Geen subsidies meer voor boeren die maaipaden ‘leenden’ van Noorderzijlvest

Noorderzijlvest stopt met de pilot waarbij de maaipaden ingetekend mochten worden als landschapselement door agrariërs. Nieuwe regels maken de regeling te tijdrovend en te weinig boeren deden mee. Dankzij de regels mochten boeren maaipaden van…

Deel dit topic

Reacties

+2
Jannus
Je ziet al wel,overweeg nu de GO aan te passen en alle elementen eraf te halen want het is gedonder om nix
bio boer
@Jannus landschap elementen opgeven is volgens rvo verplicht 🫣
+2
labella
@bio boer ze kunnen de boom in!
demelkboer
@labella ja maar dat is een landschapselement
demelkboer
@labella ja maar dat is een landschapselement
Jannus
Quote Reactie van @bio boer:
landschap elementen opgeven is volgens rvo verplicht

Wanneer je het niet aanvraagt heb je er ook niet de verplichting over het werk te doen,degene die het aanvraagt krijgt straks te maken met doorberekening broekzak/vestzak
MBMB
Ja zo gaat het, de basis stevig korten en dan mogen bepaalde landschapselementen meedoen. Het duurt nog geen jaar of de basis is weer gekort en de landschapselementen worden er door de overheid eigenaren gewon weer uit gehaald. Opgelost toch: minder, minder minder.
+1
Noorderling
Gezien de waterschapsbelasting en de keren dat je het zelf maait, valt dat lenen ook wel mee.
Tractor TV
Landschapselementen kun je wel vergeten, bij controle mag je overal een schriftelijke verklaring van aanleveren. Daar heeft vrijwel geen enkele gemeente of waterschap zin in en al helemaal niet structureel. Dus kwestie van tijd dat iedereen het verbied, jammer dat ze vanuit LNV niet gewoon het lef schijnen te hebben om dit even duidelijk naar buiten te brengen.
boer03
Eerst vorig jaar alles apart intekenen.
Nu weer allemaal er uit halen,
Netto heeft het niks opgeleverd, en je moet op je eigen land ook meer eco activiteiten halen om gemiddeld goed uit te komen ( mocht je daar aan mee doen)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's regels en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1.997
TREFWOORDEN