25

Seizoen werk loonbedrijf Europa

Hallo, ik ben op zoek naar seizoenswerk (grassen, mais) in Europa. Ik werk momenteel voor een loonbedrijf in Nieuw Zeeland, heb op loonbedrijf in Nederland gewerkt maar zou graag volgend seizoen eens verder in Europa willen kijken. Ik heb verschillende loonbedrijven in Italië en Frankrijk aangeschreven maar die antwoorden niet. Is er misschien een soort uitzendbureau ofzo, of misschien iemand die contacten heeft?

Ik ben 53 jaar, heb voorheen altijd op loonbedrijven gewerkt, ben er 20 jaar tussenuit geweest (op zee gewerkt) en heb begin dit jaar mais gereden hier in NZ en nu verhuur ik mijzelf voor het seizoen, die hier ongeveer tot April, Mei duurt, dan is het mais er weer af.
Ik wil niet in vaste dienst maar mezelf verhuren tijdens het seizoen.

Bedankt alvast

Deel dit topic

Reacties

+5
Er is in de afgelopen 20 jaar wel het 1 en ander veranderd in de gras oogst! Van 3 weken eerste snede toen naar max 9 dagen nu. En rij jij het niet weg, dan rijd een ander het weg. Zo simpel is het tegenwoordig. Gevolg van te kort boeren en teveel capaciteit. Ook had je vroeger alleen de opraapwagen, hakselaar en voor de hooi klanten de pakjespers. Daar is in die zelfde 9 dagen de ronde balen en 4 kante balen pers bij gekomen. 3 poppetjes extra dus voor die 9 malle dagen. Als zzp’er moet je er niet vreemd van staan te kijken als je straks in het weekend met 40 uur thuis komt en door de weeks met niets of de helft bij wisselvallig weer. De andere kant is hier in ieder vak een groot gebrek aan personeel wat zijn vak verstaat. Als je een vak goed beheers heb je altijd werk. Zal in het loonwerk niet anders zijn. Maar loonbedrijven die nog Geld verdienen met alleen gras mais en mest moet je met een loep zoeken.
+1
@langeslagdiesel
Moeten er nog wel loonbedrijven zijn.
In het noorden stoppen er nogal wat.
+1
@m uut m ook dat heeft een rede. De overblijvers kunnen ook maar op 1 plek tegelijk zijn in die max 9 dagen. Volgens mij valt er niks te verdienen als ze 1 voor 1 stoppen. Maar ook dat is geen nieuws.
+1
@langeslagdiesel
Met die 9 dagen valt meestal wel mee. De eerste boeren die beginnen al aan de tweede snede als de laatsten nog bezig zijn met de eerste.
@m uut m dat zijn de voor en de na lopers. De grootste klap is maar max 9 dagen. Reken ik vogeltjesland en biologisch uiteraard niet mee. Maar dat zijn ook geen aantallen. Vogeltjesland is op zijn vroegst 15 juni. Maar dat ruim je ook zo op met een beetje drogend weer.
@langeslagdiesel dat raaigras van tegenwoordig moet je zo vaak maaien, het lijkt wel 1 lange gras periode hier.
+2
@MaxxuM4ever

elke maand na de eerste snede
+1
@langeslagdiesel zijn hier net 2 loonwerkers in de buurt gestopt.

1 omdat hij op zijn manier te *weinig verdiende* maar veelal in ander werk zat.

De andere omdat 1 van de eigenaren overleden is. En de andere mede eigenaar er niet in slaagde het bedrijf over te nemen. Dat wordt wel weer opgevangen
@deJong ja het is aardig uitgedund met het wegvallen van Westra zeker? Zag de spullen langs komen op troostwijk en nog veel recente machines ertussen.
+2
@MaxxuM4ever het wegvallen van Westra gaat voor een groot probleem zorgen. Er wordt eigenlijk niet geinvesteerd in de buurt op extra materiaal en mensen. In ieder geval niet op het niveau hoe het was.
Toevallig gaan wij zelf de gewasbeschermings tak oppakken maar verder gebeurt er bar weinig
@reinder-mf Als je zag hoeveel ha's die spuiten van Westra op de teller hadden gaat je dat wel serieus werk opleveren!
@Spuit11 En de rest van het agrarische, het materieel te zien verzette ze nog pittig werk lijkt me. Vrij korte tijd voor omliggende bedrijven om te investeren en het over te nemen.
+1
@fendt815 niet investeren gewoon meer werk met eigen materiaal, verdienen ze meer aan dan weer een bult ijzer de dam op slepen
@Spuit11 ja maar zien hoe het gaat lopen. Werk verdeelt toch altijd anders dan hoe het voorheen was. Maar denk wel dat er altijd een plaats voor een loonspuiter in de regio blijft
+1
@reinder-mf jelmer reitsma kan straks bieten zaaien heeft de zaaimachine overgekocht hij wil het bieten zaaien ook oppakken dacht ik in de bouwhoek
@bio boer ja klopt dat kan mooi met die Vaderstad machine. Vooral op NKG percelen een mooie machine voor
+1
@reinder-mf zeker, de bollen die bij ons op de boerderij staan worden door een loonspuiter gespoten die er zo’n 25km voor moet rijden. Ik ken bij ons in de polder geen loonbedrijf die het direct aanbiedt, wellicht dat hij via via een boer inhuurt.
@reinder-mf en ook personeel over kunnen nemen of wordt het overdag het akkerbouw bedrijf en snachts loonspuiten?
+2
@MaxxuM4ever geen personeel van Westra over kunnen nemen. Aantal weken een vacature staan nu, maar verwacht dit al wel aardig in te kunnen vullen.
Even snel tussendoor spuiten valt tegen. Wat je doet moet je goed doen is mijn motto 😉
+1
@MaxxuM4ever zij zaten meer richting franeker. Wij zitten bij Deinum.

Hier in Deinum zitten nog 2 loonbedrijfen. Firma Wassenaar. En Hiemstra.

De Jong en Willem sloot zitten ook nog in de buurt.

En nog wat loonbedrijfen die nog wel wat opkunnen vangen zitten ook in de buurt.

Ik zie ook wel wat grotere boeren in de buurt die zelf weer beginnen te kuilen e.d.
+1
+2
Je kan het misschien via Huizing harvest proberen die hebben vaak wel adresjes in het buitenland huizingharvest.com/vacatures/…
+2
Misschien jansen tiendeveen, die doet zelf ook veel loonwerk over de grens
+2
Reiff in Luxemburg misschien? Werken behalve in Luxemburg ook in België en Duitsland.
Ik weet niet hoe het wettelijk allemaal in elkaar steekt en of je zomaar jezelf overal kan verhuren. In Nederland ben je dan een ZZP'er, maar of het in alle landen gebruikelijk is om ZZP'ers in te huren en welke regels er per land zijn weet ik niet.
@walker1

Nederlandse zzpers in het buitenland moeten een bewijs hebben waar ze verzekerd zijn en waar ze belasting afdragen. Tenminste zo was het voor jaren terug.
Reiff is inderdaad wel een mooi bedrijf. En heeft door zijn ligging een internationaal klantenbestand.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's loonbedrijf , frankrijk , loonbedrijven , europa , zeeland , nieuw-zeeland , verhuur , , nederland en nieuw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
6.932