Hoger beroep in Shell-klimaatzaak: toekomst grootste energiebedrijf Europa op het spelQuote:
Verdwijnt de geelrode schelp langs de snelweg? Als oliebedrijf Shell zijn hoger beroep, dat dinsdag start, in de klimaatzaak tegen Milieudefensie verliest, zou dat zomaar kunnen. ,,Ik kan me niet voorstellen dat Shell dan in Nederland blijft”, zegt energie-analist Jilles van den Beukel.

Deel dit topic

Reacties

+3
John Spithoven
Het nieuwe regeren, de erfenis van 12 jaar kabinetten Rutte.

Je flanst ondeugdelijke wetgeving in elkaar, creërt geen of te weinig budget, en de uitvoering laat je over aan enkele zwaar gesubsidieerde ngo's.

Regeren is vooruitzien. En bij kabinetten Rutte is dat faciliteren in wetgeving en vervolgens de rechtbank de rest laten doen.
Stikstof en klimaat zijn daar schoolvoorbeelden van.

Nederland, het land van dozen schuiven en adviezen.
De Navo baas zei dit weekend nog dat elk land strategische zaken n eigen hand moet houden. Misschien dat een nieuw kabinet deze handreiking aan neemt.
+1
Frans1
@John Spithoven nl houdt niks in eigen hand, energievoorziening is ook al compleet verkocht, en de opbrengst al op. En dan maar zeiken als de buitenlandse bedrijven de prijzen op schroeven. Dat krijg je als er politiek vedreven wordt vanuut de onderbuik, zonder enige kennis van het zakenleven
BertK
@Frans1 Hoeveel zouden er van VVD en D66 hun pensioen kwijt zijn als de aandelen Shell onderuit gaan? Of zouden ze stijgen als Shell uit Nederland vertrekt?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's milieudefensie , europa , toekomst , shell en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1.162