Boer Kees ziet in Oekraïne dat hulp hard nodig: 'Als je opgeeft, trekt Poetin aan het langste eind'

,,De stemming in Oekraïne is wel eens beter geweest.” Met gevoel voor understatement omschrijft Groninger Kees Huizinga de huidige sfeer in het land. Huizinga heeft samen met drie vennoten een grote boerderij bij Uman, in het midden van het land.

Deel dit topic

Reacties

+2
aapheuvel
Kees huizinga ziet zijn kapitaal in rook opgaan
Realisme
@aapheuvel zal die veel kapitaal van zichzelf hebben of is het van bijvoorbeeld de Rabo
bio boer
@Realisme zal toch wel eens wat verdiend hebben met zo mega bedrijf is wel allemaal pacht daar
Willem123
@Realisme hij is een zoon van de plaatselijke huisarts
+4
mlkvhoudr
Ik snap nog wel dat amerika denkt moeten wij nu weer de kar trekken, ik snap niet dat europa niet even met de portomonee rammelt om even flink wat wapens van amerika te kopen voor oekraine, hoe verder wij de russen bij ons weg houden hoe beter
+5
demelkboer
@mlkvhoudr dus wij willen de russen zo ver mogelijk van Europa maar dan vinden we het raar dat de russen Europa zo ver mogelijk van Rusland wil.......
+1
cornelissen
@demelkboer Maar had jij verwacht ,dat ondanks ontkenningen rusland oorlog ging voeren ??
Want je kunt toch niet zeggen ,dat Oekraïne een echte bedreiging was ?
+1
mlkvhoudr
@demelkboer ik vind dat oekraine over haar eigen toekomst moet gaan en dat het buurland daar niet over gaat
+5
bio boer
@mlkvhoudr die mening wordt hier niet breed gedeeld 🤣 ik vind ook dat Rusland gewoon terug moet
+2
mlkvhoudr
@bio boer ik had hier vandaag nog een prikker op de koffie zolang we dat kunnen het soms oneens zijn en daarna weer heel gezellig een bakje koffie drinken vind ik al die meningen prachtig
+4
bio boer
@mlkvhoudr als we allemaal zelfde denken en elkaar naar de mond lullen ontstaat er ook geen discussie
Koeien boertje
@mlkvhoudr dan moet orban nog wel een paar keer naar de wc worden gestuurd
ronald73
Ja hoor, de Russen initiëren een blokkade bij de poolse grens. Zucht...
+3
Achso
@ronald73 absurd. Poolse, Slowaken en Hungaren zijn er klaar mee dat Oekr‘s alles aan hun laars mogen lappen. Oekraine glijdt af naar de jaren 90. En dat was niet fraai daarzo
+3
jan4072@yahoo.com
Er is een referendum geweest en toen is de toetreding van Ukriane tot de EEG afgewezen. Klaar. Dat nu de Ukraine toch bij de EU moet is dus gewoon volksverlakkerij, hoezo democratisch? Voor Brussel is de landbouw niet hoog rendabel (geen RvC enz) en dus weg ermee richting Ukraine, Roemenie, Bulgarije enz.
mlkvhoudr
jan4072@yahoo.com">@jan4072@yahoo.com EEG is iets uit lang vervlogen tijden

nl.m.wikipedia.org/wiki/…
+1
labella
@mlkvhoudr Het was beter geweest als de EEG nooit was opgeheven ten gunste van de EU!
+1
mlkvhoudr
@labella voor de macsherry premie 😎
bio boer
jan4072@yahoo.com">@jan4072@yahoo.com het bezwaar is vooral dat zij met lagere standaarden werken als ze bij de eu zitten moeten ze zich aan alle eu regels houden die hier ook gelden dus daar ook verbod op legbattarij stal bijvoorbeeld
En zelfde gewasbescherming middelen die door de eu worden goedgekeurd
+1
Bennie Stevelink
jan4072@yahoo.com">@jan4072@yahoo.com Dat referendum was een aanfluiting. Het was gebaseerd op belachelijke criteria.
Als de opkomst minder dan 50% is betekent dat, dat meer dan de helft van de bevolking het niet nodig vindt zich er persoonlijk over uit te spreken. Dat betekent dat ze vinden dat de beslissing aan het parlement is.
Bij het Oekraïne referendum was de opkomst slechts 32%. Meer dan tweederde van de bevolking vond dat het parlement de beslissing moest nemen.
De achterlijke politici die het referendum hebben georganiseerd hebben verzuimd om van te voren aan te geven dat de opkomst minimaal 50% moest zijn om het referendum geldig te laten zijn.

Daarnaast is bekent dat bij referenda burgers bijna nooit antwoord geven op de referendumvraag maar op de vraag die ze er zelf van maken. De vraag die ze er bijna altijd van maken is: “ben ik tevreden over de huidige regering”. Is het antwoord op deze vraag “nee” dan stemmen ze overal tegen, ongeacht wat de referendumvraag ook is. Is het antwoord “ja” dan stemmen ze overal voor.
+9
George
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Daarnaast is bekent dat bij referenda burgers bijna nooit antwoord geven op de referendumvraag maar op de vraag die ze er zelf van maken. De vraag die ze er bijna altijd van maken is: “ben ik tevreden over de huidige regering”. Is het antwoord op deze vraag “nee” dan stemmen ze overal tegen, ongeacht wat de referendumvraag ook is. Is het antwoord “ja” dan stemmen ze overal voor.

Aldus de ongevraagde analyse van Bennie .

Referendum ging niet over toetreding Oekraïne bij de EU maar was meer over een vrij handelsverdrag tussen Oekraïne en de EU. Dit wilden ze er door hebben om hier de boeren te kunnen opruimen en daar moet ons (plantaardig)voedsel in de toekomst vandaan komen. De stemmers stemden nee en ze deden gewoon ja. En de landbouw wordt sindsdien in de afgrond gestort hier en in de omringende landen. Compleet kapot gemaakt en daarom vechten ze voor Oekraïne en nergens anders voor. Niet omdat ze medelijden met dat van oorsprong corrupte land.
Dit is mijn ongevraagde analyse.
+2
mlkvhoudr
@George tjonge george wat kun jij nog wat leren op het gebied van analyses maken😎😉
Achso
@George laat dat van oorsprong er maar af. Als een student chirurgie eerst 20.000 € moet lappen om een baan te krijgen, zoeken ze het eerst daar maar uit
Achso
@Bennie Stevelink schaf democratie maar af, zoals ik jou hoor.
Bennie Stevelink
@Achso
Quote:
schaf democratie maar af, zoals ik jou hoor.

Ik ben voor democratie maar tegen waandemocratie.
jordi 1455
@Bennie Stevelink de opkomst bij de waterschapsverkiezingen lag vaak ook onder de 50 en in 2008 was het slechts 22 procent. De overheid en het parlement heeft zelf gezegd dat het bij de opkomst van 30 procent of hoger de uitslag zal overnemen. Echter werd er niets met de uitslag gedaan.
hans-hans
Deze jonge/man woont inOekranie en vlogt net als Kees Huizinga https://www.youtube.com/@pavlofromukraine
+3
arie.j
Wat een gezeur over dat referendum
En met geen ander motief dan dat deze keer de uitslag in hun hokje paste
Dat het raadgevend en dus niet bindend was,en dat maar eenkleine minderheid stemde, doet ineens niet meer te zake?
Als de uitslag bij dezelfde opkomst anders was geweest?,
Dan hadden dezelfde lieden het over een nep-democratie gehad

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boerderij , boer , hulp en poetin geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN