Nederland verwaarloost zijn natuur, ook in Natura 2000-gebieden


Quote:
De natuur in Nederland verslechtert, constateert de Ecologische Autoriteit. Er is veel achterstallig onderhoud in beschermde natuurgebieden, en de ...

Deel dit topic

Reacties

jan w
In Gelderland heeft de provincie 2200 gebieden op de korrel met achterstallig onderhoud. Dit zowel van particulieren als van natuurorganisatie's
+1
BertK
@jan w Eerst maar eens achterstallig onderhoud en peilbeheer op orde brengen. Laat de boer zolang maar met rust.
Nvuur
Het volgende alarmbericht als voorbereiding op het Kamerdebat over geld volgende week en de Kabinetsonderhandelingen.
+5
aldert
Logisch, stront moet er op......
BertK
Ecologische Autoriteit: ook ingrijpen buiten beschermde natuur is nodig - nos.nl/l/2506314/
Realisme
@BertK ben bang dat de BBB zich lelijk heeft laten misbruiken. Nu deze zogenaamde experts een oordeel geven kan de BBB er eigenlijk weinig meer over zeggen omdat ze zelf dit als de heilige graal zagen.
Hans van Bergen
@Realisme Feit is dat FvD ed zich lelijk laten misbruiken door Rusland door alle kolder van de trollen machines te verspreiden en daar graag centjes voor aannemen
Realisme
@Hans van Bergen zou zomaar kunnen 🤷🏼‍♂️ ben geen fan van FvD
demelkboer
Het huidige kabinet en de huidige autoriteiten weten dat beleid veranderen een olietanker is. Draaien en terug varen duurt lang.

Wat men nu doet is die tanker volgas her huidige beleid tegemoet varen. Hoe verder weg van realistisch beleid hoe beter en hoe meer tijd heg kost om weer reëel toekomst perspectief te schetsen voor de landbouw. Alle collateral damage ten gevolg.
de Tank
Handjes uit de mouwen NM
-Jan-
@de Tank Ze willen boerenhanden om later lekker met de lat te slaan,heren zelf blijven buiten schot
jan w
@de Tank
Van NM hier hadden ze al eens een oud werknemer gevraagd om een dag te helpen met het onderhoud. komt die smorgens op kantoor , zitten ze aan het ontbijt. Had het rayon hoofd hem verteld, dat ze tegenwoordig voordat ze begonnen met het werk eerst gezamelijk gingen ontbijten. Had die oud werknemer tegen dat hoofd verteld dat hij beter een jachtgeweer kon kopen. Maar die beste man wist niet wat hij daar mee moest. Had de oud werknemer hem verteld dat hij beter eerst de helft van het volk aan tafel maar beter dood kon schieten. Was toch alleen maar volk wat uit de neus zat te vreten.

Ze hebben hier op het landgoed helemaal geen personeel meer voor onderhoud. Als er onderhoud gepleegd moet worden moet dat gedaan worden door vrijwilligers of als dat helemaal niet kan, dan besteden ze het uit.
Jannus
Quote Reactie van @jan w:
door vrijwilligers

Dat zijn dezelfden die het ledengeld betalen alleen weten ze dat nog niet
+2
optum 270
Dus alle miljardenverslindende maatregelen van de afgelopen 40 jaar hebben dus geen donder uitgemaakt, dus stoppen hiermee en ga een nuttig leven leiden.
+1
BertK
Weer een typisch vrijdagmiddag-bericht!
weurding
@BertK waarom?
BertK
Van der Wal: nieuw kabinet moet aan de slag met natuurherstel - nos.nl/l/2505826/…
aapheuvel
@BertK kan die KAKELKIP van der wal nou nooit haar snavel dichthouden? ze zijn toch demissionair
Jan-T
Als je slechte wetgeving maakt en deze verkeerd interpreteert van wat Brussel eigenlijk vraagt in de wet.
Dan kan je Brussel niet de schuld geven maar moet je zelf in de de dubbele spiegel kijken waar het fout is gegaan en het beleid veranderen.

Met de agrariërs weg pesten houd je geen voedsel op tafel.
MBMB
Wie zijn die EA eigenlijk, niet te vinden wie er aan de touwtjes trekt, wel mooi verhaal voor de buhne over onafhankelijke deskundigen, zorgvuldig gekozen in het vriendennetwerk van de bedenkers van de KDW. Wat komt dit stuk weer toevallig mooi uit he, met de inzage van de NPLG waarin bv ook de extra zones naast alle N gebieden is opgenomen en trouwens ZOVEEL meer, ik zou zeggen, iedereen die NPLG lezen. Ik haal er ff wat uit: een scala aan dwingende middelen om je grond af te pakken, 80.000 hectare bos op landbouw grond, groenblauwe door adering op landbouwgrond, grote overgangsgebieden rond alle N2000 gebieden, de aankondiging van een complete landinrichting in het landelijk gebied. Geen woord over de verstedelijking, industrie, autoverkeer etc. een old school links stuk: de boer heeft het gedaan. INSPREKEN VOOR HET TE LAAT IS: tot 26 februari.
+1
Bennie Stevelink
De Ecologische Autoriteit is opgericht op advies van Remkes. Hij heeft hierbij geadviseerd ook deskundigen uit de landbouw te betrekken. Dit is niet gebeurd. Het rapport is opgesteld zonder deskundigen uit de landbouw.

In feite is de Ecologische Autoriteit opgericht om een oordeel over de staat van de natuur te krijgen die door iedereen vertrouwt wordt. Omdat ecologen de reputatie hebben uit de duim te zuigen zoals het hun van pas komt was het essentieel dat daar ook anderen dan ecologen bij betrokken zijn. Nu dat niet gebeurd is, wordt het wantrouwen eerder nog groter dan kleiner.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onderhoud , natuur , natuurgebieden en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0