In­middels staat deelname in princi­pe elke voeronderneming open, mits deze aan de eisen voldoet.
?Natuurlijk weten we dat onze leden met heel veel voerbedrijven zaken doen en dat veevoeradvi­seurs voor onze leden fungeren als vertrouwenspersonen?, legt Atze Schaap, directeur Vereni­ging en Transport van Campina uit op de website van de onderne­ming. ?Iedereen is ons even lief, maar uiteindelijk geven leden ons de opdracht om zaken beheers­baar en efficiënt op te zetten.?
Hij gaat er van uit dat hoe meer Campina-merkmelkveehouders een mengvoerbedrijf heeft, hoe meer kennis er aanwezig is om de veehouders te ondersteunen.
-------------------
Veel belangstelling
De belangstelling onder melk­veehouders om de speciale Cam­pina? melk te mogen leveren is volgens de onderneming bijzon­der groot.
De coöperatie heeft in eerste instantie ruimte voor melk van 600 veehouders uit de regio?s Rotterdam en Eindhoven. ?De belangstelling overtreft dat aan­tal echter ruimschoots?, vertelt een woordvoerster.
Dat betekent niet dat Campina de grenzen verlegt. De onderneming meent dat de markt leidend moet zijn en houdt het vooralsnog bij circa 200 miljoen liter consumptiemelk die onder het Campina-merk op de markt wordt gebracht.



Powered by TECNAVIACopyright (c)2006 Agrarisch Dagblad, publicatie 07/10/2006



Powered by TECNAVIACopyright (c)2006 Agrarisch Dagblad, publicatie 07/10/2006

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Soja-akkoord niet van invloed op voerprijs
Brussel – De afspraken over het duurzaam verbouwen van soja zul­len nauwelijks invloed hebben op de voerprijs in Europa. Dat zegt voorzitter Martin Tielen van de Fe­fac, de Europese federatie van mengvoerfabrikanten. De sojaprijs hangt veel meer af van het landge­bruik, het toepassen van hoogpro­ductieve rassen en de beschikbaar­heid van alternatieve voergrond­stoffen.



Powered by TECNAVIACopyright (c)2006 Agrarisch Dagblad, publicatie 07/10/2006

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , campina , voer , melkveehouders , coöperatie , rantsoen , zuivelonderneming en kwaliteitssysteem geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
3