Holman (NSC) met hakken over de sloot in de Tweede Kamer

Het is nog niet definitief maar het voornemen is dat Harm Holman voor zijn partij de belangrijkste agrarische onderwerpen gaat doen in de Tweede Kamer. Op het nippertje haalde de voormalige melkveehouder uit het Drentse Roden, die op plek 20 stond op de lijst, de ‘blauwe bankjes’.

Deel dit topic

Reacties

+5
Melkboer16
Moet je helemaal niet blij mee zijn.
Die denkt alleen vanuit zijn voormalige grondgebonden bedrijf en waagt zo de intensievere veehouderij eraan.
Die man moet lekker achter de geraniums gaan zitten Ipv hem nog een podium te geven
+1
Vdejong
@Melkboer16 wat is dat met jou en Holman?
Melkboer16
@Vdejong holman is met een gouden lepel in de mond geboren. Dat is heel wat anders als je van van het zand komt uit grote gezinnen waar meer kinderen boer zijn geworden en dan vaak intensief.
Daarnaast heb ik het niet zo op lui die eerst hun hele leven bij het CDA hun kostje hebben verdiend en nu een podium zoeken bij Ompzig.
Het wordt helemaal niks met die man.
+2
Albert Altena
@Melkboer16 Hij is ook zo'n iemand die mee neerbuigt wat de publieke opinie wil. Niet wat realistisch is of enig financiële haalbaarheid.
Soort LTO gedachte
Vdejong
@Melkboer16 proef ik jaloezie? Hij boerde ook gewoon op zand,
Quote:
Eenentwintig was Harm Holman toen hij samen met zijn ouders een boerderij liet bouwen aan de Markeweg. Voor Harm was het vrij logisch dat hij een boerenleven tegemoet zou gaan. Hij groeide op op de boerderij van zijn ouders, naast de Jachtlust in Steenbergen. ‘Mijn vader was koeienboer, molk vijfentwintig koeien per dag. Toen ik van school kwam maakten we de stap om groter te gaan, we gingen naar tachtig koeien.
Ik denk dat hij gewoon zijn best heeft gedaan.
Let wel, het is ook niet mijn persoon.
newholland6640
@Melkboer16

Grondgebonden is de toekomst
+9
Hans van Bergen
@newholland6640 Dat is sowiezo het geval als je je niet laat cremeren
Hans van Bergen
Hoeveel stemmen had ie?
Bennie Stevelink
Nu even niet over de persoon maar over het landbouwbeleid wat NSC voorstaat. Dat is in mijn ogen verstandig. Met het oog op de afschaffing van de derogatie 10% van de melkveestapel uitkopen en 25% van de varkensstapel. Opkopen op basis van vrijwilligheid.
Dat verminderd de noodtoestand op de mestmarkt en daarmee de overlevingskans van jonge boeren die moeilijk hoge kosten kunnen dragen.
Henk Schoonvelde
@Bennie Stevelink
Eens, met tegenzin moeten we constateren dat het vervallen van de derogatie een doodsteek is voor de jonge melkveehouders. Willen we verder met een gezonde sector dan is een lobby om budget vrij te maken om 10 tot 20% van de sector vrijwillig uit te kopen de beste optie zeg ik met tegenzin. We kunnen blijven roepen dat de excretie normen, stikstof wetten etc niet kloppen, en dat moeten we ook blijven doen. Maar niks doen gaat leiden tot een koude sanering met enkele ''gekken'' die voor weinig winst door willen doen.
Op dit moment is het wel een beetje gaan we voor een koude of warme sanering.
Daarbij komt nog een heel ander probleem en dat is de stikstof ruimte. Nu worden er wat boeren uitgekocht om de pas melders te helpen. Maar voor de overheid komt het grootste feest er nog aan. Bijna alle emissie arme vloeren zijn afgekeurd. Die komen allemaal nog bij de Pas melders op. Dan zitten de melkveehouders en de overheid klem, dus een gezamenlijk belang om hier stappen te zetten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouder , tweede kamer en Sloot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0