Franse boeren kunnen niet meer, en het volk staat achter ze

Nadat in Duitsland eerdere deze maand snelwegen werden platgelegd door protesterende boeren, is nu Frankrijk aan de beurt. De overheid doet maar wat als het om landbouw gaat, is ook hier het sentiment.

Deel dit topic

Reacties

+2
T60401
@Frans1 is het daar ook zo slecht? kun je mooi effe met de nieuwe broem op toer 😂
+8
Frans1
@T60401 Jij doet nog wel heel stoer, maar ik denk dat er op best veel plekken de laatste generatie boert in NL.
T60401
@Frans1 Naar deze tijd komt er weer een andere tijd. Derogatie is het eerst wat me raakt. rest van al dat gezeur is langst mij heen gegaan.
+2
Frans1
@T60401 je praat in de ik vorm, dus geen jeugd die geinteresseerd is wss. Dan zingt het jouw tijd wel uit, makkelijk zat
+1
casev2
@Frans1
Quote:
@T60401 Jij doet nog wel heel stoer, maar ik denk dat er op best veel plekken de laatste generatie boert in NL.

Dit gegeven is in frankrijk al vele jaren een feit, en langzaam beginnen we hier in nederland ook te beseffen dat het keihard de realiteit aan het worden is.
+2
jan 10
Ook daar regeltjes,controles en wetten die nergens opslaan,we zijn er een x helemaal klaar mee.
stefan56breizh
Dit is 1 van de vele problemen.
C'est quoi la loi Egalim ?
La loi Egalim, dont les volets 1 et 2 ont été votés en 2018 et 2021, doit protéger les revenus des agriculteurs, face aux industriels de l'agroalimentaire et à la grande distribution. Mais dans certaines filières, le compte n'y est pas. « La loi Egalim, toute la loi Egalim, doit être intégralement respectée.
Wat is de Egalim-wet?
De Egalim-wet, waarvan delen 1 en 2 in 2018 en 2021 zijn aangenomen, moet het inkomen van boeren beschermen, tegenover producenten van agrovoedingsproducten en grootwinkelbedrijven. Maar in bepaalde sectoren wordt er geen rekening mee gehouden. “De Egalim-wet, de gehele Egalim-wet, moet volledig worden gerespecteerd.
+2
midden
Hoogste tijd dat we hier ook weer eens gaan optoeren !!! NV-gebieden, derogatie exit, bufferstroken en ga zo nog maar even door. Alles wordt ons door de strot gedrukt, onder het mom van het is 5 voor 12 voor de natuur dat wordt al sinds begin 2019 gepropagandeerd. In principe is sinds begin 2019 niet veel veranderd in agrarisch Nederland, en de natuur is ook nog gewoon in dezelfde staat dus conclusie allemaal gelul van de bovenste plank. Dus de hoogste tijd voor een duidelijk statement !!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , landbouw , frankrijk , overheid en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0