Lobby NMV voor koudmerken levert succes op

Persbericht NMV:

De sterke lobby van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) voor het koudmerken heeft opnieuw geresulteerd in succes: tot 1 juni 2011 is het koudmerken door minister Verburg van LNV toegestaan.

De NMV is heel tevreden met dit resultaat en bedankt PvdA-kamerlid Harm Evert Waalkens voor het indienen van de motie die hij voor het opschorten van het verbod op koudmerken indiende.

De NMV hield eerder al een workshop voor kamerleden en beleidsmedewerkers van het ministerie van LNV, om hen aan te tonen, dat koudmerken een aanvaardbare methode is.

De koeherkenning door het koudmerk is een zeer bruikbaar managementtool, dat veelvuldig in de melkveehouderij wordt toegepast. Tot nu toe zijn er geen alternatieven voorhanden, die net zo’n adequate en gebruiksvriendelijke koe-herkenning opleveren.

De NMV is het oneens met de veronderstelling van minister Verburg dat meer dan 80 procent van de veehouders een alternatief middel gebruikt. Zolang de kwaliteit van de oormerken nog zo erbarmelijk is, is een koudmerk de beste aanvulling op de koe-herkenning.

Wanneer er binnen drie jaar geen betere alternatieven beschikbaar zijn dan nu voor het herkennen van koeien, zal de NMV opnieuw een lobby starten voor het koudmerken.

*******************************************************************************************

Onze "dierenvrienden" denken hier anders over: Verminking van koeien met drie jaar verlengd:[dierenrechten.blogspot.com]

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Waar blijven de lto ers om de NMV te feliciteren?
Onbekend
ik denk dat de grootste vinger in de pap in dit geval komt van Jan van Weperen en zijn collega, ik kan ff niet op de naam komen. dankzij de bijeenkomst in H'veen op 10 december is de politiek en godzijdank de LTO wakker geschud met als gevolg dat de motie waalkens is aangenomen en dat de minister uiteindelijk uitstel van 3 jaar heeft gegeven met daarbij de kanttekening dat het dan ook echt afgelopen zal zijn.
het is dus vooralsnog een beetje vroeg om te juigen. dat we dit bereikt hebben is mooi (ik ben ook tevreden gebruiker van koudmerken) maar nu moeten we aan het werk om over 3 jaar te bereiken dat we koudmerken gewoon uit het ingrepen besluit krijgen.

mijn mening is dat zolang ritueel slachten is toegestaan in nederland moet koudmerken zeker mogelijk blijven.

Jan van Weperen en consorten alsnog Bedankt!
Onbekend
Volgens mij is Jan van Weperen niet van de NMV...
Onbekend
ik wou maar aangeven dat wij als lto-ers de nmv niet hoeven (kunnen) feliciteren omdat "buitenstaanders" in deze de eer verdienen

vindt het kenmerkend en zielig hoe de nmv(-aanhang) probeerd de eer op te strijken terwijl anderen de kastanjes uit het vuur hebben moeten halen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , koeien , nmv , melkveehouders en koeherkenning geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0