'Zo pakt Rabobank de regie in de transitie'

Met de aanstelling van Alex Datema als directeur Food & Agri was al duidelijk dat Rabobank een andere koers gaat varen. Een half jaar na zijn aanstelling komt de bank inderdaad met een koerswijziging. Alleen agrarische bedrijven die aantoonbaar verduurzamen, kunnen rekenen op steun van de bank die ongeveer 80 procent van de land- en tuinbouwondernemingen als klant heeft.

Deel dit topic

Reacties

+2
hans14
Ze gaan beleid uitvoeren, als een uitvoerende overheidsinstantie........
bio boer
Hoe weet de bank hoe duurzaam ik ben ik communiceer dat op dit moment niet met de bank toen de kippen naar regulier gingen bank niet eerst gevraagd nu ze weer bio zijn bank ook niet verteld welke certificaten ik bij de kippen heb weten ze ook niet
Bij de koeien weten ze ook niet alles wat ik doe aan natuurbeheer

Of vragen ze volgend jaar de klw ook op
+1
Zwaagdijk
@bio boer dat moet je aanleveren, wij hebben arbeidsmigranten huisvesting. De abnamro eiste het Snf keurmerk, anders geen lening. Ging om bestaande lening te verlengen.. We hebben toen de eisen van de gemeente laten zien en dat was dan ook goed. Maar ze zijn niet blij met me want ze willen gewoon standaard dingen… Ik ben uit principe tegenstander van certificering want het wordt niet betaald in de markt..
Noorderling
@Zwaagdijk
Of UBO.
Verborgen werkloosheid en schijnwerkelijkheid.
Alsof heen NL nu opeens geen zwart geld en criminaliteit meer kent.

Straksckomt direct of indirect crsd daarbij.
Weer iemand van de straat
+1
Twentsch Land
Dat Rabobank zich met een en ander gaat bemoeien komt voort uit dat sommige regeringspartijen die van mening zijn dat de Rabobank maar moet helpen betalen om bepaalde milieu doelen te bereiken.
+1
m uut m
@weurding
Heb het ook met verbazing gelezen.
Vdejong
@weurding jullie toekomst
weurding
@Vdejong niet de mijne, maar jou bedrijfsgrootte zou hier ook wel in passen
+1
EDOO
Zie toch steedsd meer jonge gangbare boeren, die het niet lukt de financiering rond te krijgen bij de Rabo bank. Ze vertrekken naar het buitenland of zoeken ander werk. Zo helpt de Rabobank de krimp van de veestapel te versnellen.
+1
Zwaagdijk
@EDOO rendement in de melkveehouderij is niets. En op niets kan je geen geld lenen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rabobank , bank , varen en alex datema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0