Melkveehouder Marco wil uitbreiden, maar komt dan tegenover vier milieuorganisaties bij de rechter

Veehouder Marco van Langen van melkveebedrijf Vee en Veldlust in Oterleek gaat in gesprek met vier milieuorganisaties over de uitbreiding van zijn bedrijf. Dat is de uitkomst van een urenlange rechtszaak donderdag bij de rechtbank in Haarlem. De strijdende partijen gingen in op het aanbod van de rechter om het geschil via bemiddeling oftewel mediation proberen op te lossen.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
casev2
Ik moest even googlen waar oterleek ligt, maar dit bedrijf de schuld geven van extra stikstofneerslag in de schoorelse duinen is echt volkomen waanzin!
cs-agrar
@casev2 volgens aerius hebben boeren dicht tegen ijsselmeer er zelfs effect op...
Cowboy3
@casev2 Is een 10km en dat is binnen de 25km grens.
Echt weer een D66 uitspraak, die menen met praten alles goed kunt praten.
Advies niet aan beginnen met een mediation, dat spaart nutteloze tijd verspilling en kosten advocaat en heel veel ergenis.
+3
casev2
@Cowboy3 10km, met de complete stad alkmaar er tussen. En daarbij waait de wind volgens mij bijna nooit uit het zuid oosten, of denkt aerius dat stikstof ook tegen de noord hollandse wind in kan vliegen?
Cowboy3
@casev2 Ja helemaal mee eens, de meeste stikstof komt niet verder dan 200 meter maar wie zijn wij als de zogenaamde wetenschappers (ecoliegers) zeggen 25km bij een D66 rechtertje
+9
Ondertussen staan in petten 3 km ten noorden van de Schoorlse duinen 4 dieselgeneratoren te draaien voor een noodopvang voor vluchtelingen. Schijnen nogal wat tankwagens geen te gaan. En dat midden in een n2000 gebied. Nog een kilometer noordelijker wordt een nieuwe kerncentrale gebouwd. Nieuwe weg door de duinen aangelegd. 22meter diep in de duinen gegraven. Of nog dieper. Op 22 meter zijn met drone beelden boomen gevonden. Dit is natuurlijk archeologisch een grote vondst daarom wordt het onder de pet gehouden. Nederland is door en door rot. Maar zolang de meeste elke keer weer op het partij kartel blijven stemmen. Verwonder ik mij elke keer weer. Het is te triest dat mensen zo gepiepeld worden door een stelletje ......
+4
kanniewaarzijn
@ookeenmelkveehouder We hadden die hele flauwekul al lang de wereld uit kunnen hebben. Maar ja, de boeren zelf als grootste verdediger van al de bedachte onzin..
spotmelker
@kanniewaarzijn weliswaar onder dwang, bij degene die de achterlijke KLW niet invult halen ze de melk niet meer op maar het enthousiasme bij velen is onbegrijpelijk.
Cowboy3
@spotmelker Als je bij jou melk afnemer de KLW niet invult kom hij gewoon laden.
+1
spotmelker
@Cowboy3 is bekend, maandag hier weer zo'n bedplasser van Qlip.... als die erover begint zal ik hem/haar een verkorte rekencursus geven.
+2
Cowboy3
@spotmelker Heb een poosje terug al een discussie'tje gehad over JoinData machtigen, mijn melk was niet KKM waardig meer als er geen machtiging was.
Heb toen gezegd laat maar weten als je de melk niet meer wilt laden.
@kanniewaarzijn het is om te huilen ja. Paar maanden terug nog boeren die op de vvd etc. Wederom stemde. Sommige leren het nooit.
Vdejong
Quote Reactie van @ookeenmelkveehouder:
boeren die op de vvd etc. Wederom stemde.

Handelen tegen beter weten in.
@Vdejong dat vind ik naïef. Maar het is ook niet bij te houden al die schandalen. Soort van door de bomen het bos niet meer zien.
Vdejong
Quote Reactie van @ookeenmelkveehouder:
dat vind ik naïef

ik ook, maar zijn er alternatieven in Nederland?
weurding
Dit is ook zoiets, hopen dat men er nooit aan toegeeft, laat ze maar een "bommetje" maken in dat zwembad
bndestem.nl/alphen-chaam/…
T60401
@weurding Geloof niet dat de eigenaar er veel moeite mee heeft als ze van de grond woonbestemming maken. Bouwkaveltje is tegenwoordig kassa.
weurding
@T60401 zo'n zeikerd wilde ik niet naast zitten

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vee , melkveehouder , melkveebedrijf en haarlem geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0