Politie heeft eerste verdachten aangehouden na boerenprotesten

De politie heeft na de boerenprotesten van afgelopen dagen de eerste verdachten aangehouden. Dat maakt het Openbaar Ministerie en demissionair minister Dilan Yesilgöz (Justitie) dinsdag bekend.

Deel dit topic

Reacties

+2
deerefan
Trots op de politie 💯
+20
walker1
@deerefan Inderdaad, hopelijk draaien ze op voor alle schade en de asbest sanering. Asbest en andere zooi dumpen en in de fik zetten heeft niks met protesteren te maken. Dit soort klapmongolen zorgt er ook voor dat steeds minder mensen sympathie hebben voor de boerenacties en de landbouw in het algemeen. De acties op de weg wordt de politiek niet warm of koud van, maar je laat wel hardwerkende mensen in de files staan. Als je dan echt ballen hebt, dan dump je die asbest maar op het binnenhof.
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @walker1:
in de fik zetten

in een storm en vliegvuur rechtreeks een snelweg op.. resultaat, boeren weer in de idiotenhoek gezet en allerlei restricties aan acties, met justitiele gevolgen. Niets geleerd van vorige acties
+1
Melkmeisje
@walker1
Dit soort klapmongolen

Dit kan ook wel anders!
+17
walker1
Quote Reactie van @Melkmeisje:
Dit kan ook wel anders!

Kwajongens met een agrarische achtergrond die een matige opvoeding hebben genoten en zich laten opjutten die door die vervelende kerstbomenboer uit Sint Hubert?
+4
Fendt926Driver
Quote Reactie van @walker1:
Kwajongens met een agrarische achtergrond die een matige opvoeding hebben genoten en zich laten opjutten die door die vervelende kerstbomenboer uit Sint Hubert?

Zo denk jij er over..
En dan denk ik maar hij weet niet beter...

Ik heb mijn eigen kop niet om achter een ander aan te lopen.

De enige die voor mijn belangen op komt ben ik zelf.

Jij kunt dat netjes over laten aan de cao onderhandelingen.
Dus waar zou jij je druk over maken..

Juist jij maakt je druk over wat anderen doen.
En wat doe je zelf?????
Netjes luisteren naar een baas die jou elke dag verteld wat je doen moet.
En jij dat elke dag maar weer netjes doet.
Maar toch maak jij je druk dat 3 dagen per jaar iemand naar een ander luisterd.
+6
Braboboer
@Fendt926Driver

Dus als je zelfstandig ondernemer bent mag je misdrijven plegen als het overheidsbeleid je tegenwerkt?
+15
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Braboboer:
Dus als je zelfstandig ondernemer bent mag je misdrijven plegen als het overheidsbeleid je tegenwerkt

Dat staat nergens.
Maar je kunt geen eitje bakken zonder een eitje te breken.
Maar de tijd van praten is nu toch wel een keer geweest.
Of heeft u nog steeds de hoop op lto gevestigd?
Fast Eddy
@Fendt926Driver

Beetje kort door de bocht. Zonder werknemers zijn de meeste bedrijven niks.
Als iedereen voor zichzelf begint wordt het ook een bende. Dat is het nu soms al aan het worden.
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Zonder werknemers zijn de meeste bedrijven niks

Dat is zeker zo.
Maar om dan als werknemer direct volop lawaai te maken als er mensen bezig zijn voor hun voortbestaan vindt ik kort door de bocht.
Samen staan we sterk.
Maar de overheid heeft het over verdeel en heers.
Onze stem voor gerechtigheid wordt niet gehoord.
Maar men shopt wel selectief naar 1 iemand die het veroordeeld. En alleen die komt aan het woord.

Met alle debatten over de stikstof maatregelen was dhr heerema die melkveehouder kleissen (bij ons 1 dorp verder) citeerde die in de staatscourant stond dat het toch allemaal niet zo erg was met de stikstofmaatregelen.
Half jaar na het debat heeft die melkveehouder ook al zijn sloten gedempt.
En 4 maand later is hij gestopt met boeren en gaat de 60 ha binnenkort natuur worden.
Aan dat soort mensen hebben we niets
+4
Braboboer
@Fendt926Driver

Gevaarlijke situaties creëren op snelwegen, waar al ongelukken door zijn ontstaan , heeft niets te maken met opkomen voor je voortbestaan.
+5
Fast Eddy
@Fendt926Driver

Gelukkig leven we in een land waar in je mag zeggen wat je wilt. Ik begrijp de boeren heel goed. Maar om overal afval te storten gaat mij te ver en mogen de daders beboet worden. Uiteindelijk betaald de burger de hoge opruimkosten.
Stort dan stro, mest of andere agrarische producten. Daar maak je meer mee duidelijk.
+1
deJong
@Fast Eddy kan ook gewoon een zzper inhuren😬
+3
walker1
@Fendt926Driver Stoer verhaal hoor, want ik ben maar in loondienst en jij zelfstandige. Nou dat lijkt mij nog steeds geen reden om asbest en andere zooi te mogen dumpen.

Je opmerking over CAO onderhandelingen en dat ik verder alleen maar achterover hoef te leunen slaat ook nergens op. De CAO is misschien enige basis, maar ik ben in mijn huidige functie terecht gekomen door paar keer van werkgever te veranderen en zelf te onderhandelen over salaris en voorwaarden. Anderhalf jaar geleden was ik het bij mijn vorige werkgever wel beu en ik kreeg niet wat ik wou. Ik had dan natuurlijk asbest op de directie parkeerplaats kunnen dumpen, maar een andere baan zoeken leek mij toch een beter idee. Heb nu hogere functie, hoger salaris en weer goed naar mijn zin. Vorige werkgever heeft mij al 2 x terug gevraagd, want mijn oude functie is nog steeds vacant.
+4
stevenb
@walker1 geloof jij nou echt dat daar asbest in de fik gestoken wordt 🤣 kerol, jij geloofd ook alles wat het mediakartel neer ploft om de boeren weer even in een slecht daglicht te zetten 😂😂😂
+7
walker1
@stevenb Nee, asbest zelf brand niet. Maar als je ook maar enige kennis van zaken had dan had je geweten wat er mat asbesthoudend materiaal gebeurd bij brand. Maar nee, liever kraam je van die wappie onzin uit over een mediakartel.
+5
dx11
Quote Reactie van @walker1:
Maar nee, liever kraam je van die wappie onzin uit over een mediakartel.

Ja, en jij kiest er voor om de woke-idioot uit te hangen, dus jij bent goed en de rest is fout
+5
cjw73
@dx11 sorry dat ik het zeg. Maar er zijn heus wel idioten onder ons die de kans schoon zien om zo wat asbest te slijten, zonder na te denken over verder hoor. Precies zo met autobanden, kost een bak geld om ze kwijt te raken en dan doen we het graag op een andere manier.
+2
Frans1
@cjw73 ja, zeik elkaar maar weer af. Daarom is de agrarische sector zon makkelijk doelwit 😭🤔
+5
cjw73
@Frans1 hout, stro of hooi zal mij een worst zijn als ze dat in de fik steken. Maar het verhaal komt ergens vandaan, dus er zal wel puin of iets dergelijks gestort zijn. En dan denk ik zoek de problemen niet op, graaf dan een gat achter bij jezelf in het land en flikker het daar in. Dan komen dit soort verhalen ook niet.
+4
Baltus_steyr
@cjw73 ook al had er geen asbest of golfplaten gelegen, men wil de agrarische sector toch graag in negatief beeld zetten. Dan had men de asbest toch nog wel benoemd. Actie voeren met een nette zicht actie of een harde actie. Men brengt toch altijd wat negatiefs in het beeld. Dus wat je ook uitvreet, ze houden je in het negatieve! En zo werkt het hele linkse vieze media gedrog!!!
+2
deJong
@cjw73 ik vond het ook al slim. Ben je wel van je asbest af. En de gemeente ruimt het op😅👍 maar je hoeft het niet te proberen op te branden🤣😁
+4
walker1
Quote Reactie van @dx11:
Ja, en jij kiest er voor om de woke-idioot uit te hangen, dus jij bent goed en de rest is fout

Ook weer lekker kort door de bocht en maar half gelezen. Ik keur de protesten niet af, maar wel het asbest/afval dumpen.
+2
stevenb
@walker1 ik geloof tenminste niet alles wat er door het kartel geschreven wordt 😂😂 gisteren is hier in de buurt ook nog een boot opgeblazen, ze schreven er alleen niet bij dat het een opblaasboot was 😜
+5
cjw73
@stevenb ja jonge lekker naïef doen. Gister was er in 1 van de journaals een bult te zien, wat duidelijk geen hout of stro was. En al is het gewoon puin, laat die troep thuis.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @walker1:
Maar als je ook maar enige kennis van zaken had dan had je geweten wat er mat asbesthoudend materiaal gebeurd bij brand

Nou, vertel?
+1
bluepower12
@walker1 je praat net alsof heel nederland vol met gedumpt plastic en asbest ligt. Ben je al wezen kijken?

Je kent de situatie van deze personen niet. Misschien staat het water ze tot aan de lippen.
Rotte appels zitten er altijd tussen, overal. Overheen kijken
+2
walker1
Quote Reactie van @bluepower12:
Ben je al wezen kijken?

Nee, ik heb meer te doen dan rond te rijden en overal te gaan kijken en als het goed is, is het ook al opgeruimd, waar ik en andere belastingbetalers aan mee betaald hebben.
+3
armpie
Quote Reactie van @walker1:
Stoer verhaal hoor, want ik ben maar in loondienst en jij zelfstandige. Nou dat lijkt mij nog steeds geen reden om asbest en andere zooi te mogen dumpen.Je opmerking over CAO onderhandelingen en dat ik verder alleen maar achterover hoef te leunen slaat ook nergens op. De CAO is misschien enige basis, maar ik ben in mijn huidige functie terecht gekomen door paar keer van werkgever te veranderen en zelf te onderhandelen over salaris en voorwaarden. Anderhalf jaar geleden was ik het bij mijn vorige werkgever wel beu en ik kreeg niet wat ik wou. Ik had dan natuurlijk asbest op de directie parkeerplaats kunnen dumpen, maar een andere baan zoeken leek mij toch een beter idee. Heb nu hogere functie, hoger salaris en weer goed naar mijn zin. Vorige werkgever heeft mij al 2 x terug gevraagd, want mijn oude functie is nog steeds vacant.

Lekker makkelijk zeggen, jij onderhandeld om er beter van te worden. De boeren in Nederland moeten alles uit de kast trekken om er maar niet minder van te worden.

Daarnaast meedoen aan de uitkoopregeling is voor veel boeren ook geen realistische oplossing. Na afgerekend te hebben met de bank en de belasting blijft er maar weinig van over. Probeer dan maar eens een huis te kopen nadat je van je erf verdreven bent.

Dus dat onderhandelen met je baas is ook penuts in vergelijking wat de huidige agrarische sector te verduren heeft. Vindt je het dan raar dat men alles uit de kast trekt om er maar onderuit te kunnen komen. Voor het gevoel sta je gewoon met de rug tegen de muur voor het vuurpeloton.
+2
Jannus
Quote Reactie van @walker1:
Als je dan echt ballen hebt,

Dan zeg je er wat van

Frans1
@walker1 Dit soort klapmongolen komt voor zichzelf op, jij begrijpt schijnbaar niet wat dat inhoudt.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Frans1:
Dit soort klapmongolen komt voor zichzelf op

Ik voel mij zeker aangesproken.
Ik was er bij smorgens.
Maar wat heb jij allemaal al bereikt met niets doen??
+1
Frans1
@Fendt926Driver lees eerst maar goed
Bekkink
@walker1 al een zakdoekprotest aan het voorbereiden?
+2
sjonnies
@deerefan schande dat je dat uit durfst te spreken, je kent het verhaal niet eens of je gelooft wat de media schrijft. het zijn 2 boeren hier uit onze groep weet precies wat gebeurd is. schande hoe de politie opgetreden heeft bij deze 2 aanhoudingen.
+1
deerefan
@sjonnies tja als je de A50 blokkeert kan het gebeuren dat de politie ingrijpt. misschien volgende keer ergens anders gaan demonstreren 😉
+12
Ruben-Wind
@sjonnies niet op hem reageren, hij heeft niks en zal ook nooit wat krijgen. Net als de meeste in zijn straatje.😅
+3
MaartenMandemaker
@Ruben-Wind Beetje de boel opstoken inderdaad, meer zit er niet in.
+2
Ruben-Wind
@MaartenMandemaker ja klopt, als je er niet op in gaat is de lol er voor hem hopelijk snel af.
+1
MaartenMandemaker
@Ruben-Wind precies
deerefan
Quote Reactie van @Ruben-Wind:
Net als de meeste in zijn straatje

welk straatje bedoel je daar mee? de anti boer? want dat zou niet kloppen namelijk.
1066
Laat rijks waterstaat maar niets zeggen over afval dumpen langs de snelweg A1,laat ze da hand maar in eigen boezemsteken hoe ze het zand tekort bij de ecoducten langs de A1 opvulde
walker1
Quote Reactie van @1066:
Laat rijks waterstaat maar niets zeggen over afval dumpen langs de snelweg A1,laat ze da hand maar in eigen boezemsteken hoe ze het zand tekort bij de ecoducten langs de A1 opvulde

De klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt? We komen echt geen zand te kort in Nederland.
+6
dx11
Quote Reactie van @walker1:
We komen echt geen zand te kort

Waarom mag jij dat wel vinden, en ben ik als ik vind dat er geen stikstofprobleem is een klapmongool? Heb jij je tot een of andere god verheven ofzo?
+3
walker1
@dx11 Met die stikstofregels ben ik het ook niet mee eens, maar dat heeft niks te maken met wel of geen zand tekort bij de A1 en het is ook geen reden om asbest te dumpen.
+7
Fendt926Driver
Quote Reactie van @walker1:
We komen echt geen zand te kort in Nederland

Nee maar een rijkswaterstaat die chemisch verontreinigde grond in een geluidswal pakt en door het te mengen met schone grond wel net onder de schadelijke norm komt dat mag zo maar naast de snelweg en een sloot gekipt worden.
Misschien snap jij het niet.
Jou is geen inkomen afgepakt.
Jij krijgt zelfs meer als voorheen.

Maar wel direct de waffel los als er ergens anders boeren bezig zijn voor hun voortbestaan.
+3
Deutz-Fahr-Rijder
@Fendt926Driver zo is het wel, er wordt gewoon teveel met 2 maten gemeten en dat gaat wringen op den duur.
+2
walker1
@Fendt926Driver vanochtend al uitgelegd, voor mijn inkomen heb ik hard moeten werken en onderhandelen. En blijkbaar dringt het ook niet echt tot je door dat ik heus wel begrijp waarom de boeren actie voeren, maar dat is nog geen reden om asbest te dumpen.

Wat die grond bij de A1 betreft, dringt alleen de onzin die daar over verteld wordt tot je door of kan jij mij ook iets vertellen over de stoffen en gehaltes die in die grond zitten, of het een mobiele of inmobiele verontreiniging is, welke isolatie methoden er toegepast zijn, hoe het gemonitoord wordt? Misschien ook enig idee wat het gekost had wanneer die grond naar een stortplaats was afgevoerd? Iets waar jij en ik als belastingbetaler ook aan mee moeten betalen?
+8
dx11
Quote Reactie van @walker1:
ik hard moeten werken en onderhandelen

Ik moet ook hard werken, en dit is mijn enige mogelijkheid om te onderhandelen.
+1
casejxu
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
door het te mengen met schone grond wel net onder de schadelijke norm komt

Dat gebeurt veel meer dan je denk😅

Los van dat kijk ik altijd vol plezier naar de Franse collega's! Geweldig hoe die met ze alle tegelijk een middelvinger op durven te steken naar de roverheid. Ze mogen zich in Den Haag gelukkig prijzen dat de gemiddelde agrariër in NL zijn eigen kant op kijkt en dat we niet alle neuzen de zelfde kant op krijgen
Dan zal t ook hier een stuk anders gaan lopen!
+6
pieta
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Maar wel direct de waffel los als er ergens anders boeren bezig zijn voor hun voortbestaan.

Ik ben voor de protesten maar asbest zou ik zeker thuislaten maar zeker niet op een brandhoop gaan gooien. Dat kan gewoon niet.
John k
Ik woon niet in nederland dus krijg er niet alles van mee maar is de aktie bereidheid van de boeren minder?
Het lijkt een paar lokale protestjes en dat is het.......
+1
Deutz10
@John k er zijn nog geen grote landelijke protesten georganiseerd. Het zijn nu regionale groepen die protesteren. Onder andere een aantal provinciehuizen hebben bezoek gehad. (Snel)wegen afgezet en brandjes gesticht.
+6
dx11
@John k er zijn te veel boeren die niks durven, ze geloven dat de lto het wel voor ze oplost, maar zitten wel te janken aan de keukentafel omdat de stront boven de roosters komt en er geen geld is om het af te voeren. Je leest het zelfs hier, iedereen weet wel ergens een actie die niet chique is, waarvan men zit meteen denkt te moeten distantiëren om zo hun eigen straatje schoon te vegen, in de hoop dat het braafste jongetje mag blijven. Helaas kan iedereen zien dat het zo niet werkt, de brave boeren die meebewegen komen er ook niet, we hebben gewoon geen geld meer om aan de bürokratische rompslomp te voldoen
cjw73
@dx11 daar zit het probleem niet, de actie bereidheid neemt steeds verder af omdat de groep steeds kleiner wordt. Een hele grote groep is 50+ en zonder opvolger en die denken zo langzamerhand, het dient mijn tijd wel uit en verder zal het hun een worst zijn.
+3
dx11
@cjw73 zitten hier volop jonge boeren die net 10 jaar boer zijn, die niks doen. Ook genoeg boeren waar de opvolging in maatschap zit, maar waar iedereen thuis blijft.
cjw73
@dx11 het hebben van een opvolger is hier al een uitzondering en dan zijn er ook nog die in maatschappelijke zitten en wanneer het aan de handtekening toe is, ze alsnog er voor om gaan liggen. Afgelopen herfst hier ook nog een bedrijf, 2 robots, en de derde zou geplaatst worden en op het moment dat zoonlief het moet over nemen laat hj het af weten.
dx11
Quote Reactie van @cjw73:
moment dat zoonlief het moet over nemen laat hj het af weten

Misschien maar beter ook als je niet voor je bestaansrecht durft op te komen
+2
Noorderling
Quote Reactie van @cjw73:
Afgelopen herfst hier ook nog een bedrijf, 2 robots, en de derde zou geplaatst worden en op het moment dat zoonlief het moet over nemen laat hj het af weten.

Gaat zoiets dan in goed overleg of wil pa zijn zoon nog met 60 koeien opzadelen?
Groeien in maatschapsperiode is niet zo spannend, maar hoe ga je het daarna rondzetten?
Mag er ook nog even 2000kuub mest extra weg, naast de 2000 die al weg moest.
Dat dom doorzetten en het komt wel goed is ook wel voorbij, of iedereen dat voor de bril heeft vraag ik mij sterk af. Maar goed, het leeft wel makkelijk.

Als je de ruimte niet krijgt om je eigen keuzes te maken en tot je 50e commando's uit mag voeren zou ik er ook vriendelijk voor bedanken. Dan kun je hetzelfde doen of je hebt nooit wat te vertellen gehad en de volgende generatie staat al weer te trappelen. Of niet als ze zien hoe het reilt en zeilt. Mijn ervaring is wel dat lichamelijk minder kunnen niet gelijk opgaat met iets los kunnen laten, integendeel zelfs. Als je niets los kunt laten vertrouw je een ander niet, daar ben je dan mooi klaar mee, dat is een vreselijk giftige cocktail.
cjw73
@Noorderling nou in de regel wil zoon lief groeien en gaat pa daar in mee. En mest afzetten was bij deze niet aan de orde, grond genoeg. Bleef steken op de financiering.
+1
Frans1
@cjw73 de zoon haakte dus niet af, maar de bank
cjw73
@Frans1 kon wel, maar zoonlief wou niet zolang voor de bank werken, vertelde zijn vader. Pa en zijn broer moesten met minder genoegen nemen, en dat wilden ze niet vanwege de rest van de familieleden.
+2
Noorderling
Quote Reactie van @cjw73:
Bleef steken op de financiering.

Als het niet kan ligt het aan de bank, als het mis gaat ligt het ook aan de bank.
Altijd wel weer bijzonder, hoe velen tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden en de bank de grenzen selectief mag stellen.
bio boer
@Noorderling ook al heb je de grond voor 50% van de waarde aflossingsvrij lenen zit er niet in bij de rabo kan mij zo voorstellen dat sommige dat jammer vinden
cjw73
@Noorderling mijn andere reactie even lezen, lag niet aan de bank, hij zag het zelf niet zitten om zolang in dienst van de bank te werken. En de familie hoeft het je ook niet kado te doen.
+8
zettelmeyer
Quote Reactie van @dx11:
die niks doen

Moet je wat doen dan? Ik red het niet om de heledag na zon actie te gaan. En wat er van de week gebeurde vind ik te risico vol. Je zou er maar bij staan en opgepakt worden. Werk gaat ook door en zo denken er velen denk ik.
+2
achterhoeker2
@zettelmeyer Komt nog bij dat er velen een eigen bedrijf hebben, schadeclaims wat doet een bank met een strafrechtelijke vervolging enz.
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @zettelmeyer:
Moet je wat doen dan? Ik red het niet om de heledag na zon actie te gaan.

Je hoeft niet actief mee te doen. Als je de wel demonstrerende boeren die wel bezig zijn maar niet openlijk afvalt. (Omdat er in 0.01% van de acties misschien iets niet helemaal netjes was.
En de linkse media daar direct een vergrootglas op legt)
Hooguit wanneer het kan door een vlag op de kop of een spandoek in de tuin dat het jou wel aan het hart gaat.
Hier best wel vaak mee geweest.
Ook langere acties waar mijn zoon of dochter een dag mee rijdt maar ook de zaterdagshulp die mee rouleert.
Want ik ben toch wel vaak op het bedrijf nodig.
Of ik rij mee als mijn dochter en vrouw die dag het bedrijf doen.
De laatste acties gaat om 3.30 de wekker en ben je om 5 uur weer thuis.
Dus dat kan er altijd wel even bij tussen door
+3
bluepower12
@Fendt926Driver inderdaad. Desnoods ga je er met de auto heen of zet je een trekker op de dam met een vlag. Thuis zeuren en niks doen heb je geen recht van klagen
+3
zettelmeyer
@Fendt926Driver zeg ik dat ik niks gedaan heb en het veroordeel? Vlag spandoek etc allemaal gedaan.
Ik reageer alleen erop dat de thuisblijvers in sommige ogen plat gezet lafbekken zijn. En daar voelde ik mij op aangesproken.
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @zettelmeyer:
zeg ik dat ik niks gedaan heb en het veroordeel?

Nee ik bedoel het juist positief richting jou kant.
Mijn reaktie is in de trant van.
Tuurlijk kan niet iedereen zo maar weg op zijn bedrijf.
Maar als die een vlag of bord of iets anders doet ben je ook gewoon van de partij.
En dat je niet anderen oponlijk afvalt die wel demonstreren en waar wel eens een keer iets mis kan gaan.

Was geen verwijt naar jou kant.
casejxu
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
vlag

Houden de boerenzakdoekjes ook op de trekkers. Buiten het standpunt om misstaat t ook niet 😁
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @casejxu:
Houden de boerenzakdoekjes ook op de trekkers.

Hier hangt die ook nog aan de auto.
En bij velen hier in de buurt..
dx11
Quote Reactie van @zettelmeyer:
Werk gaat ook door en zo denken er velen denk ik

Nu nog wel idd
+2
zettelmeyer
@dx11 waarom in toekomst niet meer? Om dat beetje mestafzet, kalfjes langer houde enzo?
+1
dx11
Quote Reactie van @zettelmeyer:
enzo

Vooral dat. Je wordt toch niet goed van alle rompslomp om het mooie vak heen? Of regelt Piet dat allemaal nog? En als het allemaal zin had, maar het meeste gecreëerde werk slaat helemaal nergens op. Ik hoor overal dat er veel gaan uitvallen. Opzich snap ik je gedachtegang dat dat heel goed nieuws is, zolang je dr zelf niet bij zit. Dat laatste probeer ik best wel moeite voor te doen, en niet door mijn kop in het zand te steken
+7
zettelmeyer
@dx11 wat is rompslop? Tja administratie hoort er gewoon bij. Heeft volgens mij elke ondernemer last van. Ga maar eens in andere sector werken is het nog veel erger als in de landbouw. Elke generatie heeft zijn uitdagingen en wij deze.
Nee hoor ik regel alles zelf en pa is met pensioen.
+4
dx11
Quote Reactie van @zettelmeyer:
administratie hoort er gewoon bij

Wel super fijn als je in zo'n gespreid bedje kunt stappen en de gouden bergen zo hoog zijn dat het allemaal niet uitmaakt wat ken van buiten het bedrijf jou oplegt. Al pakken ze 3 hectare land af middels bemestingsvrije zondes, of mestplaatsingsruimte van 20 hectare, het geeft sommige mensen echt niks. Ik weet het, het gaat ook maar om een een beetje meer dan een miljoen euro, valt wel mee. En de markt betaalt het niet, maar dat geeft niets. En dat we moeten injecteren en geld uitgeven aan fosfaatrechten geeft ook niet, ookal is dat voor de derogatie die ze alsnog afpakken, logisch dat boeren daar helemaal niks van vinden idd. Ik ben een jonge boer die vooruit wil, dat is het enige wat raar is
+4
Fast Eddy
@dx11

Als je @zettelmeyer een beetje kent. Weet je ook dat hij in net zo`n gespreid bedje is gekomen als jou.
Je kan jaren lang verzetten tegen alle regels en wetten. Maar op een gegeven moment komen ze toch.
Dan kan je er beter iets op voorbereid zijn en de regels een beetje ombuigen naar je eigen voordeel. Dan jaren lopen te mekkeren en rommel langs de snelweg in brand steken. Als je Nederland zo`n kut land vind om in te boeren ga je toch lekker naar Oost-Europa.
+2
Frans1
@Fast Eddy das wel heel makkelijk, maar dat is altijd als het je zelf niet raakt😉
+2
Fast Eddy
@Frans1

Misschien wel. Maar die opmerking over @zettelmeyer klopt ook van geen kant.
Zelf 1,5 jaar met tegenzin naar het werk gegaan en geprobeerd de plannen van de toenmalige directeur tegen te kunnen houden. Uiteindelijk net zo als vele collega`s van baan gewisseld. Privé zijn we ook al een paar jaar verwikkeld in meningsverschillen over verschillende scholen voor ons kind. Uiteindelijk hebben we zelf wat knopen doorgehakt en gaat ons kind nu naar de in onze ogen juiste school. Om een lang verhaal kort te houden. Je kan je jaren verzetten tegen iets wat er uiteindelijk toch wel gaat komen. Of je trekt je eigen plan en gaat in de beschikbare ruimte je eigen weg uitstippelen.
dx11
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Als je @zettelmeyer een beetje kent. Weet je ook dat hij in net zo`n gespreid bedje is gekomen als jou

Ik ken hem niet. Ik ken alleen wat succesverhalen uit bijvoorbeeld de veeteelt, waar overigens zeer nette prestaties zijn vermeld, daar ben ik nog lang niet, als ik daar ooit al zou komen
+6
zettelmeyer
@dx11 wat heb je er werkelijk aan gedaan om dat allemaal te voorkomen behalve beetje meuk op de snelweg te gooien?
Dat gespreid bedje kon je nog wel eens erg tegen vallen...
Grote verschil is dat jij in de slachtoffer rol blijft hangen en ik door wil. En ja ik vind de veranderingen ook klote en geldverspillerij, maar probeer het beste van te maken. En overal bezwaar op maken wat mij tegenstaat en soms het bezwaar / gesprek goed uitpakt tegen de overheid.
dx11
Quote Reactie van @zettelmeyer:
behalve beetje meuk op de snelweg te gooien

Wanneer en waar heb ik meuk op welke snelweg gegooid?
+1
dx11
Quote Reactie van @zettelmeyer:
En ja ik vind de veranderingen ook klote en geldverspillerij

Als we dat allemaal vinden en in een democratie wonen dan is het toch gewoon krom? Ik weet niet of dat met een slachtofferrol heeft te maken als je het anders wilt doen (en doet)
+2
claasfendt
@dx11 dat vinden we niet allemaal er is ook een groep mensen die willen minder of geen dieren in nl dat is ook democratie
+1
dx11
@claasfendt precies, daarom moet de meerderheid laten zien dat ze de meerderheid zijn. Is de cirkel weer rond
+2
Bennie Stevelink
@dx11
Quote:
precies, daarom moet de meerderheid laten zien dat ze de meerderheid zijn. Is de cirkel weer rond

De boeren vormen geen meerderheid. Daarnaast is een goede democratie geen dictatuur van de meerderheid.
+1
hans-hans
@Bennie Stevelink de meerderheid staat achter de boeren
dx11
@hans-hans precies, het is niet de boeren tegen de rest, helemaal niet zelfs
Deutz77
@dx11 Van wie krijgen de boeren dan steun volgens jouw?
dx11
@Deutz77 steun in wat? Van iedereen krijgen ze op een bepaalde manier steun, of ze nu een haver barristo bestellen en een mc-plant of een biefstuk of een glas melk. Veel hier zien het alsof de boer alleen gesteund wordt door mensen die asbest op de snelweg gooien, maar zo is het natuurlijk niet. Iedereen heeft de boer nodig, en de meesten weten dat, veel spreken dat (in mijn omgeving iig) ook uit. Natuurlijk is er ook een heel kleine groep die het tegendeel beweert, en die kunnen heel hard schreeuwen
+7
claasfendt
@dx11 ja maar ik heb het idee dat het gros van de Nederlanders het geen moer interesseert wie hun voedsel maakt of waar het vandaan komt het zal ze een zorg zijn of hier boeren blijven want het eten kopen ze toch in de supermarkt en voor de laagste prijs als het even kan
+1
Deutz77
Quote:
Quote Reactie van @dx11:
Iedereen heeft de boer nodig, en de meesten weten dat, veel spreken dat (in mijn omgeving iig) ook uit.

@dx11 Lijkt mij fijn als mensen in je omgeving je steunen als boer.

Quote:
Quote Reactie van @dx11:
Heel leuk dat we nu 4 jaar lang de burger beter aan onze kand hebben staan dan dat we sinds de oorlog hebben gehad, maar het brengt ons niks.

Wil je nou wel of niet steun uit je omgeving? In je eerdere bovenstaande reactie spreek je jezelf dan tegen namelijk.
dx11
Quote Reactie van @Deutz77:
Wil je nou wel of niet steun uit je omgeving? In je eerdere bovenstaande reactie spreek je jezelf dan tegen namelijk.

Jazeker, ik zeg ook nergens dat ik het niet wil of niet krijg, ik zeg dat het ons weinig brengt, precies zoals ik in de andere reactie zeg dat ik het niet bij een democratie vind passen dat er zo weinig met die steun gedaan wordt, en dat het daarom misschien helemaal niet zo kwalijk ik om het dan maar harder aan te pakken. Ik ben graag boer met de steun van de lokale bevolking. Maar als het dan toch kiezen wordt dan liever een deel van die steun kwijt en goed kunnen boeren, dan veel steun en niet fatsoenlijk kunnen boeren. En dat spreek ik in geen van mijn reacties tegen
+1
jammermaarhelaas
@Bennie Stevelink

Democratie is daarom ook een slecht systeem, echter, in de gegeven omstandigheden misschien het minst slechte.

We hebben vaker gezien dat machthebbers niet met de waarheid om kunnen gaan, en zulke kunnen door handigheid ook in een democratie hun driften botvieren. Dat deze laatste zin voor meerderlei uitleg vatbaar is weet ik.
Frans1
@dx11 daar begrijp ik ook niks van
+1
Jan-T
Quote Reactie van @dx11:
ze geloven dat de lto het wel voor ze oplost, maar zitten wel te janken aan de keukentafel omdat de stront boven de roosters komt en er geen geld is om het af te voeren

Dit is ook de authentieke wijze zoals het altijd ging. Maar ze zullen nu zelf moeten opstaan en een hogere melkprijzen moeten eisen.
Zo door gaan heeft geen zin.
bluepower12
@dx11 inderdaad in Frankrijk wordt wel geluisterd naar de boeren omdat ze weten dat de Franse boeren niet verblikken als er niet geluisterd wordt. Wat hebben de voorgaande protesten nou echt opgeleverd in NL? Gewoon door protesteren en elke keer een stap harder totdat er maatregelen van tafel geveegd worden.

De politiek mag ook wel eens voelen hoeveel macht de landbouw heeft
+4
Leo,s vriend
@dx11 Je vergeet het belangrijkste, de overgrote meerderheid van de boeren kotst op de manier waarop dit stel relnichten " actie " voeren, en willen daar niks mee te maken hebben.Al dan niet lid van welke organisatie ook is in deze totaal niet relevant. Ik spreek ook voll gass jongens die er helemaal klaar mee zijn.
+1
dx11
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
meerderheid van de boeren kotst op de manier waarop dit stel relnichten " actie " voeren, en willen daar niks mee te maken hebben.

Als je jezelf zo makkelijk kapot wil laten maken moeten zulken maar lekker blijven kotsen
+1
Leo,s vriend
@dx11 En jij denkt dat dit wel helpt?
dx11
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
En jij denkt dat dit wel helpt?
@Bennie Stevelink
Frankrijk en België zijn het levende bewijs. Heel leuk dat we nu 4 jaar lang de burger beter aan onze kand hebben staan dan dat we sinds de oorlog hebben gehad, maar het brengt ons niks
+2
Bennie Stevelink
@dx11
Quote:
Als je jezelf zo makkelijk kapot wil laten maken moeten zulken maar lekker blijven kotsen

De politiek is alleen gevoelig voor de mening van de breedte van het volk. Dat zijn namelijk de kiezers voor de volgende verkiezingen. Heb je het volk tegen je dan kan de politiek doen wat ze willen.
Daarom zijn milieu- en dier-activisten steeds bezig het volk op te hitsen tegen de boeren. Het volk moet tegen de boeren zijn. Dan heeft de politiek de handen vrij om zo streng mogelijke milieu- en dier-welzijnsmaatregelen te nemen.
De “klapmongolen”, zoals ze hier genoemd worden, die plastic, autobanden en asbest storten doen precies dat wat milieu- en dier-activisten beogen: een afkeer van het publiek opwekken tegen de boeren.
+2
walker1
[quote="@Bennie Stevelink" p="2231747"]De “klapmongolen”, zoals ze hier genoemd worden, die plastic, autobanden en asbest storten doen precies dat wat milieu- en dier-activisten beogen: een afkeer van het publiek opwekken tegen de boeren.

Precies, ieder normaal denkend mens keurt dit soort acties af. Daar hoef je geen milieu activist voor te zijn.
+4
BuvaM
@John k Het zijn inderdaad wat kleine groepen. Herkomst meestal zelfde, elkaar in stoerheid o.a. in keten ophitsen en door een paar boeren voor dit doel gebruikt. Opgejaagd door types als Marc vdO die zelf een stapje terug doen als zij weer eens niet goed weten wat ze gedaan hebben. Dat hebben we inmiddels vaak genoeg gezien als er weer een paar huilend voor de rechter staan.
Afgelopen dagen ging het weer zo. Bijvoorbeeld reactie van dinsdag op maandag die weer door einde vorige week ontstond. en dat was kopiegedrag van het buitenland waar men in België inmiddels al schoon genoeg van heeft.
Dat bracht deze kniesoren weer even tot leven.
Draagvlak in Nederland is klein geworden. Risico van tegenactie komt zelfs in beeld.
Men ziet dat er, zelfs in bijvoorbeeld Zwolle waar men tegen het Waterschap en Provincie toch zwaarwegende argumenten heeft, teveel scholieren staan. Als er dan vervolgens paar dagen later met brandbulten en andere vernielingen schade aangericht wordt heeft een groot deel van Nederland hier schoon genoeg van, net als van XR en de hooligans. Als je maandagavond in de rij stond te wachten tot je er weer langs kan heb je gelegenheid gehad om die analyses aan de praktijk te toetsen. Het draagvlak in Nederland om tegen deze misdrijven op te treden is groot. Opschorting laat zien dat de opruiers dit zelf ook weten. Zij hebben zich zo vereenzelvigd met hun extreme taal dat een verandering -zonder verlies van hun status- bar lastig is.
+7
Baltus_steyr
Al 4 jaar lang is de regering aan het klooten, komt telkens een nieuwe maatregeling bij en enige goede overleg met de boeren is niet mogelijk.Ook al hebben de boeren een goede bewerkbare regeling De regering is gewaarschuwd tot hier en niet verder, anders komen er hardere acties, nu dat gebeurd beginnen ze direct te janken.
Praten heeft geen zin meer, daar zijn we al 4 jaar lang mee bezig.
Asbest dumpen is niet goed en keur ik zeker niet goed.
Jan-T
Dit soort acties zijn niet de methode maar anderzijds het mag ook best wat schuren, Zonder wrijving geen glans.

Maar ben ook van mening dat de Overheid er is voor ons allen en ons te beschermen en een goede toekomst te geven, ze zitten er niet alleen voor hun dagelijkse brood.
Tatasteel moet maatregelen nemen maar ze creëren niet zo'n groot probleem dat er geen bestaansrecht meer is.
Omdat er te veel mensen hun inkomen dan verliezen
+1
bio boer
Idioot gedrag belonen is domste wat de politiek kan doen dat is hek van de dam
Daarom geloof ik niet dat het werkt
achterhoeker2
@bio boer Toch werkt het wel, kijk maar naar ex rebelion.
+13
Tim van de Bakker
Ik heb altijd geprobeerd wat buiten deze discussie te houden en had ook de 'schnauze voll' van de 'extreme' protesten in het begin en dacht dat praten en laten zien dat het ook anders kan meer effect had, maar ik ben er klaar mee.
De overheid is 2 generaties bezig geweest om de bevolking wijs te maken dat ze er zitten voor het land en het volk, maar daar geloof ik gewoon geen donder meer van. Na 12 jaar Rutte is er niks veranderd, tijdens de onderhandelingen heeft Wilders al zijn 'extreme' standpunten al moeten laten vallen en nu Omtzigt zijn zin niet krijgt laat hij alles klappen. Dat volk zit daar alleen om hun eigen kas te spekken, na vier jaar een mooi baantje ergens te krijgen en de 'visie' van een of andere globalist uit te voeren. Wat hebben al die (demisionare) ministers, de premier en desnoods Maxima daar te zoeken in Davos als het alleen maar een meeting is om de contacten met andere landen en grote multinationals? Nederland zal een grote stad worden waarin iedereen krekels en GMO eet, of je het er nou eens bent of niet. Sinds de afgelopen weken gaan in het buitenland de ogen ook eindelijk open, niet alleen bij boeren ook bij burgers. Het enige voordeel wat ze in het buitenland hebben is dat ze daar nog een beetje nationalistisch zijn en hun eigen land en de producten voortrekken. Sympathie is leuk, maar daar kun je geen brood van kopen. De overheid heeft het zelf in de hand gewerkt dat het zover is gekomen nu steeds meer mensen logisch gaan nadenken. Eerst de boeren, dan de MKB'ers en als laatste de burgers pesten/controleren. De enige die lachen zijn de grote multinationals die dan echt alles in hun handen hebben. Noem me een wappie, ik hoop niet dat dit allemaal waarheid wordt. Maar dat zien we wel over 20 jaar...
Ik voel mij steeds strijdbaarder worden, keur het dumpen van asbest en puin wel af. Maar wie wind zaait zal storm oogsten. Ondanks blijft de hoop/moed groot om boer te kunnen worden in een Nederland waar ieder elkaar respecteert, de (gemaakte) natuur floreert en wij trots kunnen zijn op onze gezonde producten die wij Nederlandse boeren produceren.
+1
Fendt926Driver
@Tim van de Bakker netjes verwoord.
Denk dat je er niet veel naast zit
+1
2850Johndeere6R
+3
Bennie Stevelink
@Tim van de Bakker
Quote:
De overheid is 2 generaties bezig geweest om de bevolking wijs te maken dat ze er zitten voor het land en het volk, maar daar geloof ik gewoon geen donder meer van

Dat is een klacht die je van velen hoort. Kijk maar eens op Twitter.

-Dieractivisten die klagen dat de overheid de veehouderij blijft faciliteren terwijl het volk een einde wil aan de veehouderij.
-Milieuactivisten die klagen dat de overheid zich laat sturen door big agro die zoveel mogelijk bestrijdingsmiddelen en kunstmest wil verkopen terwijl het volk een landbouw wil zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest.
-Uitkeringsgerechtigden en AOW’s die klagen dat er geld naar Oekraïne gaat terwijl het volk wil dat het geld aan het eigen volk wordt besteedt.
-Natuurorganisaties die klagen dat de overheid zich laat sturen door de landbouwlobby terwijl het volk meer natuur wil.
-Boeren die klagen dat de overheid zich laat sturen door milieu- en dier-activisten terwijl het volk tevreden is met de huidige landbouw.
-Rechts-georiënteerden die klagen dat de overheid zich laat dicteren door WEF terwijl het volk gedicteerd wil worden door Poetin.
hans-hans
@Bennie Stevelink
Je kunt ook naast iemand staan die door een moeilijke periode gaat
Die twee verdachten kun je (vind ik) niet laten vallen
+4
JD3010
@Bennie Stevelink Dat zijn verhalen die je noemt, geen feiten. Waarom wordt er nog steeds veel vlees verkocht? Waarom wil de afzet van de biologische landbouw maar niet omhoog?

Als er geen vraag meer is naar vlees of of niet- biologische producten is de landbouw snel om.
+1
casejxu
@JD3010 de vraag naar bio is er wel degelijk. Weet alleen niet of je wel eens boodschappen doe? Maar dan is de keuze tussen regulier of bio snel bepaald. Veel mensen willen of beter gezegd kunnen het gewoon niet betalen. Het efficiënte en betaalbaar voedsel maken moet er gewoon bij blijven anders komen die betaalbare producten wel met een vracht wagen van verweg. Nederland een gezond klimaat en de consument blij met betaalbaar eten. Wat de milieuvervuiling van verweg is maakt ze dan niet uit en welke middelen er daar gebruikt zijn weet niemand🤫
RaHeados
@casejxu
Quote:
anders komen die betaalbare producten wel met een vracht wagen van verweg

Gebeurt al, kijk maar achter op je etiketjes. En verse groenten jaar rond komen niet vers uit Nederland het hele jaar
+1
casejxu
@RaHeados klopt. Doe zelf altijd de wekelijkse boodschappen en kijk altijd wel even naar land van herkomst😁 groente vaak uit Spanje valt me op
RaHeados
@casejxu
Quote:
Doe zelf altijd de wekelijkse boodschappen

Besteed je dat niet uit aan vrouw lief?haha
+2
casejxu
@RaHeados die maakt het briefje😜 en heeft de kinderen al gaat de oudste vaak gezellig mee om de keuzes te maken bij de keurslager😁
+2
JD3010
@casejxu Ik schrijf niet dat er geen vraag is, ik zie het aanbod geregeld in de supermarkten. Ik zeg alleen dat de vraag ernaar niet explosief groeit, omdat de burger dat zou willen.

Als ze het niet willen betalen, staan ze er ook niet 100% achter. En niet kunne betalen is ook maar betrekkelijk.
+1
casejxu
Quote Reactie van @JD3010:
burger dat zou willen

Groot deel is er niet mee bezig. Klein deel heel bewust. En klein deel zou t wel willen maar als je moet kiezen ivm financiële redenen laat je t altijd leggen.
Tim van de Bakker
@Bennie Stevelink Als jij er van overtuigd bent dat de overheid er zit voor het volk, waarom doen ze dan niks met deze geluiden? De meest kamerleden zullen toch wel twitter hebben en deze berichten ook lezen? Als overheid zijnde ga je zulke dingen dan toch ontkrachten als je er voor het volk zit? De periode voor de verkiezingen, dan willen ze wel 'luisteren' naar het volk. De minuut na het sluiten van de stembureaus wordt het volk alweer vergeten en gaan ze lekker door met hun eigen agenda. Dat zie je nu in Brussel ook wel, de verkiezingen komen eraan en ineens kan er wel van alles worden geschrapt over de emissies in de landbouw. Ben benieuwd hoe dit na de verkiezingen verder gaat. Dan wordt de greendeal er gewoon door gedrukt, alleen maar ten behoeve van grote multinationals. Die kunnen lekker doorgaan met GMO's, bestrijdingsmiddelen en kunstmest (niks tegen die laatste 2, de consument vraagt wij produceren het). Hierdoor kunnen wij nog meer opbrengst van een hectare halen en kan de overige grond weer terug naar de natuur. "Omdat de burger dit zo graag wil." Ik denk niet dat dit de oplossing is persoonlijk...
+2
Bennie Stevelink
@Tim van de Bakker
Quote:
Als jij er van overtuigd bent dat de overheid er zit voor het volk, waarom doen ze dan niks met deze geluiden?

Het lijkt er op dat jij het punt van mijn reactie niet begrijpt.
Mijn punt is dat het volk bestaat uit vele groepen met heel tegenstrijdige wensen en belangen die ieder afzonderlijk menen dat hun groep “het” volk is.
Houdt de regering rekening met de ene groep dan vindt de andere groep dat er niet naar hun is geluisterd. Ze denken dat hun groep “het” volk is, dus is er niet naar “het” volk geluisterd.
Het komt er op neer dat iedere groep wil dat het beleid volledig wordt afgestemd op hun groep en hun groep alleen. Dit is facisme zonder dat ze dat van zichzelf in de gaten hebben.
Tim van de Bakker
@Bennie Stevelink Oke, dat maakt het al wat anders. In mijn beleving zijn er te veel 'groepjes', iedereen wil inderdaad zijn gelijk hebben. Dat gaat natuurlijk niet lukken. Maar diegene met de meeste tijd en geld wint het meestal wel.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Tim van de Bakker:
Maar wie wind zaait zal storm oogsten

Alles wat er gebeurt heeft zijn oorzaak in het verleden, niets komt van zelf. We kunnen hier en nu anders willen, en anders beslissen, dat zal het geheel een andere richting geven, het is immers straks ook weer de oorzaak in het verleden. Niet alleen woorden en daden doen er toe, ook dat wat je wilt en denkt werk door, laat iedereen zich dat beseffen.
Tim van de Bakker
@jammermaarhelaas Zeker waar, maar die keuzes uit het verleden hebben de oorzaak nog verder terug. Dan moeten we terug redeneren naar het jaar 0 om erachter te komen waarom alles zo gegaan is. De overheid heeft ook excuses aangeboden voor het slavernijverleden door de druk van een groep mensen. Dan mogen ze daarom ook best wel eens voelen hoe de boeren/burgers zich begrepen voelen in dit land. Laat ze maar eens door de knieën gaan. Zoals ik al zei misschien niet zo extreem als op de manier hoe het afgelopen week is gegaan. De vergelijking met de slavernij heeft er misschien ook niks mee te maken, maar beide groepen hebben een doel volgens mij en dat is om gehoord te worden door de overheid.
+1
Vdejong
@Tim van de Bakker vind het erg moedig dat je met naam en functie durft te schrijven hier op dit forum. Kunnen anderen een voorbeeld aan nemen. #anoniem
+4
Fast Eddy
Vandaag is er naar buiten gekomen dat er met vuurwerk naar de brandweer is gegooid. Je punt maken is goed. Maar waar slaat het op om hulpverleners met vuurwerk te bekogelen?
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Vandaag is er naar buiten gekomen dat er met vuurwerk naar de brandweer is gegooid

Naar buiten gekomen door linkse propaganda of interne post van de brandweer?
Geweld tegen hulpverleners hoort niet
+1
Fast Eddy
@Fendt926Driver

Brandweer bekogeld met zwaar vuurwerk bij snelwegprotest, VRD doet aangifte rtvdrenthe.nl/nieuws/16264755/… #rtvdrenthe
+3
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Vandaag is er naar buiten gekomen dat er met vuurwerk naar de brandweer is gegooid. Je punt maken is goed. Maar waar slaat het op om hulpverleners met vuurwerk te bekogelen?

Allemaal opsporen en opsluiten in de EBI in Vught waar ze iedere dag rectaal gecontroleerd worden.
+1
Twentsch Land
Dan schreeuwen ze moord en brand, moet die brandweer er als nog aan te pas komen ….

@Bennie Stevelink
hans-hans
@Bennie Stevelink waar heb je het over?? ze zijn opgepakt maar verder hebben we hun verhaal nog niet gehoord
ik vind het gewoon raar dat je zo overspannen reageert
Vdejong
@Bennie Stevelink
Quote:
rectaal gecontroleerd worden.
waarom Bennie? Denk je dat ze vuurwerk verstoppen op de plek waar de zon nooit schijnt?
deerefan
Als het aan de sector zelf ligt zijn er in 2030 van de 15k boeren nu nog 10k over, dan hebben we ook nog steeds genoeg voedsel door het efficiënte werk.
bluepower12
@deerefan lariekoek. Wereldbevolking groeit alleen maar dus zal er meer voedsel geproduceerd moeten worden, niet minder
deerefan
@bluepower12 klopt maar dat kan dus met minder boeren 😉
bluepower12
@deerefan leg uit
+3
varken
@deerefan
Als de dier aantallen en hectares niet worden afgenomen...
Alles wordt meer, behalve de dier rechten en hectares....
De andere partijen groeien als kool


Het stoppen van een boer wordt toegejuicht,
Het stoppen van een ander bedrijf wordt gehuild...

Als je het argument efficiënt produceren wil aandragen...
Snap ik niet waarom we de beste grond van de wereld (!) Volbouwen met beton...
Kunnen we beter de armere 'oost-europese' grond vol bouwen en deze gronden beschikbaar houden voor voedsel voorziening
BuvaM
Quote Reactie van @varken:
Het stoppen van een ander bedrijf wordt gehuild...

Dat is onjuist.
Moet blijkbaar topic openen. Nieuwsgrazer laat het afweten.

tractorfan.nl/topic/323001/
deerefan
Quote Reactie van @varken:
Kunnen we beter de armere 'oost-europese' grond vol bouwen en deze gronden beschikbaar houden voor voedsel voorziening

doe we in nederland alleen nog akkerbouw, op die mindere grond kan dan mooi gras en mais groeien voor het melkvee 😉
RaHeados
@deerefan ook hier is grond die te nat is ipv te droog om goede akkerbouw gewassen te kunnen telen. Heel Nederland alleen akkerbouw is dus ook geen optie
+1
SJB533
@RaHeados
...en je zult toch ergens met het koren naartoe moeten. Brood van bakken is niet de optie voor het overgrote deel van de in Nederland geteelde tarwe.
deerefan
@SJB533 maak je daar toch Heineken van 😂
+1
Leo,s vriend
@deerefan Ja, als je er slecht brood van kan bakken, kan je er ook wel slecht bier van maken.
+8
armpie
Het is toch wel droevig dat op een website zoals tractorfan mensen zijn die denken dat we met minder boeren toe kunnen en dat het allemaal wel meevalt.

En wat betreft het protesteren, tja het is niet netjes om de hele boel te molesteren. Maar wat de regering doet is ook niet netjes. Ze hebben het almaar over "in gesprek blijven". Je kan beter de eerste de beste lantaarnpaal uitzoeken om tegen te praten dan tegen de overheid.

En als je niet gehoord word, moet je 'roepen' .
BuvaM
Quote Reactie van @armpie:
mensen zijn die denken dat we met minder boeren toe kunnen

Kan jij ons uitleggen hoe ik dit moet begrijpen met de vorige eeuw in gedachten: van voedsel tekort naar over overvloed met. hoeveel? minder boeren en meer dan verdubbeling bevolking?
armpie
@BuvaM resultaten uit het verleden maken geen garantie voor de toekomst. We leven in een roerige tijd. Er hoeft maar iets te gebeuren en dan is voedselveiligheid niet vanzelfsprekend meer. De bevolking groeid exponentieel, met dat in het achterhoofd is het gevaarlijk om daarmee te gaan stunten.

Daarnaast is de landbouw een primaire sector. Er zijn genoeg voorbeelden te noemen met landen waarvan ze de primaire sector inperken, waar het bijzonder slecht mee gaat.

En ik vind het enorm zorgelijk dat er in de landbouw zo weinig oog voor is dat jij ook de linkse ideologie in je hebt. Ik vraag mij werkelijk af, waar het mis is gegaan in jou hoofd. Je snapt toch zelf ook wel dat het op deze manier van je af boeren is.

Het spreekwoord luidt niet voor niets "en de boer hij ploegde voort". Anders hadden ze er wel van gemaakt: en de boer gooide de ploeg bij het oud ijzer.
BuvaM
Quote Reactie van @armpie:
. "en de boer hij ploegde voort"

Ga carnaval vieren net als Marc, zoek de aandacht; laat je aanbieden en vereren. Veel beter dan hier mensen uit je eigen sector verketteren.
Staan voor de gangbare landbouw is wat anders dan slechts ja en amen op jouw woorden
Naar mijn inschatting wordt NKG komende jaren belangrijker ten koste van de ploeg.
Door aanpassing aan omstandigheden en innovatie is Nederland in de vorige eeuw zo ver gekomen. Door zelfbehoud, demonstratie en rebellie kennen we de schrijnende gevallen uit die eeuw nu nog zo goed.
'het is een vriend dat die mij mijn feilen toont'
achterhoeker2
@armpie Toch werkt het zo niet, men mag demonstreren maar redelijk en zonder geweld.
Bovendien zal staand beleid gewoon worden uitgevoerd, anders kan je de regering wel naar huis sturen.
Vdejong
Quote Reactie van @achterhoeker2:
kan je de regering wel naar huis sturen.

dat moet toch ook met dit demissionaire kabinet?
armpie
@achterhoeker2 zo werkt het blijkbaar wel. De regering van dit moment is het spoor helemaal bijster. We worden geregeerd door een kliek die geen enkele benul heeft van de realiteit. Onderzoeken uitgevoerd door de verkeerde partijen worden weggegooid of onder het tapijt geveegd.

Trouwens een demissionair kabinet mag niet eens beslissen maken met deze impact.

Ik vind het ronduit belachelijk dat je het nog durft opnemen voor de 150 personen die willens en wetens Nederland de verdoemenis in willen schuiven.
+3
marcsterreborn
@armpie het duurt nog wel even voordat Nederland qua zuivel niet meer zelfvoorzienend is...
+5
Fendt926Driver
Quote Reactie van @marcsterreborn:
het duurt nog wel even voordat Nederland qua zuivel niet meer zelfvoorzienend is...

Het duurt ook nog wel even voordat we in autos en trekkers en mobiele telefoons zelf WEL voorziend zijn.
Dan mogen ze die elders in de wereld ook niet meer naar ons verkopen.
marcsterreborn
@Fendt926Driver waarom niet?
+4
peter-witvliet
Ik denk dat we kunnen stellen dat iedereen op dit forum vóór de boeren is, maar dat "ze"( niet allen) te ver zijn gegaan. dit heeft niet veel te maken met een politieke strijd dit is georganiseerde misdaad, het malieveld alá, daar hebben we het gereedschap voor maar asbest in de fik is een brug te ver.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's politie en boerenprotesten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
159
DEELNEMERS
48
WEERGAVES
8.755
TREFWOORDEN