Vogelgriep raakt Amerikaans melkvee



Quote:
Op twee bedrijven in Texas en twee in Kansas zijn koeien positief getest op Vogelgriep. Dat leidt bij getroffen dieren tot 10 tot 20 procent minder melk. De koeien dragen de ziekte niet op elkaar over.

Deel dit topic

Reacties

+2
de Thijs
Heel vreemd dit,hoe kan het van een vogel op een rund over gaan lijkt me genetisch wel heel erg ver uit elkaar liggen. Noem me maar wappie maar
als het al waar is heeft er vast iemand mee liggen knoeien in een laboratorium.
bio boer
@de Thijs gaat straks ook nog over op mensen china al keer gebeurd dat hebben de meesten niet overleefd wat daar geschreven was

Is ook al bij zeehonden en vossen gevonden volgens mij zo virus muteert ook he
JohnDeere7serie
Quote:
De melkproductie daalde sterk en de koeien waren lusteloos en aten niet veel.

“Zoiets hadden we nog niet eerder gezien”, zei hij. “Het leek wel alsof ze verkouden waren.”

Quote:
Experts zeggen dat het vee binnen zeven tot tien dagen vanzelf lijkt te herstellen.

Dit hadden wij ook in Januari, en onze voerverkoper had meerdere klanten deze winter. Gooide het op een wintergriep, niet getest op H5N1 uiteraard.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , melkvee , vogelgriep , dieren , ziekte en texas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0