Adema: uiterlijk 2040 alle stallen aangepast aan het dier

Een dierwaardige veehouderij zonder ingrepen om dieren aan te passen aan de omgeving komt er volgens landbouwminister Piet Adema zeker. Niet ineens per 1 juli 2024, maar omdat het uitvoerbaar moet zijn, noemde hij tijdens het commissiedebat Dieren in de veehouderij als einddatum 2040. Dat is de uiterlijke datum waarop stallen zijn aangepast aan de eisen van het dier. Wel gaat het waar mogelijk tussentijds sneller.

Deel dit topic

Reacties

+3
vrije boeren
De eisen van het dier 😂😂
Ik benieuwd wat ze snuiven in Den Haag
Te weinig stiksof in ieder geval
+1
cjw73
@vrije boeren denk iets te veel van dat bekende witte spul...
+5
kleine boer
En alles wat geïmporteerd word zal ook aan die eisen voldoen neem ik aan.... de grapjassen....
+3
Erik1979.
@kleine boer
hier Arno Wellens over de kippen koning van Oekraïne. Dit is echt passend op jou opmerking.
+2
de jonge
@kleine boer nee dat importeren ze met veel lagere eisen en doen ze er een ander stickertje op en dan is het opeens poef, "nederlands"
+3
Erik1979..
@de jonge waarom zo moeilijk? De eieren zondag morgen aan tafel komt van een bio boertje uit de regio met 100 kippen en die uit de mayonaise en al de andere producten waar veel meer voor gebruikt wordt komt uit de legbatterij uit Oekraïne gevoerd met graan die geteeld is met bestrijdingsmiddelen die hier al 20 jaar verboden is. Niemand die het ziet 💪

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , veehouderij , dieren , stallen , piet adema en adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
2.421