Bijeenkomst Staf in Deurne

Gisteravond was er een bijeenkomst van Staf in Deurne. Daarin werd terecht aangekaart dat er verschil zit in de normen voor oppervlaktewater tussen NL en buurlanden en dat lokaal ook veel nutriënten uit bv riool komen.

Echter er waren ook een paar zaken die volgens mij niet (helemaal) klopten. Zo werd gesuggereerd dat NL nu zelf de normen mag bepalen, terwijl in 2010 de EU aangegeven had dat de toenmalige normen te soepel waren. Ook wordt het verhaal dat de Nederlandse landbouw aan de lat staat voor stedelijke belasting weer aangehaald. Dit laatste is door de minister ontkend en uitgelegd.

Nu is er een opname gemaakt, als ik me niet vergis door @grasbaal . Het is de bedoeling dat die gedeeld gaat worden. Als de (volgens mij) onjuiste delen er uit geknipt kunnen worden, wil ik het best graag delen.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
spotmelker
@Jean-PierreK Punt is dat wanneer ergens (teveel?) nitraat in het grondwater wordt gevonden dat niet wil zeggen dat het er ook op die plaats van bovenaf ingekomen is. Maar hier koppelen ze de uitslag aan een "vrijwillig" zelf ingevuld ongecontroleerd rekenmodel en knopen zo een sector op.
HansBa
@spotmelker begrijp ook niet dat er nog steeds boeren zijn die de RIVM toestaan op hun grond om monsters te nemen. Zeker niet de boeren met uitslagen boven de 50mg. Het is niet verplicht dus stoppen met die onzin!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @spotmelker:
en knopen zo een sector op.

Het scheelt dat de sector ook opgeknoopt WIL worden!
Vdejong
@kanniewaarzijn dat idee heb ik soms ook. Met geld zwaaien en de boeren staan in de rij om iets nieuws te proberen wat tot hun eigen ondergang leidt
spotmelker
@kanniewaarzijn dat ga je gezien het enthousiasme waarmee men allerlei onzin wil oplossen wel denken.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @spotmelker:
allerlei onzin wil oplossen

Vooral verdedigen. Iets waarvan men weet dat het van geen kanten deugt, te vuur en te zwaard verdedigen!
+7
Grasbaal
Hier de complete presentatie:
mlkvhoudr
@Grasbaal heel verhaal zo, daar moet je je ontzettend in verdiepen voor je daar wat zinnigs over kan zeggen
+3
Jean-PierreK
@mlkvhoudr er waren best wat mensen die actief zijn of waren in waterschapsbestuurder. Ook FDF, LTO vakgroep en LLTB bestuurder gezien. Die hebben allemaal vragen kunnen stellen. Vanwege privacy is dat niet opgenomen helaas. Maar Staf heeft het wat dat betreft prima opgepakt. Ook de basis: heel veel nutriënten komen uit het buitenland, daar gelden vaak soepelere normen. Ook dat klopt voor het zuid oosten. Kun je ook terugvinden in het rapport waarheen minister zelf verwijst bij aanwijzing NV gebieden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , belasting , riool , staf en agrifacts geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0