‘Voortdurend wijzen de boeren naar de hand die hen voedt, hoog tijd om de landbouwsubsidies te verplaatsen’

Boeren zetten zichzelf tijdens hun protest weg als slachtoffer van een harteloze overheid, maar eigenlijk zijn ze de meest gesubsidieerde beroepsgroep van Nederland en Europa, betoogt Anton van der Heijden in deze Gastopinie.

Deel dit topic

Reacties

+4
cornelissen
Klopt niet veel van zijn verhaal voor Nederland ,maar als je dertig jaar actief bent geweest in de natuur en milieubescherming wil dat nog wel eens.
+1
-Jan-
@cornelissen laten ze de bedragen maar eens optellen die naar tbo s gaan
+4
kanniewaarzijn
Hier staat inderdaad zoveel onzin, dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen om het te weerspreken. Ik begin er dus maar gewoon niet aan 😁
grös
@kanniewaarzijn
Het begint al met "wijzen naar de hand die hun voedt"...
BertK
Beste eindredactie ook dat ze zo'n artikel durven plaatsen
+1
Braboboer
@BertK

Linkse krant
+4
Jaap40
De meest gesubsidieerde groep... zou kunnen, dat valt nog te bezien.
Maar doe alle regulerende subsidie ereens af, eens kijken wie er dan nog voedsel weet te bemachtigen..... en tegen welke prijs?
Laten we dat eens gaan proberen, Europa landbouw zonder subsidies...
cs-agrar
@Jaap40 inderdaad, wie voedt wie..
+4
Gadver
De meest gesubsidieerde groep zijn nog steeds alle ambtenaren.
Koeien boertje
@Gadver en de natuur en milieu clubs
+3
komelker 2
Per direct alle subsidies afschaffen.
+3
Kars
Achja grote multinationals die nauwelijks winstbelasting afdragen. Dealtjes met belastingdienst. Dat is toch ook indirect subsidie.
-Jan-
@Kars dreigen met weggaan en massaontslagen tot gevolg
+2
MBMB
'De hand die hen voedt"... wat nou: wij voeden jou Anton en de rest van Europa en denk daar goed over na want straks kan Anton met een grote mond het eten uit Oekraïne halen..
MBMB
'De hand die hen voedt"... wat nou: wij voeden jou Anton en de rest van Europa en denk daar goed over na want straks kan Anton met een grote mond het eten uit Oekraïne halen..
+5
George
Ik heb het gelezen , wat een onzin staat er toch in en ik word nog treuriger van de reacties eronder die hem helemaal gelijk geven. Zo kun je zien zoals de opinie in de stad over de boeren denkt. Ik gun normaal iedereen het beste maar dit volk gun ik godsgruwelijk veel honger.
Tinus78
@George die reacties kun je beter niet lezen dat is niet goed voor je humeur. Is denk ik ook heel stuk onwetendheid. Men heeft geen idee wat boer allemaal moet doen voor die voedselproductie en daar bovenop nog vracht regelgeving. Zag stukje in landbouw debat dat adviseur zijn adviseur bij nodig had... Hoe complex kun je het maken en bijna niet uit te leggen aan de burger
+1
Erik1979.
@George de gehele media spreekt de waarheid over alle crisissen over oorlogen over klimaat over energie etc. Alleen over de boeren waar wij allemaal behoorlijk verstand en ervaring mee hebben liegen ze dat ze barsten.
+1
bio boer
Intensieve veehouders krijgen al bijna geen subsidie de meeste glb gaat per ha dus de grondloze boer krijgt dat al niet de kippen draaien ook subsidie loos

De meeste gaat naar grondgebonden veehouders en akkerbouwers

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europa , protest , overheid , landbouwsubsidies , boeren en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0