Voorlopige melkprijs 2006 RFF: 31,19

De voorlopige melkprijs 2006 van Zuivelcoöperatie Friesland Foods bedraagt 31,19 euro (inclusief 5,374 procent BTW) per honderd kilogram melk.

Het gemiddelde vetgehalte van de melk in 2006 was 4,435 procent, het eiwitgehalte 3,483 procent. Van de melkprijs van 31,19 euro is 29,50 als gemiddeld voorschot aan de leden-melkveehouders uitbetaald. De nabetaling bedraagt 1,69 euro per honderd kilogram ofwel 5,703 procent van het door de leden-melkveehouders ontvangen voorschotmelkgeld.

Naast het melkgeld ontvangen de leden-melkveehouders van Friesland Foods op basis van de winst een dividenduitkering. Royal Friesland Foods heeft in 2006 een winst gerealiseerd van 128 miljoen euro. Van deze winst is 83 miljoen euro gereserveerd en is 45 miljoen euro beschikbaar voor dividenduitkeringen. Leden-melkveehouders hebben een dividend A ontvangen van 0,33 euro (excl. BTW) per honderd kilogram geleverde melk (2005: 0,29 euro) ontvangen. Aan bezitters van certificaten van aandelen B is een dividend uitgekeerd van 6,81 euro per certificaat (2005: 5,32 euro).

In het jaarverslag 2006 van Friesland Foods is gerekend met een melkprijs van 31,17 euro (inclusief BTW). In 2005 bedroeg de melkprijs 31,90 (4,436 procent vet, 3,495 procent eiwit).

De melkprijs voor 2006 is nog niet definitief. De definitieve melkprijs wordt voor 1 november 2007 vastgesteld aan de hand van de officiële publicatie van de jaarcijfers van de vijf indexondernemingen Arla Foods, Campina, Humana Milchunion, Milcobel en Nordmilch.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Melkprijzen vergelijken is en blijft lastig door de ingewikkelde formules die de verschillende fabrieken gebruiken, zomer wintermelk, kwantum toeslag, vaste kosten, vet/eiwit prijzen.

Ik zat bij Campina op basis van 4.34 en 3.46 zat op 31.48. inclusief nabetaling en obligaties. Trek de obligaties eraf 0.25 iets hoger vet en het maakt weer niks uit...

Bij jullie moet je voor de juiste vergelijking denk ik het dividend van certificaten A erbij tellen.

Het wordt eentonig maar hoelang blijven de leden tevreden met het feit dat ze pas 10 maanden na het afsluiten van het jaar de definitieve prijs horen. Alleen hele oude kaas doet het er zolang over voor het van koe naar consument gegaan is. Ik vind al dat ik lang moet wachten op de nabetaling. (4 maanden)
Om wat voor bedragen gaat het en hoe krijgen jullie die uit betaald in November

Als mijn kalverkoper dat flikt heeft hij het laatste kalf meegehad. Als ik het bij mijn loonwerker flik, kan ik ook op zoek naar een ander.
Onbekend
je zat dus bij Campina en nu bij een ander die wel alles direct uitbetaald ??????
Onbekend
Ik schrijf dat ik 4 maanden ook lang vind voor de nabetaling. Dus ik zit er nog. Je kan ook niet zo makkelijk verhuizen, tenminste niet voor een betere prijs. Maar ik vind het vreemd dat de grootste zuivelcooperatie van NL niet zelf een melkprijs geeft maar 10 maanden wacht met zekerheid. Zelfs met de nabetaling wacht FF even tot Campina deze bekend maakt.
Onbekend
Bekijk het maar positief, jullie hebben het geld nog tegoed en wij hebben het alweer op...)...).
Onbekend
klopt als je MCM-melkprijs hebt, moet je de indexbedrijven(o.a Campina) wel weten, probleem opgelost
Onbekend
wel grapig dat jij en co op exakta de zeldfde tijd 10.18 het zelfde stukje prikken
Onbekend
Voor de liefhebber;
melkprijs 1979/1980 : omgerekend30.18(zoh)
vet:4.11,eiwit:3.35.

melkprijs is gezakt naar niveau van 27 jaar geleden!!
Hopelijk dat ie nooit weer zo laag wordt.
Onbekend
en hopenlijk wordt de rente nooit weer zo hoog als destijds.
Onbekend
Hangt er van af hoe hoog je lening is Frits,.....
Onbekend
voor 5 jaar terug bedrijf overgenomen en sindsdien behoorlijk geinvesteerd in grond quota en gebouwen. dan heb je ongeveer een idee hoe het er qua financiering bij mij voor staat. ik heb echter geen "topfinanciering". die gun ik anderen graag.(in de zin van; Ik hoef dat niet beslist).
Onbekend
Rente toen zo'n 9.5 % (gokje) dus was het toen allemaal nog veel slechter dan nu?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs , campina , arla-foods , melkveehouders , arla , zuivelcoöperatie , coöperatie , milcobel , jaarcijfers en melkgeld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0