Nederlandse economie groeit harder dan gemiddeld in eurozone

De Nederlandse economie is in het vierde kwartaal van 2023 harder gegroeid dan gemiddeld in de eurozone. De economie van het eurogebied liet in de laatste drie maanden van vorig jaar namelijk een nulgroei zien vergeleken met het voorgaande kwartaal, meldde het Europese statistiekbureau Eurostat in een nieuwe schatting. Eerder op de dag liet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten dat de Nederlandse economie in het vierde kwartaal met 0,3 procent is gegroeid.

Deel dit topic

Reacties

Nevergiveup
Had ik niet verwacht , zag het werk en overslag rotterdam dalen en dacht dat we snel flink gat in zouden.duiken.
labella
@Nevergiveup komt nog wel!
+3
cjw73
@Nevergiveup cijfers worden de laatste jaren gemanipuleerd, sommige dingen tellen tegenwoordig minder zwaar mee.
+4
Kars
@Groen1 soms denk ik ook dat 2050 klimaatneutraal zijn alleen door het naieve Europa opgevolgd wordt. Hoop regels en beperkingen voor ondernemers en de rest van de wereld kijkt ernaar en lacht Europa keihard uit. Hun nemen onze productie wel over en wij zitten hier straks met natuurparkjes wat alleen geld kost. Laat Europa maar miljarden naar Oekraine sturen en de VS vult ze hun zakken wel mee. Ver van hun bed show en Europa trekt zich de afgrond in.
bio boer
@Kars china is er ook wel mee bezig hoe of wat is moeilijk te beoordelen ook zij doen mee in klimaat akkoord zeggen ze
bio boer
@cjw73 in 2060 klimaat neutraal is het doel
cjw73
@bio boer ja ze beloven wat. Maar er worden daar in Azië ruim 700 kolencentrales bij gebouwd, vast goed voor de uitstoot.
+2
Erik1979..
@bio boer dat zie je verkeerd. Ze zeggen dat. Niets wijst erop. Is alleen leuk voor de gelovigen in het westen die sneller de industrie naar de kloten werken om beter te zijn als dat soort landen.
+1
Kars
@bio boer ja als ontwikkelingsland in 2060 is hun uitdaging. 10 jaar later dan ons. Daar wonen 3 keer zoveel mensen dan heel Europa. Nee, echt puik idee. De Chinezen geven echt wel om het klimaat.
Ooit is verdiept in Evergrande en de vastgoed bubbel? Wij miljoen woningen tekort, daar ik meen 50/55 miljoenen leegstaande niet afgebouwde huizen, flats. Dat was goed voor het klimaat? Dat was natuurlijk voor die klimaatvluchtelingen of oorlogsvluchtelingen gebouwd die hier nu naar heen komen.
Klimaat en milieu dat boeit China totaal niet.
kanniewaarzijn
@Groen1 En weer zijn we dat "hoogopgeleide volk". Als dat werkelijk zo was zou dat "hoogopgeleide volk" zich niet als makke schapen naar de slachtbank laten leiden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cbs en economie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN