Hoogste rendement bij 20.000 tot 25.000 kilo melk per hectare

Bedrijven met een intensiteit van 20.000 tot 25.000 kg melk per hectare realiseerden in de afgelopen twaalf maanden met 5,36 euro per 100 kg melk het grootste verschil tussen ontvangen melkgeld en kritieke melkprijs (liquiditeitsmarge).

Deel dit topic

Reacties

+1
Koeien boertje
Duzzzz.
Voor rendement heb je geen 20 ha natuur grond nodig🤣
+1
JappieJo
Hophop gas erop!
bio boer
Hoe is dat in 2025 ? Dan wordt aandeel afvoer mest wel wat anders kan de locatie wel eens het verschil maken
Ik hoor nu dat mesthadelaren veel afzet klanten kwijt reken door dat boeren het rechtstreeks regelen in de regio aanbod zat
Terwijl er juist meer klanten aankloppen met aanbod

De mesthadelaar wordt buiten spel gezet enkel als transport bedrijf gevraagd
Noorderling
@bio boer
Is zeker aannemelijk. Wie al afvoert moet nu meer, wordt de vrije handel als eerste verdrongen.

Alleen is vrachtautos straks macht, daarin wegen ook allerlei belangen mee.
Die transporteurs welke ook loonwerk doen krijgen er ook nog wel "vaste" klanten bij om maar een plekje op te schuiven in de rij als klant. Wat nu ook al wel gebeurt.

Je kunt zelf ook wel een transporttank recht rekenen, alleen ben je met sleepslang 3 en eigenlijk 4 nodig. Sta je weer te kijken in je eentje.

Verder is het toch een kwestie van efficiënt voeren, veel melk en zo weinig mogelijk mest maken. Dat is met een beetje intensiteit wel makkelijk als je kunt kopen wat je past. Extensief met krachtvoer kan ook, alleen als maismeel of gerst beter past dan tarwe verdampt een deel van de marge ook al snel.
+2
Spuit11
@bio boer In 2025 is de situatie anders dan we nu allemaal denken.
bio boer
@Spuit11 gaan we zie tot die tijd of heb je daar al gedachte bij
Spuit11
@bio boer Nee, zeker niet. Maar het is altijd zo geweest.
Mc_douwel
Deze groep word vanzelf kleiner en gaat terug naar onder de 20000/ha met minder koeien om toch nog geld over te houden
+1
Koeien boertje
@Mc_douwel zou liever proberen om met dezelfde koeien meer hectare 's d'r onder te krijgen
Mc_douwel
@Koeien boertje denk dat dat niet erg gemakkelijk gaat worden met deze grond prijzen en banken die bijna niks willen financieren
bio boer
@Mc_douwel grond wordt nog wel gefinancierd wat ik hoor je moet wel meer onderbouwing aanleveren
+1
jvt
@Mc_douwel ofwel de grote jongens binnen deze groep intensiveert nog verder, hebben een dergelijk groot mest overschot dat investering in eigen vrachtwagens, mestbassins in extensieve gebieden,mestdrogerij, indikkerij eerder rendeert. Waar de bank mond vol heeft van duurzaamheid worden deze gewoon flink bijgefinancierd omdat massa is kassa ook voor de bank geldt. Waar degene die 400 of 500 kuub af moeten zetten moeten leuren met hun mest zoals die is, kunnen die mannen al een aanbod maken van e.e.a., afname mais of tarwe, aanbod droge mest enz enz.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs , melkgeld , rendement en hectare geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0