Illustratie van: jehan

Wanhopige boeren bellen hulplijn: ’Mentale druk wordt te hoog’

Niet iedere boer gaat de barricades op, sommigen lijden in stilte in onzekere tijden. Wanhopige agrariërs bellen de hulplijn Taboer voor een luisterend oor, en worden geregeld doorverwezen naar een ambassadeur die begeleiding biedt, zoals ’boerinfluencer’ Nadine Stemerdink uit Aalten. „Het bedrijf gaat voor alles en ten koste van jezelf.”

Deel dit topic

Reacties

+2
Kars
Wanhopig... Verkeerde insteek. Scheit aan die overheid. Eigenlijk moeten we bij elke kut maatregel naar Ministerie van LNV gaan. En roepen, Yes weer een uitdaging voor ons!!!
Framos
@Kars Sgij uit
Kars
@Framos niet voor jou
+3
Frans1
@Kars dat helpt💪 interesseert die kutambtenaren niks, die gaan om 16.00 lekker naar huis, en denken:leef je uit met je uitdaging
+5
Ik kan je voorspellen dat dit het begin nog maar is,een overheid die moedwillig bedrijven kapot maakt ,dan heb ik het niet alleen over landbouw bedrijven ,als het zo doorgaat ligt een burger oorlog op de loer.i.p.v dat wij ons druk maken over rusland kan hier nog wel eens eerder de vlam in de pan slaan.
Nevergiveup
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl tja , sociaal kun je alleen zijn in een land waar geld verdient word door bedrijven. Bijzonder is dat burgers links praten maar rechts willen leven , als bedrijven dat opgelegd word is het snel gebeurd met sociaal nederland.
Framos
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl hoe stel je je een burgeroorlog in Nederland voor, wat gaat er gebeuren?
@Framos dat bevolking recht in eigen hand gaan nemen
Framos
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl kun je misschien iets concreter zijn? Een paar voorbeelden?
+2
Nevergiveup
@Framos Ik zou het niet weten , wat wel gebeurd is dat veel bedrijfs eigenaren het land verlaten en ook al best die nog jong zijn , er komt een moment dat er zoveel niksnutters zijn en er alleen nog een soort geldverslindende dienstverlening overblijft in Vernederland , wat er dan nog woont knalt elkaar af of slaan de hersens in if blazen de tent op , dat gebeurd nu al elke dag.
+2
koe-boer
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl
Quote:
ligt een burger oorlog op de loer

Zal allemaal wel meevallen bij de eerste schaafwond zit dan de helft weer vermoeid thuis🤣
+4
Farma_boerke
En hoe werkt de overhei... om de vissers kapot te maken zit de top verweven in alles, behalve kennishouders. Dat zal op andere vakgebieden niet anders zijn.
interessantetijden.nl/2024/02/…

Zelfs met een nieuw kabinet zal het dus niet anders gaan, de 4e macht is inmiddels verweven met de NGO's en groene idealen ipv gepeupel.

Ga op tijd met iemand praten, want gedeelde smart is halve smart. Reflectie op bedrijf en problemen met een luisterend oor kan helpen.
+3
kaas
Als ze de hulplijn dan maar bellen ,maar je ziet het vooral anders dat ze zo uit het leven stappen .
triest allemaal
+1
Erik1979.
dit is de man die in het ahrtal alles belangeloos georganiseerd had. Èèn van onze Duitse helden . Nu ook een drijvende kracht achter het lsv en de boeren protesten. Niet alleen bij de boeren gaat het slecht. Zoveel bedrijven die hier stoppen wegens agenda 2030 waaronder de green deal. Hopelijk kunnen we het stoppen met de komende Europese verkiezingen.
hans1980
Het wordt steeds moeilijker positieve kanten te zien aan het boeren bestaan meeste boeren zijn bereid 80 uur stand bye te staan voor boerderij en zolang er nog wat te verdienen valt ok
Maar wanneer de room van het ondernemen wordt afgenomen door oa mestafzet grondhuur rentelasten nemen naast 80 uur stand bye staan de mentale problemen ook toe naast gebruikelijke onzekerheden oa heb ik opvolging, kinderen kunnen krijgen , willen kinderen boeren , overname, zorgen met opa en oma op bedrijf etc etc
Niet allemaal makkelijk

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's druk en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
4.370
TREFWOORDEN