Illustratie van: nacho-gonzalez-ocejo

Twee miljard schadevergoeding voor één Amerikaan na gebruik Roundup

Bayer moet een schadevergoeding van 2,25 miljard dollar (ruim 2 miljard euro) betalen aan één Amerikaanse man. Die zegt dat hij kanker kreeg door blootstelling aan het bestrijdingsmiddel Roundup.

Deel dit topic

Reacties

weurding
Waanzin, vooral als je geen tijd meer hebt het op te maken
+1
labella
Ik zal ook even een mailtje naar Bayer sturen want ik heb ook gebruikt..🙃
van Ittersum
Dat kuchje dat ik nu heb....BAYER!!!! Wees blij dat we dat claimcultuur hier nog niet hebben. Niet om het middel Glysofaat maar om de eigen verantwoordelijkheid. mr-online.nl/jackpot-de-4-meest-bizarre-uitspraken…
+1
gerardj
Als je er ziek van zou worden waren alle akkerbouwers al dood geweest en dat is zeker niet het geval
daar in de vs zijn ze gek op zulke dingen klemmen maar
+1
Farma_boerke
Lekenjury rechtspraak in civiel recht. Hierbij gaat het niet om bewijs of er een (1 op 1) relatie is met het gebruik en de ziekte, maar of het erg genoeg klinkt. Men hoeft niet te oordelen "beyond reasonable doubt" maar waarschijnlijkheid is genoeg zonder bewijs (de kans bestaat, dus hoeft er niet meer bewezen te worden).
Daarom lukt dat ook niet in landen met andere rechtspraak

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's roundup , man , Amerikaan en blootstelling geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.573