'Nieuwe derogatie ook bij Europese ruk naar rechts kansloos'

Naar Brussel gaan voor nieuwe derogatie is kansloos. Dat zegt demissionair landbouwminister Piet Adema. Hij verwacht niet dat een eventuele ruk naar rechts bij de komende Europese verkiezingen daar verandering in zal brengen.

Deel dit topic

Reacties

+5
Putjeschepperr
Je bent bang he pietje,eens komt de waarheid uit.
+1
Realisme
Volgens mij zien hun de BBB al als een ruk naar rechts terwijl die na de verkiezingen in hetzelfde bed kruipen als het CDA. Allemaal voor de bühne.
+2
Jean-PierreK
@Realisme misschien even het debat terug kijken?
debatdirect.tweedekamer.nl/2024-04-09/…
+1
Realisme
@Jean-PierreK nationaal hoef je mij echt niet te overtuigen maar in de EU sluiten ze zich bij de EVP aan en dat is gewoon beleid van de afgelopen 20 jaar.
Jean-PierreK
@Realisme ik weet niet of je ooit een debat in het EP gezien hebt. Zonder voldoende zetels heb ik niet het idee dat er geluisterd wordt. Dan kun je mooie monologen houden en die delen op je socials en dan ben je klaar. Binnen een grote fractie kan wellicht wel iets bereikt worden. Als er mensen komen met voldoende inzet, kennis en kunde. Ik ken de BBB kandidaten niet, dus daar kan ik geen oordeel over geven.
+3
bio boer
@Jean-PierreK het is duidelijk de eu landen gunnen ons het economische voordeel niet met derogatie net als met het puls vissen
Hoe veel argumenten je ook heb hoe duurzaam het is en beter voor milieu
Andere landen willen ons hak zetten in voordeel van zich zelf

Het is politiek spel waar we slachtoffer van zijn
En niet gebaseerd op feiten en waarheden
bio boer
@bio boer en ik blijf er bij dat deze minister op mij over komt als 1 met capaciteit dat het met andere minister niet beter had geweest
Erik1979..
@bio boer zolang er een politieke stroming is die globaal denkt en niet voor voedsel uit de regio wordt het inderdaad niet beter. Dan gaan we in west Europa als boeren voor een groot deel er gewoon aan. Ook bioboeren. Jij niet want jij kunt zoveel grond verkopen totdat je omvalt dat ondertussen half Europa weet dat voedsel zoveel mogelijk uit de regio moet komen. En dan gaat het draaien.
+1
hans1980
@bio boer 🤣🤣🤣🤣🤡
+2
GJKlaassen
@bio boer
Dan met oude cijfers naar Brussel gaan?

Hij had Vinkevicius (?) met heel wat rapporten om de oren moeten slaan.

Dus of de wil of de kunde is er niet.
bio boer
@GJKlaassen je moet de tijdlijn er nog maar keer bij houden
+7
Bekkink
@bio boer heeft in brussel geen flikker gedaan voor ons. Een waardeloze zak is het!
bio boer
@Bekkink wat hij in Brussel heeft gedaan dat weet ik niet ik oordeel puur op wat ik zie bij
Commissiedebat of andere landbouw debatten
Komt hij goed op mij over is hij goed op de hoogte van zaken zo zegt hij ook zelf ook milieu technisch is derogatie op grasland verantwoord

Overleg in Brussel kunnen we niet live volgen
+1
GJKlaassen
@bio boer ik zie een man die naar beneden in de 2k 'autoritair' probeert te zijn. Maar in Brussel een man zonder inspraak en ruggegraad.
+2
Jawis
@bio boer onder welke biologische graspol leef jij?
Nevergiveup
Hopelijk gaat het hetzelfde als bij vd de Wal in de sloot met de EU natuurherstel wet.
+2
Erik1979..
Dit is de grap van de eeuw. Nee bij andere mensen geen ander beleid. Natuurlijk krijg je de derogatie niet voor niets. Natuurlijk moeten jullie er voor vechten. Maar jullie horen die te krijgen. Beste voor de boeren en milieu. Extreem links is tegen milieu. Beetje zelfde als bij ons met het co2 verhaal. Wij moeten co2 vrije energie maken om co2 neutraal te worden en schakelen de kerncentrales uit en kappen 800 jaar oude bomen om windmolens te zetten. Kun je toch zien dat het daar niet omgaat. Mest beleid gaat er gewoon om om boeren te ruimen. Daarom wordt het nu ook niet opgelost.
+1
Thomas2000
Zou ook jammer zijn voor Adema, het slopen gaat net zo lekker.
weurding
Rtl nieuws :waterkwaliteit nog lang niet op peil, evt gerechtelijke stappen eu, kan nog geen artikel vinden, dus wie als schuldige wordt aangewezen...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , derogatie , verkiezingen , brussel , piet adema en adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0